silop_kms
Üye
-
Konu Sahibi
-
Rica ederim...çok teşekkür ederim yardımlarınız için
özür dilerim...şu an yan yatan balığımın hareketleri normalleşti.. fanusun dibindeki beyaz, kum benzeri taşları hastalık sebebiyle çıkardım.tekrar koyayım mı taşları koymadan önce sizce çamaşır suyu ile dezenfekte edip,iyice durulayıp koysam nasıl olur
--------------- Ekleme ---------------
silop_kms nerdesiiiiinnnnn!!!lütfennnn
Teşekkür ederim,sağolun...tebrik ederim.. harikasınız.. akvaryum balıkları konusunda çok yardımcı oldunuz..
Balığa zarar verecek kadar rahatsız etmiyorsa ayırmana gerek yok...silop yeni aldığım balık erkek diğer hasta balığımla çiftleşmek istio ne yapayım ayırayım mı
--------------- Ekleme ---------------
sürekli karnına vuruyo peşinden koşuyor
yaww usta bana kolay kolay olmeyecek pis suda yasayacak zırt bırt su degıstırmeye ayar oluyorum o yuzden , gunde bı yemle idare eden bı balık soler mısın tek başına yaşayacak balıkta olur faretmez yani ?
akvaryumumu kuralı 1 hafta oldu canlı doğuran, melek, tetra vatoz çöpcü, neon balıklarım var...
bügün erkek lepistesin kuyruğunun yarısının tel tel olduğunu fark ettim akşama doğru ise vucuduna bulaştı ve öldü... şimdi ise melek balığımda aynı şey var yuzgeçleri çatallanıyor tel tel ayrılıyor onuda kaybedecem galiba...
en son balık aldığım yeri hatırlıyorumpek güvenmemiştim zaten hastalıklı akvaryumdu verdiği balıklar... mavi tan kattım akvaryuma ... akvaryum biraz büyük 200 tl lik. cin malı jebo dış flitrem var...
diğer balıklara baktım bişey yok... ama sanırım onlarda gidecek
tuz muz atmadım hiç akvaryuma, normal yemek tuzu atsam olmaz herhalde...
ne yapmam lazım çok acil lütfen.
Akvaryumunda parazit veya bakteri hastalığı var diğerlerinede bulaşır ki zaten bulaşmış yapacağın şeyler:akvaryumumu kuralı 1 hafta oldu canlı doğuran, melek, tetra vatoz çöpcü, neon balıklarım var...
bügün erkek lepistesin kuyruğunun yarısının tel tel olduğunu fark ettim akşama doğru ise vucuduna bulaştı ve öldü... şimdi ise melek balığımda aynı şey var yuzgeçleri çatallanıyor tel tel ayrılıyor onuda kaybedecem galiba...
en son balık aldığım yeri hatırlıyorumpek güvenmemiştim zaten hastalıklı akvaryumdu verdiği balıklar... mavi tan kattım akvaryuma ... akvaryum biraz büyük 200 tl lik. cin malı jebo dış flitrem var...
diğer balıklara baktım bişey yok... ama sanırım onlarda gidecek
tuz muz atmadım hiç akvaryuma, normal yemek tuzu atsam olmaz herhalde...
ne yapmam lazım çok acil lütfen.
Derdemez aklıma beta geldi çünkü oksijen ihyacı az oluğundan suyu çok değiştirmenede gerek yok yem desen günde 1-2 tane versen yeter tek başınada yaşar...yaww usta bana kolay kolay olmeyecek pis suda yasayacak zırt bırt su degıstırmeye ayar oluyorum o yuzden , gunde bı yemle idare eden bı balık soler mısın tek başına yaşayacak balıkta olur faretmez yani ?
Aslında agresif olan melek ama tetra meleği rahatsız ediyor... Hastalık sonrasında rahatsız etmeye başlamışsa stres ve hastalık sebebiyle yapıyor olabilir...cevap için teşekkür silop_kms kardeş... bu arada vilifera balığımda ağız fungusu olmuş solungaçları kanlanıyordu pamuksu çıkıntılar olmaya başlamıştı bir kaç kez tuz banyosuna soktum iyleşir gibi oldu ama nafile balık sizlere ömür
melek balığımada tuzlu su banyosu yaptırdım mavi ı pamuğa damlatarak yüzgeçlerine pansuman yaptım şimdiye kadar yaşadığına göre işe yaradı sanırım çürüme durdu.. ama akvaryuma bir türlü alışamadı bir kez olsun yem yediğini görmedim (bunun sevdiği bir yiyecek yokmudur) bir de bununlar yetmiyormuş gibi tebra tetralarım meleğime musallat oldular arkasından yaklaşıp didikliyorlar hayvanı tetralar melekler ile bereber yaşamazmı ? aldığım yer yaşar demişti
ne yapmalıyım ? balığı geri veriyim bari paradan vazgeçtim yazık oluyor balığa
neyse ... daha sonra suyun 3/2 sini değiştirdim yeni dinlenmiş su ekledim tuzuda kattım biraz göz kararı yaptık tuzu ama hayırlısı...
filitreyide yıkadım... şu anda akvaryumda anormal balık sadece melek kaldı diğerlerinde bi şey yok. yakın çekim takip ediyorum tetikteyim
tavsiyelerinizi bekliyorum...
Merhaba Mustafa...Merhaba, benim balıklarım çok üzgün görünüyorlar ne yapmam lazım?
Ne yapsam ki?
Psikolog mu çağırsam?
....Bilmem.
Yüz vermiyorlar bana..
Aynen...Değil mi
Şımartmamak gerek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?