akvaryum balıklarından anlayan ve zevkine güvenenler içeri

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Halis senin bu konularda bilgin var belli ki. Şuradaki beyaz renkli kumu sipariş vericem bir göz atabilirmisin. Balık olarak da melek balığı sürüsü almayı düşünüyoruz şimdilik ancak kararımız değişebilir.

pek tavsiye etmem temizliği zor renginden dolayı kirlendimi uğraştırıyor hemde verimsiz bir kum akvaryumda bitki falan düşünüyorsan bu açıdanda verimsiz parlak güzel bir görüntüsü var ama pislikleri falan çok belli ediyor yıkamasıda baya uğraştırıyor.

Tür olarakta ilk olarak melek balığını önermem güzeldir ama hassaslar biraz iyi bakılması lazım başka türle başlayıp daha sonra beslerseniz iyi olur ama ilk olarak almayın ben ilk başladığım zamanlar karma yapmıştım ilk olarak melekler ölüyordu birazda tecrübesizdim ayrıca ağır balıklar pek gezmeyi sevmezler ağır ağır dolanırlar akvaryumda ama derin akvaryumunuz varsa öneririm o zaman ayrı bir güzellikleri oluyor yüksekliği fazlaysa melek balıklarını izlemek daha iyi tat veriyor enine geniş akvaryumlarda pek güzel olmuyor ama yüksek akvaryumlarda aşağı yukarı süzülmeleri harika ama dediğim başlangıç için zor bir balık su sıcaklığını falan dengede tutmanız lazım diğer hususlarda da dikkatli olmak lazım.

• Beğen
Tepkiler: EroL

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Kardeş ya. Ben daha çok acemiyim. Akvaryumumu yeni aldım ve içinede abim balıklar almış. Bugün bir tanesi öldü. Stresteydi zaten. Fakat akvaryumun içinde birde çöpçü var ve çöpçü ölmüş balığı ağzına attı. Sence bu durum normal mi?

normal sadece çöpçü değil diğer balıklar bile didikleyebilir.

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Strese girmiş bir balık için ne yapılabilir?

saklanır genellikle hava motoru olsun aksesuarlar olsun girer arkasına çıkmaz saatlerce ya da yerde öylece durup ağzını açar kapatır ters yüzer taşlara sürtünür hareketlerinden anlaşılır.

sbrcn96

Üye
    Konu Sahibi

saklanır genellikle hava motoru olsun aksesuarlar olsun girer arkasına çıkmaz saatlerce ya da yerde öylece durup ağzını açar kapatır ters yüzer taşlara sürtünür hareketlerinden anlaşılır.
tamamda stresten nasıl çıkartılır?

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
tamamda stresten nasıl çıkartılır?

ne için girdiğine bağlı mesela korkmuş olabilir daha önce anlattığım gibi erkeğin dişiyi rahatsız etmesi olabilir hava motorun sesi çok yüksekse o rahatsız edebilir mesela beslediğiniz tür 100 litre ve daha fazla akvaryumlarda rahat yaşıyordur siz onu 50 litrelik akvaryuma koyarsanız o hayvan strese girer ya da mesela malavi çikletleri özellikle sarı prensesler saklanmayı severler siz onları tutupta bomboş akvaryuma koyarsanız strese girerler bunun gibi birçok neden var stresten nasıl çıktığı önemli değil zaten gerekli şartları sağladığınızda bu sorun olmayacaktır.

sbrcn96

Üye
    Konu Sahibi

ne için girdiğine bağlı mesela korkmuş olabilir daha önce anlattığım gibi erkeğin dişiyi rahatsız etmesi olabilir hava motorun sesi çok yüksekse o rahatsız edebilir mesela beslediğiniz tür 100 litre ve daha fazla akvaryumlarda rahat yaşıyordur siz onu 50 litrelik akvaryuma koyarsanız o hayvan strese girer ya da mesela malavi çikletleri özellikle sarı prensesler saklanmayı severler siz onları tutupta bomboş akvaryuma koyarsanız strese girerler bunun gibi birçok neden var strestena nasıl çıktığı önemli değil zaten gerekli şartları sağladığınızda bu sorun olmayacaktır.

Ölmüş balık görmeleri, stresleri bakımından diğer balıkları etkiler mi peki?

• Beğen
Tepkiler: EroL

sbrcn96

Üye
    Konu Sahibi
hmm pekala o zaman. Birde ben birşey daha soracağım. Bu sömestır tatilinde yurt dışına çıkacağım. Ama balıklarıma kimin bakacağını bilemedim. Bu sorunu çözmek için bi teknolojik alet var mı?

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
hmm pekala o zaman. Birde ben birşey daha soracağım. Bu sömestır tatilinde yurt dışına çıkacağım. Ama balıklarıma kimin bakacağını bilemedim. Bu sorunu çözmek için bi teknolojik alet var mı?

yok ama kendin üretebilirsin ama işini şansa bırakırsın arkadaşım bi sistem yapmıştı kendi kendine akvaryumu tam güneşin açısına göre ayarlamıştı ama yazdı tabiki ve akvaryumda yosun oluşturmuştu balıklar onlarla beslenmişti hiç kayıp vermedi ama bunu yapman zor heleki 17 balık için çok zor.

sbrcn96

Üye
    Konu Sahibi

yok ama kendin üretebilirsin ama işini şansa bırakırsın arkadaşım bi sistem yapmıştı kendi kendine akvaryumu tam güneşin açısına göre ayarlamıştı ama yazdı tabiki ve akvaryumda yosun oluşturmuştu balıklar onlarla beslenmişti hiç kayıp vermedi ama bunu yapman zor heleki 17 balık için çok zor.

Tatil yemi diye birşey varmış. Haberin olsun. Bugün araştırdım.

- - - Eklendi - - -

Tatil yemi diye birşey varmış. Haberin olsun. Bugün araştırdım.

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
benim balıklarımda istanbulda ben şehirdışında okuyorum valide hanım güzel bakıyor:)

sbrcn96

Üye
    Konu Sahibi
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Benimkinde bir tane var. Bi sakınca yaratır mı? Ve neden diğer gözü gitmiş olabilir?
balığın büyükmü daha önce kaldığı akvaryumda sıkıntı yaşamış olabilir birçok balıkla uyumludur ama uyumsuz olan bir balıkla sorun olmuş olabilir ya da doğuştan falan olabilir sıkıntı olmaz zaten genelde sabit duran bir balık olduğundan benim sarı prenseslerimden birininde tek gözü yok ama doğum bile yapabiliyor.

sbrcn96

Üye
    Konu Sahibi

balığın büyükmü daha önce kaldığı akvaryumda sıkıntı yaşamış olabilir birçok balıkla uyumludur ama uyumsuz olan bir balıkla sorun olmuş olabilir ya da doğuştan falan olabilir sıkıntı olmaz zaten genelde sabit duran bir balık olduğundan benim sarı prenseslerimden birininde tek gözü yok ama doğum bile yapabiliyor.
hmm teşekkürler

sbrcn96

Üye
    Konu Sahibi

Dostum bu arada dip çekimi al demiştin ya pislikler için. Ben onu aldım. Bugün uyguladım. Bundan sonra ne zaman yapmam lazım?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt