Alex : "Bizi saygıyla karşılayacaklardır"

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
Alex : "Bizi saygıyla karşılayacaklardır"





Fenerbahçe kaptanı Alex De Souza, hafta sonu Galatasaray ile yapacakları derbi maçın yaşanacak güzelliklerle anılmasını istediğini söyledi. "Galatasaray taraftarı büyük bir taraftardır" diyen Alex, "Bize gereken saygıyı göstereceklerdir" şeklinde konuştu.

Can Bartu Tesisleri'nde yenileme antrenmanı yaptıktan sonra, dünkü maçta ilk 11'de forma giymeyen oyuncular antrenman yaparken basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Alex, Galatasaray ile yapacakları derbi maçın iki takımın da ligdeki konumlarına bakıldığında kritik göründüğünü belirterek, ''Derbinin saha içinde ve saha dışında yaşanan güzelliklerle anılması çok daha güzel olacak. İki takım da kazanmak isteyecek. Biz kazanmak isteyeceğiz, Galatasaray kendi evinde avantaj kazanmak isteyecek. Önemli olan derbinin maç içinde yaşanan güzellikle anılması'' dedi. Alex, Fenerbahçeli futbolcular olarak ellerinden gelenin en iyisini sahada gösterip, kazanmak için Ali Sami Yen'e gideceklerini, galip gelip, dönmek istediklerini kaydetti. Brezilyalı futbolcu, bir soru üzerine maçı kaybeden tarafın hedefinden oldukça uzaklaşacağını, ancak Bursaspor maçının da sonucuna bakmak gerektiğini söyledi.

''G.SARAY TARAFTARI BİZİ SAYGIYLA KARŞILAYACAKTIR''
Alex, bir gazetecinin, ''Özhan Canaydın'ın en büyük dileği Fenerbahçe'nin Ali Sami Yen Stadı'na alkışlarla çıkmasıydı. Bu maç bir dönüm noktası olabilir mi?'' sorusu üzerine şunları söyledi: ''Elbette ki Galatasaray ailesi için sıkıntılı bir durum. Sıkıntılı ve üzüntülü bir dönem geçiyoruz. Elbetteki güzel örnekler yaşanabilir. Maça baktığımızda net konuşmak gerekirse Galatasaray taraftarı Fenerbahçe'yi sahaya girdiği zaman alkışlamak zorunda değil, fakat herhangi bir takım başka takımın sahasına gittiği zaman istediği tek şey saygıdır. Galatasaray taraftarı büyük bir taraftardır, onların bu saygıyı göstereceğine inanıyorum. Stada ailelerini getirmiş futbolcular var, çocuğunu stada getirmiş insanlar var. Statlarda bazen yabancı maddeler atılıyor, sahada ter döken futbolculara isabet edebiliyor. Bunlar futbolun saygı tarafına yakışmıyor. Ben de taraftar oldum. Tuttuğum takımın maçlarına gidip tezahürat yaptım. Maçın sonunda taraftarın yaşadığı iki duygu vardır. Taraftarın takımının kazanmış olduğundan dolayı yaşadığı mutluluk ya da kaybetmiş olduğu için üzüntü vardır. Umuyorum bu maçta sadece bu olur. Pazar günü bu maç yaşanacak ve pazartesi güneş yeniden doğmuş olacak ve hayat devam edecek. Yaşanılan üzüntünün ya da sevincin sadece skor ile gelen üzüntü ve sevinç olacağı bir maç olur.''

Brezilyalı futbolcu, derbi maçın bir milat olmasını umut ettiğini ifade ederek, ''Biz hiçbir zaman Galatasaray'ın Kadıköy'de taraftarımız tarafından hırpalanmasını istemeyiz. Biz de Ali Sami Yen'e, BJK İnönü Stadı'na gittiğimizde bu tür davranışların bize de olmasını istemeyiz. Çünkü buradaki herkes insan. BJK İnönü Stadı'nda benim kafama para gelmişti. Bu gözüme de gelebilirdi ve şimdi sizlere kör olarak konuşuyor olabilirdim. Saha içinde rekabet sadece futbolculardan ibarettir. Saha dışındaki rekabette güzelliklerin rekabeti olur. Maç devam ederken taraftarlar takımlarını sonuna kadar desteklesinler, geriye kalan futbolun ayrıntıları da futbolcuların ayaklarında'' şeklinde konuştu.

''BURSASPOR EN ŞANSLI TAKIM''
Alex de Souza, ''Şampiyonlukta hangi takımı daha şanslı görüyorsun'' sorusu üzerine, ''Şu an için Bursaspor en şanslı takım. Çünkü Galatasaray'a 5, bize 6 puan fark atmış durumda. Fakat bu haftaya değişebilir'' dedi. Her hafta yaşanan sonuçlarla ligin şekilleneceğini kaydeden Alex, ''Şu anda 3-4 takım şampiyonla yarışıyor. Derbi maçın sonucuna göre Bursaspor avantaj yakalayabilir. Fakat onların da kazanması gerekiyor. Her hafta yorumlar değişebilir, ama şu anda en önde Bursaspor olduğu için avantajlı Bursaspor'' diye konuştu.

''KAZANDIĞIMIZ SÜRECE SIKINTI YOK''
Alex, bir soru üzerine, şu anda kazandıklarını, kazandıkları sürece bir sıkıntı olmadığını söyledi. İkinci yarıda performansının düştüğü eleştirilerine katılmadığını vurgulayan Alex, ''Sizin bu yaptığınız yorumlar bizim kendi aramızdaki yaptığımız yorumlardan farklı oluyor. O yüzden fazla kafama takmıyorum bu yorumları'' diye konuştu.

''SPORUN İÇİNDE KAVGA, KAFAMA GİRMİYOR''
Alex, Galatasaray ile Kadıköy'de yapılan derbi maçta futbolcular arasında kavgalar olduğunun hatırlatması üzerine, ''Açıkçası anlamıyorum ve çok kötü buluyorum bu davranışları. İlk yarıda benzer bir olay yaşanmıştı. Kafama sığan bir olay değil, neden insanlar daha maç başlamadan kavga ederler. Aslında maçta da kavga kabul edilebilir değil.''

''TESİSLERDE OLMAKTAN SIKINTI DUYMUYORUZ''
Takımın son dönemde sabahtan akşama kadar tesislerde olmasının bir sıkıntı yaratıp, yaratmadığıyla ilgili soru üzerine Brezilyalı futbolcu, ''Ben keskinlikle bunun bizi rahatsız etmediğini söylemek istiyorum'' dedi. Sıkıntılı bir dönemden geçtiklerini anlatan Alex, ''Bu kulübün çalışanıyız. Şu anda yapılması gereken en doğru olan şeylerden biri buydu. Burada tesislerimizde birlik görüntüsü sergileyip, maçlara hazırlanmak. Ben ve arkadaşlarım bundan en ufak bir rahatsızlık duymadık'' şeklinde konuştu.

''EMRE'NİN OYNAMASINI İSTİYORUZ''
Alex, sakatlığı bulunan Emre'nin derbide oynamasını istediklerini, fakat oynayamazsa onun yerine oynayacak oyuncunun elinden geleni yapacağını söyledi.
''Emre konusunda şu anda doktor net bir açıklama yapmadı'' diyen Brezilyalı futbolcu, ''Emre'nin oynamasını istiyoruz, fakat oynamadığı durumda da Daum'un elinde opsiyonlar var. Kimi oynatırsa elinden geleni yapacaktır'' dedi.

Alex, kendisine benzetilen Özer ile ilgili soru üzerine, şunları kaydetti: ''Özer'in ne kadar kaliteli bir futbolcu olduğunu tartışmaya gerek yok. Üst düzey kalitesi olan bir oyuncu. Fakat karakteristik olarak benimle benzeştiğini düşünmüyorum. Onun kendine özgü, benim kendime özgü karakteristik özelliklerim var. Eminim çok parlak bir geleceği olan genç futbolcu. Özer'e sonsuz desteğim var.''

CANAYDIN'IN VEFATI
Alex, konuşmasının başında, derbi hakkında konuşmadan önce daha önemli bir konuya değinmek istediğini belirterek, Galatasaray Kulübü eski başkanı Özhan Canaydın'ın vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Brezilyalı futbolcu, Canaydın'ın bütün sevenlerine sabır diledi.
 


haltie

haltie

Üye
galatasaray aleyhine yapılan tezahuratları duymadı sanırım :islik
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
Çok güzel düşünceler paylaşmış , Türkiyenin tartışmasız en kaliteli ve en iyi yabancısı Kralalex ..
İnşallah bu ölçüde derbiye yakışan sonuç ve hareketler olur . :oke:

İ love you Büyük Kaptan .
 
Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
Efendi gibi gelirse tabiki saygıyla karşılanır...
 
haltie

haltie

Üye
ama fb taraftarı yanlış yaptı
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
Neden hangi bakımdan yanlış yaptı Halit ?
 
haltie

haltie

Üye
dünkü maçta küfür ettiler
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
Yahu Halit im pes artık .. Ona mı bakıyorsun sende ? :ehe
O kadar olacak , sen he .. Her maç olmuyor mu birbirlerine karşı :D:D
Dünyanın en iyi derbisi seçilmiş , iki takım ve taraftarından bahsediyoruz . Normal .. :D
 
haltie

haltie

Üye
normal ama şimdi gs taraftarıda bir şeyler yapar o maçta yapılmamalıydı bence çok yanlış oldu özhan başkan için güzel şeyler olmuşken onlar yapılmamalıydı kişisel görüşüm
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
Ellerinden geleni ardlarına koymasınlar . Biz alacağımız galibiyeti alalım da , ne yaparlarsa yapsınlar :D
 
haltie

haltie

Üye
zor maç gs çok iyi bakalım çok güzel maç olucak : )))
 
arslansem

arslansem

Üye
Bizi nasıl karşıladılarsa aynısını göstereceğimizden emin ol kaptan :) Gerisini var sen düşün :ehe
 
haltie

haltie

Üye
:ehe bencede karşılıklı :ehe
 
'Davut

'Davut

Üye
Bundan önce ne zaman saygı gösterdiler bundan sonra'da göstermezler...Bence Saygı değil Pet şişeler ile karşılacaklar..Eğer Öne geçersek ve son dakikalara önde gireresek Maç tatil edilir kesin...Her Basketbol maçında olaylar gerçeklişiyor Büyük çaplı Orda taraftar bile alınmıyor Eğer mağlubiyet görmek istemiyorsanız maça gitmeyin...!!!!
 
arslansem

arslansem

Üye
İlk maçta olanları hatırladıktan sonra bi daha yorum yap derim sana..;) yardımcı hakemin kafası yarıldı ve 2 maç ceza aldınız.Şimdi biz masumuz numarasına yatmayın ;)
Galatasarayı savunmuyorum ama bunlar tek tarafla olan şeyler değil..Karşılıklı oluyor ve bu bence böyle sürer gider..
 
'Davut

'Davut

Üye
Biz hiç yapmadık diye birşey mi dedim ...;):kop:Kadiköyde her senede olmuyor ve diğer branşlarda...;) Gs ev sahibi olunca Maç değil olaylar konuşuluyor..;)
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
Bunlar saygıyla karşılasalar ne , karşılamasalar ne ? Çok da tıııın .. :D
Sonuç belli .. :ehe
 
arslansem

arslansem

Üye
Buyrun.. :) Bu yüzden hak etmiyorsunuz ve nefret ediyorum Fenerbahçeden
 
'Davut

'Davut

Üye
DiaBLoS™;2163196' Alıntı:
Bunlar saygıyla karşılasalar ne , karşılamasalar ne ? Çok da tıııın .. :D
Sonuç belli .. :ehe

:ehe :d::kop:
Ağa Biri değil hepsi FB'den nefret ediyor Biraz Kendi Takımınıza bakın ..:D
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt