Aklıma bir şey takıldı

Sponsorlu Bağlantılar

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Tamam ben de sana diyorum iste vicdanin nasil rahat ediyorsa oyle yap. Ben ezan ojunmaya basladiginda suyumu iciyorum. Ama sen rahat edemeyeceksen okunmadan once ic.

codblackops2

codblackops2

Üye
Peki ben size bir soru sorayim.bizzat bakara 187.ayette geçiyor "Şafağın aydınlığı gecenin karanlığından ayırt edilinceye (tan yeri ağarıncaya) kadar yiyin, için. Sonra da akşama kadar orucu tam tutun."

Ezan okunuyor oruca niyet ediyoruz ve en erken yarim saat sonra hava hafiften aydinlaniyor.gunumuzde ezan bittigi zaman ise dışarısı kapkaranlik oluyor??

Bende ezan bittikten 15-20 dk sonrasina kadar yenilip icilmesinde sıkıntı görmüyorum hadi bakalim.

Tahafall

Üye
Tamam ben de sana diyorum iste vicdanin nasil rahat ediyorsa oyle yap. Ben ezan ojunmaya basladiginda suyumu iciyorum. Ama sen rahat edemeyeceksen okunmadan once ic.

Bende tamam diyom işte :)

Tahafall

Üye
Peki ben size bir soru sorayim.bizzat bakara 187.ayette geçiyor "Şafağın aydınlığı gecenin karanlığından ayırt edilinceye (tan yeri ağarıncaya) kadar yiyin, için. Sonra da akşama kadar orucu tam tutun."

Ezan okunuyor oruca niyet ediyoruz ve en erken yarim saat sonra hava hafiften aydinlaniyor.gunumuzde ezan bittigi zaman ise dışarısı kapkaranlik oluyor??

Bende ezan bittikten 15-20 dk sonrasina kadar yenilip icilmesinde sıkıntı görmüyorum hadi bakalim.

Bu sakat iş yanliz

codblackops2

codblackops2

Üye
Hava kapkaranlik.
Ayete ise sabahin aydinligi gecenin karanligindan ayirt edince yaziyor.pekte zor olmasa gerek.
Diyanet niye bunlari düşünmüyor merak ediyorum

Metin MF

Metin MF

Üye

Aynen budur durum kardeşim.

Tahafall

Üye
Hava kapkaranlik.
Ayete ise sabahin aydinligi gecenin karanligindan ayirt edince yaziyor.pekte zor olmasa gerek.
Diyanet niye bunlari düşünmüyor merak ediyorum

Kardesim bana sorarsan dusunuyor hesaplarda dogruya cok yakin sadece bunu sadece belli bi bolge icin yapmiyir olabilirler

codblackops2

codblackops2

Üye
:hmmm valla benim etrafim kapkaranlik :D

umitgul18

umitgul18

Üye

:oha:

umitgul18

umitgul18

Üye
Ama su anda Benim bulunduğum bölgede tan yeri ağarıyor. Tam olarak aydınlık olmayacak diyor işte ezan okununca tan yeri ağarıyor. Bölgeye göre değişebilir. Diyanet de uğraşmaz zaten. Aa şurası söyle oluyo burası söyle oluyo diye. En hayırlısı ezan okununca oruca başlanması.

codblackops2

codblackops2

Üye
Orasi oyle ama gittiğim çoğu sehirde ( konya kirklareli istanbul )durum ayni.ezandan 15 20 dk sonra hafiften karanlik kayboluyor

umitgul18

umitgul18

Üye
Orasi oyle ama gittiğim çoğu sehirde ( konya kirklareli istanbul )durum ayni.ezandan 15 20 dk sonra hafiften karanlik kayboluyor

Şu anda İstanbul'dayım ezan okununca tan yeri ağarıyor hafiften 10 dakika sonra bu belirgin oluyor ve Daha sonra hepten ağarıyor.

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Ayetin indigi doneme bakin. İnsanlari haberdar edecek saatler yok. O yuzden insanlar ona gore uyguluyorlarmis. Tabi ki simdi ezan okunduktan sonra hava aydinlanmadi deyip bir sey yemeyin. Ezan bitene kadar olan vakit 2 dk zaten. O sirada disinizi fircalayacaksaniz, suyunuzu icecekseniz icin. Ben sizlere ne kadar yersem o kadar kar mantigiyla ezan okunurken agziniza sucuk atin demiyorum. :) Ezan okunurken suyunuzu icebilirsiniz. Daha fazlasini yapmaya benim vicdanim el vermez. Allah ile benim aramda. Orucumu kabul ederse memnun olurum ama etmezse de ne yapalim... İnternetteki kaynaklara bakarsaniz eger ezan baslayinca oruc tehlikeye girer denmis. Bu isi biraz garantiye almak gibi bir sey. Aman tehlikeye girerse diye...
Karar sizin. :)

Üst Alt