Amibiosta Vcore voltajını nasıl artırırım ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
hubeybks

hubeybks

Üye
    Konu Sahibi
Amibiosta Vcore voltajını nasıl artırırım ?
Slm benim asus p5gc mx 1333 anakartım ve intel dual core 1.8 işlemcim var, ben bios jumpfree menüsünden frekans değeriyle oynayarak 2.3 e kadar hız aşırttım fakat bundan sonra galiba voltaj yetersiz geliyor ki bilgisayar açılmıyor ve voltaj yükseltmeyi bulamadım, acaba bu anakart mı destekleniyor yoksa başka bir menüde mi yer alıyor, hardware monitörden baktığımda sürekli 1.3 gösteriyor buradan da ayarlanmıyor , bu arada biosum da güncel... Yardımlarımızı bekliyorum

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Jumpfree ayarları çok riskli bir iş.Öyle canın istediği zaman değiştiremezsin.Öncelikle anakartın destekliyor olması lazım.Tabi power supply de öyle.BIOS ayarlarını Default yapıp dene.

hubeybks

hubeybks

Üye
    Konu Sahibi
Power asus 420 watt yeterli mi bilmiyorum , anakart da üstte belirttiğim model, overclockla 1333 fps'ye kadar destekliyor ama niçin default değerlere dönmemi söylediniz anlamadım , 9x200=1800 şeklindeydi ben 200ü 260a kadar çektim normal açıldı fakat 270 yaptığımda biostan sonra siyah ekranda bir iki satır bi yazı çıkıyor bildigine göre bundan sonra voltaj yükseltmem gerekiyor ama galiba yukseltemediğim için açılmıyor birde jumpfree tehlikeli demişsiniz ben ilk defa hız aşırtma yapıyorum ve başka nasıl yapılır bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim...

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Şuan PC açılmıyor dediğin için BIOS ayarlarını Default yap dedim.Olmadı BIOS pilini çıkar ve resetle.Açıldıktan sonra önce BIOS u güncelle , güncel değilse tabi.Anakartın max. yük kapasitesine bak ve power supply nin güç durumuna göre ayarla.Ben o şekilde çok gördüm , bilmem kaç değerlerine kadar overclock yapabilen işlemcileri.Daha fazla riske atmadan dediklerimi yap.İlla bu şekilde kalsın diyorsan sen bilirsin.

hubeybks

hubeybks

Üye
    Konu Sahibi
Yo yo biosu yeni güncelledim ,bios pilini çıkarmayı gerektirecek bir durumda olmadı zaten, windows açılmadığı zaman biosa girip çarpan frekansını düşürüyorum sonra kaydedip çıktığımda açılıyor , orada bir problem yok yani , benim sorduğum bundan sonra vcore voltajını nasıl yükseltirim çünkü ben böyle bir menü bulamadım ,sadece hardware monitorde 1.3 yazıyor onu da değiştiremiyorum zaten...

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Asus PC Probe yazılımını indirip kur.Ordan değiştirebilirsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt