Akvaryum Dünyası İle İlgili Tüm Sorularınızı Buraya Yazın, Cevaplayalım

Sponsorlu Bağlantılar

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
:ehe

kerimozgel

Üye
bende 10 cm sarı prenses erkek var 1 tane 3 tanede dısı var dısıler 4ve5 cm arası ne yapmam lazım

silop_kms

silop_kms

Üye
    Konu Sahibi
bende 10 cm sarı prenses erkek var 1 tane 3 tanede dısı var dısıler 4ve5 cm arası ne yapmam lazım
Dişi erkek oranı iyi olmuş (3/1) erkeğin büyük olmasıda avantaj geri kalıyor iyi besleme ve ortam bilgi için bu konuyu ve diğer konularımı inceyebilirsin eğer takıldığın yer olursa tekrar konuya yazabilirsin...:oke:

Buğrahan58

Buğrahan58

Üye
Benim 9 tane ciklet balıgım var.zebra ve beyaz ciklet.Son zamanlarda 2 tane beyaz cikletim küpe giriyorlar ama yavrulamıypor.3haftadır böyle.Balıkların büklüğü 7cm kadar ama yavru yok neden olur acaba???

silop_kms

silop_kms

Üye
    Konu Sahibi
Benim 9 tane ciklet balıgım var.zebra ve beyaz ciklet.Son zamanlarda 2 tane beyaz cikletim küpe giriyorlar ama yavrulamıypor.3haftadır böyle.Balıkların büklüğü 7cm kadar ama yavru yok neden olur acaba???
Hemen yavru bekleyemezsin ki ilk önce birbirlerini tanımaları ve uymaları gerekir daha sonra çiftleşerek (birbirinin etrafında dönme) yavrularını ağzına alan dişi en az 26-28 gün ağzına kuluçka yapar sonrasında yavrularını kendisi bırakır zaten...(bazı erkek ve dişiler çiftleşme dansına girer ama anlaşamaz ve yavru vermez.)
sabırlı ol ve bekle onlar birbirlerini tanısın bu arada sende gerekli ortam ve şartları sağlamalısın(sıcaklık,gizlenmek için mağara ve taşlar vb.)...:oke:

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
Recep kardeşim;

Nedendir bilinmez, benim japonlarda bir durgunluk var iki gündür.
Sanki yorgun düşmüş gibiler.
Sudan olabilir mi acaba ?

silop_kms

silop_kms

Üye
    Konu Sahibi
Recep kardeşim;

Nedendir bilinmez, benim japonlarda bir durgunluk var iki gündür.
Sanki yorgun düşmüş gibiler.
Sudan olabilir mi acaba ?
sudan olabilir (oksijen azlığı veya su kirliliği,klor vb.) kardeşim ama hastalık başlangıcı da olabilir veya stresli ortam nedeniyle de durgun olabilir durumunu tam olarak tarif etsen belki daha iyi anlarız neden olduğunu...:hmmm

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
sudan olabilir (oksijen azlığı veya su kirliliği,klor vb.) kardeşim ama hastalık başlangıcı da olabilir veya stresli ortam nedeniyle de durgun olabilir durumunu tam olarak tarif etsen belki daha iyi anlarız neden olduğunu...:hmmm

Japonlarla birlikte 14 tane balık var akvaryumda..

Japonlardan ikisi suyun dibinde bekliyorlar.
Arada sırada hareket edip dolanıyorlar ama bir müddet sonra tekrar dibe çöküp dinleniyorlar.

Akvaryumun ısıtıcısı bozulmuştu geçenlerde..
Ben de akvaryuma biraz sıcak su takviye ettim.
Ondan da olabilir diye düşünüyorum.

Akşam suyu değiştirip, tuzlayıp, ilaclamayı düşünüyorum.
Faydası olur mu?

silop_kms

silop_kms

Üye
    Konu Sahibi
Japonlarla birlikte 14 tane balık var akvaryumda..

Japonlardan ikisi suyun dibinde bekliyorlar.
Arada sırada hareket edip dolanıyorlar ama bir müddet sonra tekrar dibe çöküp dinleniyorlar.

Akvaryumun ısıtıcısı bozulmuştu geçenlerde..
Ondan da olabilir diye düşünüyorum.

Akşam suyu değiştirip, tuzlayıp, ilaclamayı düşünüyorum.
Faydası olur mu?

Evet sorun burada galiba sıcak su eklemede suyun sıcaklığı aniden değişince balık şoka girmiş olabilir.. (bu arada japonlar fazla sıcağı sevmez) suyu değiştir ama ani sıcaklık değişimlerinden uzak dur...:oke:

suyun tamamını değişme ve değiştireceğin suyu bir anda akvaryuma dökme zaman aralıklarıyla dök ve yavaş dök...:oke:

Buğrahan58

Buğrahan58

Üye
Hemen yavru bekleyemezsin ki ilk önce birbirlerini tanımaları ve uymaları gerekir daha sonra çiftleşerek (birbirinin etrafında dönme) yavrularını ağzına alan dişi en az 26-28 gün ağzına kuluçka yapar sonrasında yavrularını kendisi bırakır zaten...(bazı erkek ve dişiler çiftleşme dansına girer ama anlaşamaz ve yavru vermez.)
sabırlı ol ve bekle onlar birbirlerini tanısın bu arada sende gerekli ortam ve şartları sağlamalısın(sıcaklık,gizlenmek için mağara ve taşlar vb.)...:oke:
çok teşekkür ederim ...

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye

Evet sorun burada galiba sıcak su eklemede suyun sıcaklığı aniden değişince balık şoka girmiş olabilir.. (bu arada japonlar fazla sıcağı sevmez) suyu değiştir ama ani sıcaklık değişimlerinden uzak dur...:oke:

suyun tamamını değişme ve değiştireceğin suyu bir anda akvaryuma dökme zaman aralıklarıyla dök ve yavaş dök...:oke:

Ani sıcaklık değişiminden kaçınıyorum zaten..

Japonlar fazla soğuğu da sevmez bildiğim kadarıyla.. :hmmm

Suyun fazla soğumasını da istemiyorum açıkçası; zirâ kılıç balığı, köpek balığı gibi balıklar da var.

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
Teşekkürler Recep.. :oke:

harunoztu

harunoztu

Üye
kardeşim akvaryumla ilgili soru demişin bir adet 300 lt hteck bitkili akvaryuma sahibim sera 2.5 kg co2 ile günde 3 defa 30 dakika co2 takviyesi aydınlatma 1*Sylvania Grolux 30w
1*Pjilips Aquarelle 30w
1*Sylvania Grolux 18w
4*20w daylight enerji tasarruf ampülü
13 saat/gün
1 adette metal kullanıyorum bitki türlerim en zor türler
Düzenli eser element takviyesi, belirli aralıklarla çok az MACRO besin(NPK) takviyesi
yanlız son zamanlarda akvaryumun üstünde yağımsı bir tabaka oluştu çözdünm sorunu ama sence neden
canlılar 45 neon 40 ın üzerinde kiraz karides discus 5 adet 10 cm çap

silop_kms

silop_kms

Üye
    Konu Sahibi
kardeşim akvaryumla ilgili soru demişin bir adet 300 lt hteck bitkili akvaryuma sahibim sera 2.5 kg co2 ile günde 3 defa 30 dakika co2 takviyesi aydınlatma 1*Sylvania Grolux 30w
1*Pjilips Aquarelle 30w
1*Sylvania Grolux 18w
4*20w daylight enerji tasarruf ampülü
13 saat/gün
1 adette metal kullanıyorum bitki türlerim en zor türler
Düzenli eser element takviyesi, belirli aralıklarla çok az MACRO besin(NPK) takviyesi
yanlız son zamanlarda akvaryumun üstünde yağımsı bir tabaka oluştu çözdünm sorunu ama sence neden
canlılar 45 neon 40 ın üzerinde kiraz karides discus 5 adet 10 cm çap
Nedeni ne olabilir:hmmm:
Kullandığın yemler(canlı veya kuru vb.) ve uygun ortamda çoğalmış bakteriler.çözümü ise düzenli temizlik veya akvaryumda vatoz bulundurmak.Bu bendede çok oluyordu hava borularının ve motorun üstünde camlarda.... Temizlik bıktırır çünkü sürekli oluşuyor.Tavsiyem vatoz kullan en iyisi ve rahatı...:evet:Ben ilk vatoz aldığımda ışığın arttığını bile farkettim çünkü bu tabaka ışığı kesiyor ve yansıtmıyor...

harunoztu

harunoztu

Üye
tavsiyen için teşekkür ederim recep kardeş ama vatoz istersen sana satabilirim iki çift cüce vatazzum varyavrularıda 5 aylık akvaryumu düşenebiliyomusun sorun temizlik deyil ki zaten arı karides ve kiraz karides yosun yiyici olarak vatozz dışındaki temizliyiciler ve extradan yosun önleyici özzel bir bakteri kullanıyorum yani senin anlıcan akvaryum senden benden temiz ki sump da uv var. biraz araştırdıktan sonra ben sorunu buldum ve çözümünüde
şöyleki sorun proteyin birikimi suda biriken proteyin yüzeyde tabaka oluşturuyor ki bu kullandım yemle alakalalı görünsede çok bi alakalı deyil akıntıyı bir adet jebo askı filitreyle hızlandırdınmı sorun geçiyor gene de sağ ol yaklaşmışsın senin de bir problemin olursa sora bilirsin bana bu işi 5 yaşımdan beri yapıyorum ve son 10yaşından beri profesyonel yapıyorum 23 yaşındayım

silop_kms

silop_kms

Üye
    Konu Sahibi
tavsiyen için teşekkür ederim recep kardeş ama vatoz istersen sana satabilirim iki çift cüce vatazzum varyavrularıda 5 aylık akvaryumu düşenebiliyomusun sorun temizlik deyil ki zaten arı karides ve kiraz karides yosun yiyici olarak vatozz dışındaki temizliyiciler ve extradan yosun önleyici özzel bir bakteri kullanıyorum yani senin anlıcan akvaryum senden benden temiz ki sump da uv var. biraz araştırdıktan sonra ben sorunu buldum ve çözümünüde
şöyleki sorun proteyin birikimi suda biriken proteyin yüzeyde tabaka oluşturuyor ki bu kullandım yemle alakalalı görünsede çok bi alakalı deyil akıntıyı bir adet jebo askı filitreyle hızlandırdınmı sorun geçiyor gene de sağ ol yaklaşmışsın senin de bir problemin olursa sora bilirsin bana bu işi 5 yaşımdan beri yapıyorum ve son 10yaşından beri profesyonel yapıyorum 23 yaşındayım
Doğru nasıl aklıma gelmedi yazmak akıntıyı geniş alana yayarsan faydası olur tabii hemde nasıl...:eheçünkü durgun su şartları daha da arttırıyor zaten.(yosun mesela...)
neyse...ilgin ve yardım anlayışın için teşekkür ederim...:oke:

Üst Alt