Alkol gençlerde hafızaya zarar veriyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
mservank

mservank

Üye
    Konu Sahibi
Alkol gençlerde hafızaya zarar veriyor
Doktorlar, gençlerin aşırı alkol tüketerek hafızalarına yıllarca zarar verebilecekleri uyarısında bulundu.

12 yaşındaki çocukların bile alkolizm tedavisi gördüğü uyarıları yapıldığı bir zamanda, bilim adamları, alkol tüketen gençlerde 20'li yaşlarına gelmeden önemli bozulmalar görüldüğünü ortaya koydu.

Aşırı alkol tüketmenin, beynin gelişmesindeki kritik aşamaya müdahale ettiği ve bu sorunun yaşla daha da kötüleştiği halihazırda biliniyor.

Araştırmacılardan Thomas Heffernan yaptığı açıklamada, "gençlerde aşırı alkolün ve içki alemlerinin, beyinde günlük hafızayı destekleyen bölüme zarar verdiğine dair kanıt bulunduğunu" söyledi.

Heffernan, bu gençlerin hafızalarına zarar vermekle kalmadıklarını, ayrıca bu durumun, gençlerin beyinleri gelişme safhasında olduğu sürece gelecek için de sorun oluşturacağını belirtti.

Northumbria ve Keele üniversiteleri tarafından denekler üzerinde yapılan bu araştırmanın sunumu, İngiliz Psikolojik Derneği konferansında yapıldı. Araştırmada incelenen deneklerin, beynin gelişme safhasında bulunduğu 17 ile 19 yaş arasında oldukları bildirildi.
Sabah
 
dreamnoble

dreamnoble

Üye
Gençlerde bu zararı vardır tabiki.Ama genel olarak zararlı.Sağlığınız için hem siz uzak durun hemde çevrenizdeki insanları uzaklaştırın.Yapabilirsiniz bunu..Alkolün ilerki yaşlarda sizlere yaşatabilecek tehlikeleri düşünün bi..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt