Akvaryum Dünyası İle İlgili Tüm Sorularınızı Buraya Yazın, Cevaplayalım

Konu Sahibi
benım su kaplumbagalarım var onların yasını nasıl öğrene bılırım bırde 2 tane ciklet balığım var onlara ne saman yumurtlar öğrene bılırmıyım
kaplumbağanın yaşına bişey diyemem ancak belki boyundan gelişiminden felan anlayabilirsin(başka bir yaşı belli kaplumbağaya göre...)
Cıchlıdler ise birbirinin etarafında dönüyorlar ise eşleşme başlamış demektir ve daha sonra dişinin ağzı şişer (yumurtadan dolayı) ve böylece yumurtaları ağzında kuluçka yapmaya başlar...

Yahu sabah sabah iki kılıç. bir de çöpçü balığını ölü buldum.

Suyu deiştirmiştim yarı yarıya..
Tuz da ekledim.
İlacladım da..
Hâlâ ölüyor balıklar..

Bu gidişle akvaryuma japondan başka balık almayacağım.

Yahu aç bıraksan olmuyor, doyursan olmuyor.

Konu Sahibi
....
suda birşey vardı galiba yada sıcaklık değişiminden olabilir vatoz bu konuda hassasdır....

Ağa klima mı taktıralım suya bilmiyorum ki..
Isıtıcı çalışıyor. Oksijen de yeterli..
Su da hijyenik..
Benden de iyi besleniyor keratalar..

benim ciklet balıklarım hiç yüzmüyorlar korkuyorlar en ufak sesde korkuyorlar hiç yuzmuyorlar anca durup kalıyorlar yazdan beri böyle

--------------- Ekleme ---------------

su motorum çalışıyor ama hava üflemiyor neden acaba

Pek hayra alâmet değil senin bu düşünmen...
Ölecek mi yoksa balıklarım ?
Söyle ben hazırım her şeye..

Şaka bir yana bugün canlandı benim balıklar..
Elektrikli sobayı akvaryumun önünde tuttum 1 saat..
Sanırım ısı değişikliğinden kaynaklanıyormuş..
Filtreyi de temizledim tekrardan..
İyiler şimdi..

Konu Sahibi
...
Zaten bir ısı değişikliği olabilir diğer herşey normal...

hocam selam. benim sıkıntım, balıklarımda adeta üzerlerine çamur atılmış gibi siyah lekeler oluştu. önceleri balıkların renklendiğini düşünmüştüm ve sevinmiştim. ama büyük balığıma da sıçrayınca durumu araştırıp hastalık olduğuna karar verdim. akvaryumum 150 lt ve içerisinde 8 yavru japon, 1 yetişkin japon, 2 vatos ve 1 çöpçü var. hastalık tespit ettiğim 3 balığı ayrı akvaryuma koydum.. piyasada satılan mantar ilaçlarından aldım, öyle tanınmış bi markayı bulmak zor bu şehirdeve bende adı duyulmamış bi ilaç aldım. ilaçta 3 gün kullnılması gerektiği yazıyor. bugün 3. gün. ve hala lekeler var. bu konuda ne yapmam lazım acaba?? teşekkür ederim

Konu Sahibi
Aleyküm selam.ilacın talimatlarında ne varsa onu yap ve üç çay kaşığı kaya tuzunu eriterek akvaryuma dök bu balıkların direncini arttırır ve ilacın son gününden sonra motorun filtresini değiş veya çok iyi şekilde dezenfekte et...

Arkadaşlar 6 adet japon balığı bulunan akvaryumumda canlı doğuran bir başka balık türü daha besleme istiyorum(japonlarla birlikte) Önerileriniz nelerdir ? Hangi balık türünü almalıyım ?

Konu Sahibi
Arkadaşlar 6 adet japon balığı bulunan akvaryumumda canlı doğuran bir başka balık türü daha besleme istiyorum(japonlarla birlikte) Önerileriniz nelerdir ? Hangi balık türünü almalıyım ?
kedi ve köpek balıkları,vatozu japonlarla birlikte besleyebilirsin...

emiryil

Üye
ben lepisteslerimin yanına moly aldım 2 hamile dişi istedim bir beyaz bir siyah fakat nedense siyah olan beyazı sürekli kovalıyor yanlışmı verdi acaba balıkçı dişi dişiyi kovalarmı ?

Molly Ballığı zebra cikletle yaşar mı?? Yardımcı Olurmusun?? Şimdiden Teşşekürler..

Akvaryum suyunun berak olması için ne yapmam lazım?? Şİmdiden Teşşekürler..

Konu Sahibi
Akvaryum suyunun berak olması için ne yapmam lazım?? Şİmdiden Teşşekürler..
yemlemeyi ayarında yapmalısın fazla ve gereksiz yem suyu kirletir.motor filtresini düzenli olarak temizle.akvaryumda vatoz ve çöpçü balığı beslemek.ışığı 12 saatten fazla açık bırakmamak(yosun için).düzenli olarak su değişimi yapmak...

cagatay8

Üye
sa 5 adet 7-8 cm uzunluğunda japon balıklarım var birisinde sırt civarında bölgesel kara lekeler oluştu .ama balık çok hareketli ve canlı bir hafta önce başladı bu leke sizden yardım istiyorum ne yapabilirim acaba şimdiden teşekkürler bana yol gösterirseniz sevinirim...

akvaryumun büyüklüğü 40 litre su alıyor.boy:80 en:25 yük:30 hava motoru ve iç filtre var

resimdeki gibi siyah leke balığın sırtında