AMD'den En Hızlı Ekran Kartının Yanında En İyi Oyunlar Hediye ! Crysis 3, Far Cry 3 vs vs...

Sponsorlu Bağlantılar

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
AMD'den En Hızlı Ekran Kartının Yanında En İyi Oyunlar Hediye ! Crysis 3, Far Cry 3 vs vs...
İşlemci konusunda İntel'in, ekran kartı konusunda Nvidia'nın rakibi olan ve her geçen gün kendini geliştiren AMD, yeni nesil grafik çekirdeği (GCN) mimarisine ve AMD Eyefinity teknolojisine sahip olan Radeon HD 7990 ekran kartı ile en yeni DirectX 11 oyunlarını ultra ayarlarda ve çoğul monitörlerde oynamak için yüksek performans ve ileri teknolojiler sunuyor.

AMD, PC oyunlarında en iyi deneyimi yaşatmaya kararlılığını bir kez daha ortaya koyarak, AMD Radeon HD 7990 ekran kartının beraberinde yeni bir Never Settle: Reloaded AAA oyun paketi sunuyor. Crysis 3, Bioshock Infinite, Tomb Raider ve dört başka oyuna ek olarak, Ubisoft’un merakla beklenen Far Cry 3: Blood Dragon oyunu da pakete dahil edildi. Bu yeni oyun önceki Never Settle: Reloaded müşterilerine de teşekkür armağanı olarak bu kişilerin mevcut oyun kuponlarına yüklenecek.

AMD’nin grafik teknolojisindeki yenilikleri, oyun tutkunlarının en yeni ve popüler PC oyunlarını en yüksek ayarlarda oynamasına, örneğin Tomb Raider’da TressFX saç efektini kullanmasına ya da sistemleri zorlayan Crysis 3′ü 4K çözünürlükte oynamasına imkan sağlıyor. AMD Radeon HD 7990 GPU ayrıca Electronic Arts’ın 2013 sonbaharında piyasaya çıkacağını duyurduğu Battlefield 4′ün tanıtımında da ekran kartı olarak kullanıldı.

AMD Radeon HD 7990 ekran kartıyla birlikte tam sekiz oyunu kapsayan ücretsiz oyun paketi de sunuluyor:

•Crysis 3
•BioShock Infinite
•Tomb Raider
•DeusEx: Human Revolution
•Sleeping Dogs
•Hitman: Absolution
•Far Cry 3
•Far Cry 3: Blood Dragon

AMD Radeon HD 7990 ekran kartı iki hafta içinde dünya çapında 999 dolar tavsiye edilen satış fiyatıyla piyasaya sürülecek.

Matthe

Matthe

Üye
AMD'yi seviyorum ya :sarıl:

Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
amd radeon la ati radeon arasındaki fark nedir.

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
bugün arkadaş yakınıyordu laptopum hp işlemcimle ekran kartımda amd bilgisayar olarak pek iş görmesede kışın ısınmak için iyi oluyor dedi :d: tabiki 7970'de bunun olacağını sanmıyorum :)

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
bugün arkadaş yakınıyordu laptopum hp işlemcimle ekran kartımda amd bilgisayar olarak pek iş görmesede kışın ısınmak için iyi oluyor dedi :d: tabiki 7970'de bunun olacağını sanmıyorum :)
incelemesine baktım ben standart 1ghzde 85 dereceyi görüyor 7990... overclockla 1130 mhz de 95 derece oluyor.
gtx690 ı tokatlıyor orası ayrı :kop:

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
Archonn

Archonn

Üye

7970ghz yer hepsini :ehe

Stok durumda gtx 690 ve titan'dan daha zayıf. Gtx680 ile 690 arasında bir gpu.
Ki gtx 780 gelecek yakında performansı titana yakın,yanılmıyorsam 500 ya da 600 dolardan piyasaya sürülecek.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye

Stok durumda gtx 690 ve titan'dan daha zayıf. Gtx680 ile 690 arasında bir gpu.
Ki gtx 780 gelecek yakında performansı titana yakın,yanılmıyorsam 500 ya da 600 dolardan piyasaya sürülecek.

7970ghz sonuçta tek GPU ya sahip bir kart ve nvidia nın tek gpulu en yuksek modeli olan 680i geride bırakıyor.
Çift gpulu kartlar ve titan zaten bizlere hitap etmeyen Modeller zengin işi :ehe

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
gerek yok bu kadarına eğer amacımız oyun ise :)

Archonn

Archonn

Üye
gerek yok bu kadarına eğer amacımız oyun ise :)

Aslında yeni konsollar gelince pc oyun sektörünün de canlanacağını düşünürsek yakın zamanda ihtiyaç duyulan gpu performanslarının bu seviyeye gelmesi olası.
Tabi bizim için öncelikli olan f/p olması. 1000 dolara sistem kuruyoruz tek bir ekran kartına bu parayı ben veremem,ama veren oyuncular da var :)

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye

Aslında yeni konsollar gelince pc oyun sektörünün de canlanacağını düşünürsek yakın zamanda ihtiyaç duyulan gpu performanslarının bu seviyeye gelmesi olası.
Tabi bizim için öncelikli olan f/p olması. 1000 dolara sistem kuruyoruz tek bir ekran kartına bu parayı ben veremem,ama veren oyuncular da var :)

Çift gpu her zaman bir takım sıkıntılar yaratıyor..
Ayrıca şuan 7870 Tahiti cfx sistemde i7 2600k bile yeryer darbogaz yaratıyor. Bu böylesi kartları kaldıracak işlemci lazım önce.
Ps4 8çekirdek işlemci ile geliyor zaten oyun piyasasının önündeki engel konsollardı. Bayağı güçlendi konsol

fk555897

fk555897

Üye
Bu ekran kartı şimdilik çok gereksiz.

Archonn

Archonn

Üye

Çift gpu her zaman bir takım sıkıntılar yaratıyor..
Ayrıca şuan 7870 Tahiti cfx sistemde i7 2600k bile yeryer darbogaz yaratıyor. Bu böylesi kartları kaldıracak işlemci lazım önce.
Ps4 8çekirdek işlemci ile geliyor zaten oyun piyasasının önündeki engel konsollardı. Bayağı güçlendi konsol

8 çekirdek ama amd'nin mobil cihazlarda kullanmayı düşündüğü bir işlemci. Önceki nesil ps lerden farklı olarak donanım yönünden piyasadaki pc donanımlarından daha zayıf aslında.
Burada optimizasyon öne çıkıyor, android-ios meselesi gibi. Watch dogs, bf4 trailerlarına bakın o grafiklere sahip oyunları bilgisayarınızda oynamak isterseniz yüksek maliyetli üst segment kartları kullanmanız gerekecektir. Ps4 donanımı ortada,tek mesele optimizasyon.
Ayrıca ps4 güçlenmekle beraber Amd'nin de elini güçlendirdi. Fx serisini birçok kişi beğenmese de oyunların bir çoğu konsoldan pc'ye portlandığı için tercihlerini fx 83xx ve amd kartlardan yana kullanacaklardır :)

Son olarak bana kalırsa işlemci gpu arasındaki darboğaz meselesi abartılıyor. 2600k'dan çok daha iyi performanslı işlemciler piyasada mevcut.Çift 7870'e ayrılan bütçeye 3930k alınır, darboğazın adı olmaz. Ama özellikle oyuncular haklı olarak diğer bileşenlerden bütçe arttırıp ekran kartına yatırım yaptığı için darboğazdan bahsediliyor. Yoksa en kral sli ya da cf sistemi besleyecek işlemci de var yani ;)

• Beğen
Tepkiler: L-LumieRe
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye

Son olarak bana kalırsa işlemci gpu arasındaki darboğaz meselesi abartılıyor. 2600k'dan çok daha iyi performanslı işlemciler piyasada mevcut.Çift 7870'e ayrılan bütçeye 3930k alınır, darboğazın adı olmaz. Ama özellikle oyuncular haklı olarak diğer bileşenlerden bütçe arttırıp ekran kartına yatırım yaptığı için darboğazdan bahsediliyor. Yoksa en kral sli ya da cf sistemi besleyecek işlemci de var yani ;)
AMD bu yıl zaten hem işlemci bazında hem GPU bazında piyasayı yakaladı..
2. nesil vishera kodlu FX işlemciler f/p olarak kullanıcıya sunulmuş durumda bunun yanında intelin 3. nesil Ivy serisinde kalitesiz macun kullanması sebebiyle overclockta yaşanan ısınma sorunu kullanıcıyı ister istemez AMD almaya yöneltiyor...
parası olan için şuan intel yerine FX8350 almak mantıklı bir seçim...
dediğiniz gibi ps4 ile paralel oluşuda diğer bir + yönü...

GPU olarak ise HD7000 serisi ile AMD firması Nvidia ya yetişmiş rekabeti yükseltmiş bulunuyor ancak buna rağmen hala ürünler ucuz ve
F/p olarak kullanıcıyı kendine çekiyor... şöyleki HD7970 un fiyatı 900 TL den başlarken. GTX680 nin fiyatı 1050 TL civarından başlıyor... ayrıca 7970 ghz ile gtx680 stok hızlarda AMD nvidia kafa kafaya.. öylesi kartlarda overclock yapıp kartı zorlamaya gerek görmüyorum zaten ben...

ayrıca darbogaz meselesine gelirsek intelin 3930k işlemcisine 1200 TL üzeri fiyatlardan başlıyor..
ayrıca o işlemciye bildiğiniz üzere 2011 soket anakart lazım onlarda 400 TL den başlıyor.. düz hesap min 1700 TL lazım..

akıl mantık var.. 1700 tl verilip alınmaz...
350 liraya 990FX AMD anakart alınır.. 420 liraya FX8350 alınır... 300 liraya H100 sıvı sogutma alınır.. düz hesap 1100 TL ye
5ghz temiz sessiz soğuk sistem yapılır... istersen custom sıvı sogutma hazırlanır fiyat artar ama performans max olur. o zamanda 1300 TL fln yapar... her biçimde AMD göz dolduruyor.....

overclock meselesine intel tarafından bakınca ivy serisi mantıklı değil.. haswelli bekleyip göreceğiz.. :oke:

• Beğen
Tepkiler: Archonn

deepmano

Üye
En iyi ekran kartı AMD bence

Archonn

Archonn

Üye

AMD bu yıl zaten hem işlemci bazında hem GPU bazında piyasayı yakaladı..
2. nesil vishera kodlu FX işlemciler f/p olarak kullanıcıya sunulmuş durumda bunun yanında intelin 3. nesil Ivy serisinde kalitesiz macun kullanması sebebiyle overclockta yaşanan ısınma sorunu kullanıcıyı ister istemez AMD almaya yöneltiyor...
parası olan için şuan intel yerine FX8350 almak mantıklı bir seçim...
dediğiniz gibi ps4 ile paralel oluşuda diğer bir + yönü...

GPU olarak ise HD7000 serisi ile AMD firması Nvidia ya yetişmiş rekabeti yükseltmiş bulunuyor ancak buna rağmen hala ürünler ucuz ve
F/p olarak kullanıcıyı kendine çekiyor... şöyleki HD7970 un fiyatı 900 TL den başlarken. GTX680 nin fiyatı 1050 TL civarından başlıyor... ayrıca 7970 ghz ile gtx680 stok hızlarda AMD nvidia kafa kafaya.. öylesi kartlarda overclock yapıp kartı zorlamaya gerek görmüyorum zaten ben...

ayrıca darbogaz meselesine gelirsek intelin 3930k işlemcisine 1200 TL üzeri fiyatlardan başlıyor..
ayrıca o işlemciye bildiğiniz üzere 2011 soket anakart lazım onlarda 400 TL den başlıyor.. düz hesap min 1700 TL lazım..

akıl mantık var.. 1700 tl verilip alınmaz...
350 liraya 990FX AMD anakart alınır.. 420 liraya FX8350 alınır... 300 liraya H100 sıvı sogutma alınır.. düz hesap 1100 TL ye
5ghz temiz sessiz soğuk sistem yapılır... istersen custom sıvı sogutma hazırlanır fiyat artar ama performans max olur. o zamanda 1300 TL fln yapar... her biçimde AMD göz dolduruyor.....

overclock meselesine intel tarafından bakınca ivy serisi mantıklı değil.. haswelli bekleyip göreceğiz.. :oke:

Intel-Amd perspektifinden bakmadım,darboğaz tartışmasına açıklık getirmek istedim. Intel işlemciden örnek vermemin sebebi her ne kadar intel'i fiyat politikasından sevmesek de Amd'ye kıyasla daha yüksek profilli işlemcilere sahip olduğu ortada. AMD ürünlerinin tamamına yakınının f/p olması sebebiyle öne çıkıyor.

Haswell oc açısından bir fark yaratır mı bilmem ama işlemci performansı olarak ivy'den ötesine gidemeyecektir. Çok da önemli olmayan dahili grafik birimine ağırlık vermişler,daha çok piyasada canlı kalmak adına intel'in yaptığı hamlelerden biri gibi.
Zaten haswell'den sonrası daha can sıkıcı,broadwell'de anakarta entegre cpu her ne kadar tutulmayacak olsa da intel'in zırt pırt soket değiştirmesiyle beraber kullanıcının intel'den soğuması için bir sebep.

Özetle bundan sonraki gelişmeler biraz daha amd lehine seyredecek gibi görünüyor.

sena5135

sena5135

Üye
amd mi nvidia mı?

Üst Alt