banyoya girip gusülünü alacan orucun bozulmaz merak etme
ben şimdi sahura kalktım yemeğimi yedikten sonra yattım. Sabah kalktığımda altımda ıslaklık vardı...ne yapmam gerekir orucum kabul olur mu?
ben şimdi sahura kalktım yemeğimi yedikten sonra yattım. Sabah kalktığımda altımda ıslaklık vardı...ne yapmam gerekir orucum kabul olur mu?
Ikı aydır mı arıyorsun.sen cıddımısın bırader?dıyanet alo fetva yazıp arasaydın.cevabını anında bulabılırdın.yada ılmıhal kıtaplarına baksaydın.2 ay arayıp da nasıl bu duruma bır?cevap bulamadın hayret ve dehset verıcı.

Gusül alırken suyu içmiyorsun ki orucu tehlikeye atsın. Ağız dolusu su ile çalkalayacak o kadar.Gusül almak orucu tehlikeye atmaz mı?
Bu konuhakkında arastırma yapmıstm 1 gün kaza orucu tutman gerekiyo![]()
Rüyada ilişkide bulunduğunu görür, fakat uyanınca meni yada ıslaklık yoksa kişinin gusletmesi gerekmez. Bu durum oruca mani olmayıp, namaz için ise abdest kafidir. Ayrıca kişi ihtilam olduğunu hatırlamasa da, çamaşırında meni gördüğünde gusletmesi lazımdır. Mezi sansa ihtiyaten gusleder.peki ihtilam oldun fakat ıslaklık yok o zaman gusul gerekirmi oruç bozulur mu ibadet yapılır mı
aktıgı akmadıgı yok vücuttan dısarı cıktıktan sonra (istemeyerek) 1 gün kaza tutulması gerekiyoryani aktığı zaman gusul akmadığı zaman kaza