"Almancı! Karşı Resimler" 12-20 Haziran

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
"Almancı! Karşı Resimler" 12-20 Haziran
İstanbul Modern Sinema, 12-20 Haziran tarihleri arasında İstanbul ve Berlin arasındaki kardeş şehir ilişkisinin 20. yıldönümü kutlamaları ve Ernst Reuter Girişimi'nin Türk-Alman Diyaloğu kapsamında, Ballhaus Naunynstrasse ile ortak bir film programı sunuyor: "Almancı!- Karşı Resimler".

Fatih Akın, Birol Ünel, Züli Aladağ, Buket Alakuş, İdil Üner, Pınar Erincin, Luk Piyes, Nursel Köse, Özay Fecht, Sinan Akkuş, Aysun Bademsoy, Mıraz Bezar, Neco Çelik, Hakan Savaş Mican, Ayşe Polat, Tamer Yiğit, Thomas Arslan, Hussi Kutlucan, Bülent Akıncı, Yüksel Yavuz gibi yönetmenlerin ve birçok oyuncunun katılımıyla gerçekleşecek olan "Almancı! - Karşı Resimler" başlıklı programla, sinema sanatı ve göç ilişkisine "Almancı" gözünden farklı bir pencere açacak.



Kahramanların kurban rolünden sıyrıldığı, yer yer çok güçlü şiirsel bir estetiğe sahip filmler, Almanya'da göçün öznelerini yeniden tanımlarken, Türkiye'deki Almancı imajına da yeni bir yaklaşım getiriyor. Fatih Akın'ın uluslararası başarıları gibi birçok sanatsal atılım, "Almancı" imajının da kırılmasına yol açtı. İş göçünün başlamasından 50 yıl sonra bir zamanların "misafir işçileri"nin çocukları ve torunları, kendi hikâyeleriyle bu sefer Almanya'dan İstanbul'a geliyor. Aralarında uluslararası festivallerde ödüller kazanmış ve Türkiye'de ilk kez gösterilecek olan eserlerin de bulunduğu 40'ı aşkın uzun ve kısa metrajlı film ile belgeselin gösteriminden sonra yönetmenler ve sanatçılarla söyleşiler yapılacak.

-- PROGRAM --

12 Haziran Cuma

* Fatih Akın, çok kişisel belgeseli "Geri Dönmeyi Unuttuk"ta, altmışlı yıllarda "misafir işçi" olarak Almanya'ya giden ve sonra dönmeyi "unutan" anne ve babasını konu ediniyor.

Gösterim: Saat 20.00
Söyleşi: Fatih Akın, annesi Hadiye Akın ve babası Mustafa Enver Akın

*
Küratörler Tuncay Kulaoğlu ve Martina Priessner, "Karşı Resimler" etkinliğini Türk-Alman göçünün sinema sanatındaki durakları adlı video sunumuyla açıyor. Terkedilen yurt, yollarda olmak, yeni bir ülkeye gidiş ve eski memlekete tekrar geri dönüş temalarından hareket eden sunum, son 30 yılda çekilen filmlerden kesitlerle, Almancı kavramının geçmişte ve günümüzde sinema sanatına yansımasını ve algılanışını görsel bir tarih yolculuğuyla anlatıyor.

Gösterim: Saat 18.00



13 Haziran Cumartesi

* Ayşe Polat, "Yurtdışı Turnesi" filminde 11 yaşındaki Şenay ile eşcinsel gazino şarkıcısı Zeki'nin küçük kızın annesini bulmak üzere Almanya'dan Fransa'ya, oradan da Türkiye'ye uzanan maceralı yolculuklarını aktarıyor.

Gösterim: Saat 16.00
Söyleşi: Oyuncular Hilmi Sözer, Özay Fecht ve Birol Ünel.
* Ayşe Polat'ın filmi "En Garde", kendisini sürekli tehdit altında hissettiği için bir yurda kapatılan aşırı duyarlı 16 yaşındaki Alice'in, sığınma başvurusuna yanıt bekleyen genç Kürt kızı Berivan ile yakınlığını anlatıyor.

Gösterim: Saat 18.00
Söyleşi: Oyuncular Pınar Erincin ve Luk Piyes


14 Haziran Pazar

* Döndü Kılıç'ın "Diğer İstanbul" isimli belgeseli, Türkiye'deki eşcinsel hareketin, giderek artan bir biçimde hakları için mücadelesini dört insanın portresiyle aktarıyor.

Gösterim: Saat 12.00
Söyleşi: Döndü Kılıç ile Mehmet Tarhan, Öner Ceylan ve Bawer Çakır

* Neco Çelik, "Şehir Gerillaları"nda graffiti, breakdance ve rap ile ilgilenen Kreuzbergli gençlerin gündelik yaşamlarından farklı öyküler anlatıyor.

Gösterim: Saat 14.00
Söyleşi: Neco Çelik, İlke Üner ve İdil Üner


16 Haziran Salı

* Yüksel Yavuz, "Nisan Çocukları" filminde Almanya'da doğan uyuşturucu ticareti yapan ve fahişeye aşık olan Nisan Çocukları Cem, Mehmet ve Dilan'ın yaşamlarını anlatıyor.
Gösterim: Saat 14.00
Söyleşiye katılanlar: Yüksel Yavuz ve Erdal Yıldız

* Buket Alakuş, "Anam" filminde eroin bağımlısı oğlunu kurtarabilmek için, tutucu Türk toplumuna ve uyuşturucu dünyasına savaş açan bir annenin mücadelesini konu ediniyor.

Gösterim: Saat 16.00
Söyleşi: Buket Alakuş ve Nursel Köse ve Birol Ünel

* Sülbiye Günar, "Saniye'nin Arzusu" filminde çocuk tutkusuyla suni döllenme yollarına başvuran ve tıp dünyasında bir kader yolculuğuna çıkan genç bir çiftin öyküsünü aktarıyor.

Gösterim: Saat 18.00
Söyleşiye katılan: İdil Üner


17 Haziran Çarşamba

* Tamer Yiğit, "Selda" filminde sokaklarda bir arabanın içinde yaşayan David'in sevgilisi Selda'ya tutkusunu yansıtıyor.
Gösterim: Saat 14.00
Söyleşi: Tamer Yiğit

* Aysun Bademsoy, "Yaşam Sırası Bende" filminde, hayata iyimser bakan felsefeleri, kendilerine yönelik beklentilerden dolayı umutsuzluğa dönüşen futbol delisi beş kadının hikâyesini aktarıyor. Gösterim: Saat 18.00
Söyleşi: Aysun Bademso

* Buket Alakuş, "Ofsayt" filminde geçirdiği göğüs ameliyatından sonra normal yaşama dönmeye çalışan futbolcu Hayat'ın mücadelesini anlatıyor.

Gösterim: Saat 16.00
Söyleşi: Buket Alakuş ve Nursel Köse


18 Haziran Perşembe

* Thomas Arslan, "Kardeşler" filminde, 1996'da Berlin Kreuzberg'deki üç Türk-Alman gencinden Türk vatandaşı olan Erol'un Türkiye'de askerlik yapmasını konu ediniyor.

Gösterim: Saat 14.00

* Thomas Arslan, "Torbacı" filminde Berlin'de yaşayan uyuşturucu satıcısı bir Türk'ün öyküsünü yansıtıyor.

Gösterim: Saat 16.00
Söyleşi: İdil Üner, Birol Ünel ve Hussi Kutlucan

* Züli Aladağ, "Öfke" filminde bir Türk sokak çetesinin elebaşısı Can'ın kurbanı olan, hali vakti yerinde bir ailenin 14 yaşındaki çocuğu Felix'in başına gelenleri anlatıyor.
Gösterim: 18.00
Söyleşi: Züli Aladağ


19 Haziran Cuma

* Hussi Kutlucan, "Ben Şef, Sen Ayakçı" filminde sahte evlilikle Berlin'de karın tokluğuna çalışan sığınmacı Ermeni Dudie'nin öyküsünü aktarıyor.

Gösterim: Saat 16.00
Söyleşi: Hussi Kutlucan ve Özay Fecht

* Bülent Akıncı, "Hayat Sigortacısı" filminde kendisi ve ailesi için daha iyi bir yaşam düşü kuran sigortacı B. Wagner'in çok sigorta sözleşmesi yapmak için yollara düşmesini anlatıyor.

Gösterim: Saat 20.00
Söyleşi: Bülent Akıncı

* Neco Çelik, "Manyak Dükkân" filminde Kruezberg'de bir bakkal dükkânında geçen, uçuk bir mahalle ahalisinin akıl almaz maceralarını yansıtıyor.

Gösteri: 18.00
Söyleşi: Hülya Duyar, Pınar Erincin ve Cem Sultan Ungan


20 Haziran Cumartesi

* Sinan Akkuş'un, "Evet, İstiyorum" filminde bir Türk-Alman düğününde Berlinli dört farklı çiftin yollarının kesişiyor.

Gösterim: Saat 21.30
Söyleşi: Sinan Akkuş ve Mürtüz Yolcu, Nuri Sezer, Hülya Duyar, Tim Seyfi, İdil Üner, Aykut Kayacık.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt