haydaravısyon
Üye
Altın İşeyen Kedi
-- Ben'mi altın işiyormuşum.
Kuru iftira...
Altın İşeyen
Kedi
Filipinler'de misk kedilerinin dışkıları arasında bulunan
kahve çekirdeklerinden üretilen pahalı ama popüler kahve türü,
ülkedeki çiftçilerin yeni gelir kapısı haline geldi.
"Ekşi olmayan,
ağızda tam olarak yayılan,
hafif baharatlı ve
biraz da meyve aromalı"
kahvenin Filipinli üreticileri, pek çok çiftçinin bu işe
yöneldiğini söylüyor. Lipa kentinde yaşayan Rustico Montenegro
-- "Dışkıdan kahve üreteceğimizi ve bu kadar para kazanacağımıza
hayal bile edemezdim" diyerek, kendisi ve karısının üretimde zirve
yaptığı mart-mayıs ayları arasında günde sekiz kilograma kadar
kahve topladıklarını belirtti. Bu kahve ayrıca sıradan emsallerine
göre beş kat yüksek fiyata satılıyor. Günde 23 dolar kazandıklarını;
onlarca çiftçinin 2004'ten bu yana bu işte çalıştığını söyleyen
Montenegro, kahvenin tadındaki sırrıysa ise şöyle açıklıyor:
-- "Kahve çekirdeğinin kabuğunu yiyen misk kedisinin sindirim
sistemi nedeniyle, kahvedeki acılık ortadan kalkıyor;
bu nedenle dışkıdan çıkan kabuk, meyvemsi bir tada
bürünüyor."
Kahvenin giderek "trend" hale gelmesiyle,
ülkenin başkenti Manila'daki kahve dükkânlarından sonra,
başta New York olmak üzere Amerika'nın pek çok kentinde de
satılmaya başlandı. Bu kahvenin kilosu New York'ta 748 dolara
satılıyor.
Cümleten Afiyet Olsun.
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
-- Ben'mi altın işiyormuşum.
Kuru iftira...
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Altın İşeyen
Kedi
Filipinler'de misk kedilerinin dışkıları arasında bulunan
kahve çekirdeklerinden üretilen pahalı ama popüler kahve türü,
ülkedeki çiftçilerin yeni gelir kapısı haline geldi.
"Ekşi olmayan,
ağızda tam olarak yayılan,
hafif baharatlı ve
biraz da meyve aromalı"
kahvenin Filipinli üreticileri, pek çok çiftçinin bu işe
yöneldiğini söylüyor. Lipa kentinde yaşayan Rustico Montenegro
-- "Dışkıdan kahve üreteceğimizi ve bu kadar para kazanacağımıza
hayal bile edemezdim" diyerek, kendisi ve karısının üretimde zirve
yaptığı mart-mayıs ayları arasında günde sekiz kilograma kadar
kahve topladıklarını belirtti. Bu kahve ayrıca sıradan emsallerine
göre beş kat yüksek fiyata satılıyor. Günde 23 dolar kazandıklarını;
onlarca çiftçinin 2004'ten bu yana bu işte çalıştığını söyleyen
Montenegro, kahvenin tadındaki sırrıysa ise şöyle açıklıyor:
-- "Kahve çekirdeğinin kabuğunu yiyen misk kedisinin sindirim
sistemi nedeniyle, kahvedeki acılık ortadan kalkıyor;
bu nedenle dışkıdan çıkan kabuk, meyvemsi bir tada
bürünüyor."
Kahvenin giderek "trend" hale gelmesiyle,
ülkenin başkenti Manila'daki kahve dükkânlarından sonra,
başta New York olmak üzere Amerika'nın pek çok kentinde de
satılmaya başlandı. Bu kahvenin kilosu New York'ta 748 dolara
satılıyor.
Cümleten Afiyet Olsun.