Amber Çiçeği Marmelatı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
CoDeYs

CoDeYs

Üye
    Konu Sahibi
Amber Çiçeği Marmelatı
AMBER ÇİÇEĞİ MARMELATI

Yeterince amber çiçeği yapraklarını koparıp ufak bir tencerenin içine su koyup tencereyi kömürden oluşan kor ateşin üstüne oturtunuz. Bu tencerenin ağzına ağız büyüklüğünce bir tabak koyunuz. Bu tabağın içine uygun bir kevgir yerleştiriniz. Kevgirin içine önceden hazırlamış olduğunuz amber çiçeği yapraklarını doldurup kevgirin ağzına ise bir uygun kapak kapayınız. Su kaynadıkça tabağın ısısı amber çiçeğinde bir buhar oluşturacaktır. Ter kapaktan tabağın içine damlaya damlaya istenen şey elde edilecektir. Kaynar sudan üçte iki oranıyla yeterince kestirilmiş şeker ve salyalaşmış şekere üçte bir oranında kalan su ile amber çiçeği yapraklarını ezip sıkınız. Birkaç kez süzünüz. Şeker katarak tekrar salyalaşıncaya dek kaynatınız. Amber çiçeği şurubu haline geldiği zaman çevire çavire salyalaşıp kıvamına gelince tabaktaki terlemeden oluşan amber çiçeği özünü de şuruba karıştırıp ateşte biraz kaynatmak gerekir. İndirileceği zaman limon suyu karıştırılması unutulmamalıdır
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
359
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
717
x-scarface
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
804
x-scarface
CoDeYs
Cevap
0
Görüntüleme
820
CoDeYs
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
665
x-scarface


Üst Alt