Altyazı Dersi

Sponsorlu Bağlantılar

ismail

ismail

Üye
    Konu Sahibi
Altyazı Dersi
Bir film indirdiniz. Filmi açtınız ve filme bir altyazı çıkıyor. Bu durumda o altyazı oraya 3 şekilde işlenmiş olabilir.

1. Yöntem ve en sevdiğim Softsub yöntemi.

Bu yöntemle eklenen altyazıyı videonun formatına göre bazı programlarla kaldırabilirsiniz. film açıldığında otomatik açılmasını engelleyebilir yada değişiklik yapabilirsiniz. Ama ben bunla uğraşmak istemiyorum derseniz video oynatıcısının ayarlarından altyazıyı kapatıp filmi izler yada bildiğimiz sürükle bırakla başka altyazıyla izlersiniz.


2. Yöntem softsub-hardsub arası. Bu altyazıyı video oynatıcısının ayarlarından kapatabilir. Sonra isterseniz sürükle bırakla başka altyazıyla izlersiniz. Ancak bu tür altyazılar softsubdaki gibi programlarla kaldırılamıyor tamamen. Yada ben gerekli programı bulamadım :D biliyorsanız yazın hatamızı düzeltek.



3. Yöntem hardsub. Lanet bişidir bu. Filme eklenen altyazı filmle bütünleşir. bu altyazıyı ne video oynatıcının ayarlarından kapatabilir nede programlarla kapatabilirsiniz. bu altyazıyı filmin görüntüsünün parçası gibi düşünün. Daha da anlamadıysanız şöyle anlatayım. altyazı eklenmiş filmin videosunu çektiğinizi düşünün. O videodan altyazıyı çıkarmayı deneyin :D Bunu engelleyemediğiniz için altyazı gerekliyse videonun üst tarafına koymak yada altyazınızı onun üzerine denk getirip rengini büyüklüğünü ayarlamaktır.
 


vaterfa

vaterfa

Üye
hardsub da en iyi yontem bizim ekledigimiz altyaziya dis renk dolgusu yapmak
 
  • Beğen
Tepkiler: -Börteçine-
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
Ya İsmail ne diyon Allah aşkına ya.. Git yat uyu hadi
 
  • Beğen
Tepkiler: -Börteçine-


Üst Alt