Tamam ben de sana diyorum iste vicdanin nasil rahat ediyorsa oyle yap. Ben ezan ojunmaya basladiginda suyumu iciyorum. Ama sen rahat edemeyeceksen okunmadan once ic.

Peki ben size bir soru sorayim.bizzat bakara 187.ayette geçiyor "Şafağın aydınlığı gecenin karanlığından ayırt edilinceye (tan yeri ağarıncaya) kadar yiyin, için. Sonra da akşama kadar orucu tam tutun."
Ezan okunuyor oruca niyet ediyoruz ve en erken yarim saat sonra hava hafiften aydinlaniyor.gunumuzde ezan bittigi zaman ise dışarısı kapkaranlik oluyor??
Bende ezan bittikten 15-20 dk sonrasina kadar yenilip icilmesinde sıkıntı görmüyorum hadi bakalim.
Bu sakat iş yanliz

Ayetle sabit olan birseyin nesi sakat![]()
Peki ben size bir soru sorayim.bizzat bakara 187.ayette geçiyor "Şafağın aydınlığı gecenin karanlığından ayırt edilinceye (tan yeri ağarıncaya) kadar yiyin, için. Sonra da akşama kadar orucu tam tutun."
Ezan okunuyor oruca niyet ediyoruz ve en erken yarim saat sonra hava hafiften aydinlaniyor.gunumuzde ezan bittigi zaman ise dışarısı kapkaranlik oluyor??
Bende ezan bittikten 15-20 dk sonrasina kadar yenilip icilmesinde sıkıntı görmüyorum hadi bakalim.
Hava kapkaranlik.
Ayete ise sabahin aydinligi gecenin karanligindan ayirt edince yaziyor.pekte zor olmasa gerek.
Diyanet niye bunlari düşünmüyor merak ediyorum

Orasi oyle ama gittiğim çoğu sehirde ( konya kirklareli istanbul )durum ayni.ezandan 15 20 dk sonra hafiften karanlik kayboluyor
Ezan okunurken suyunuzu icebilirsiniz. Daha fazlasini yapmaya benim vicdanim el vermez. Allah ile benim aramda. Orucumu kabul ederse memnun olurum ama etmezse de ne yapalim... İnternetteki kaynaklara bakarsaniz eger ezan baslayinca oruc tehlikeye girer denmis. Bu isi biraz garantiye almak gibi bir sey. Aman tehlikeye girerse diye...