Akıllı telefonlar neredeyse hiç arama için kullanılmıyor!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Akıllı telefonlar neredeyse hiç arama için kullanılmıyor!
Akıllı telefonlar günümüzde bir çok cihazın yerini aldı. Örneğin alarm saati yada dijital kamera. Yapılan araştırmalara göre akıllı telefon sahipleri günde 2 saatten fazla telefon kullanıyorlar. Bu zaman boyunca 25 dakika tarayıcıda, 17 dakika sosyal ağda, 13 dakika oyunda ve 16 dakika müzik dinleyerek geçiyor.

Telefon konuşması yapmak ise en çok kullanılanlar arasında 5.sırada yer alıyor. 11dakikası e-mail kontrolü ve 10 dakikası da mesajlaşmaya harcanıyor. Bu istatistiklere göre her ne kadar günde sadece 3 dakika fotoğraf çekmeye ayrılmış görünse de insanların %74'ü kamera yerine telefonlarıyla fotoğraf çekmeyi tercih ediyorlar. David Johnson, akıllı telefonlar artık saatlerimizin, kameraların, kitapların hatta bazen dizüstü bilgisayarların yerini aldığını söylüyor.

2009 yılında ise telefonların arama için kullanılma süresi yaklaşık 90dakikaydı.

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan

ersinbakar

ersinbakar

Üye
kesinlikle doğru bir çalışma. emeğine sağlık

KayraBey

KayraBey

Üye
Devir değişti usta

15097

15097

Üye
:spr O kadar özellikleri olan cihazlarda konuşmama mı yapılırmış? :) Arayan olursa cevaplarım sadece :)

Matador03

Matador03

Üye
Ben bir haftada toplasam 5 dakika bile konuşmuyorumdur telefonla :ehe

Silinen Üye 511859

Silinen Üye 511859

Kapalı Hesap
doğru tespit. ben tel. görüşmesi için çok nadir kullanırım. genelde multimedya amaçlı kullanıyorum.

eşref gümüşsay

eşref gümüşsay

Üye
mıllet akıllı telefonlari internet ıcın alıyorlar
bazı arkadaslar dıyorkı alo desın yeter bu kadar para verılır mı bır telefon ıcın dıyorlar

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
Zaten amacı konuşmak olan adam akıllı telefon almaz.

NeoV

Üye
Music simgesi ile Phone Calls simgesi yer değiştirmeli. Hatalı olmuş. :kıskıs:

Elektr0

Elektr0

Üye
günde sadece 3 dakika fotoğraf çekmeye ayrılmış:hmmm görünse de insanların %74'ü kamera yerine telefonlarıyla fotoğraf çekmeyi tercih ediyorlar.
Dijital fotoğraf makineleri gözümde halen daha başarılı ama ben bile telefonumu kullanıyorsam kendi yazdıgım yazıya inanmıyor olabilir miyim...:hmmm

15097

15097

Üye
günde sadece 3 dakika fotoğraf çekmeye ayrılmış:hmmm görünse de insanların %74'ü kamera yerine telefonlarıyla fotoğraf çekmeyi tercih ediyorlar.
Dijital fotoğraf makineleri gözümde halen daha başarılı ama ben bile telefonumu kullanıyorsam kendi yazdıgım yazıya inanmıyor olabilir miyim...:hmmm
ben bile derken?

StunnerDead

StunnerDead

Üye
tabi bedava olsaydı aramak o zaman 1. sırada olurdu :D

ibrahimhd

ibrahimhd

Üye
Bence hatalı bir çalışma.
Daha doğrusu insanların yaş, iş ve sosyal hayatına göre yapılsa daha doğru olur.
Konuya post atan üyelerden anladığım kadarı ile çoğu öğrenci ve genç arama yapma öğrenci ve yaş olarak daha gençlerde az kullanılır.

Ama ben gibi iş ve sosyal hayatı yoğun insanlarda durum tam tersidir örneğin ben günlük minimum 1/1,5 saat arama yaparım yada aranırım defalarca maillerimi kontrol ederim,1 saat civarı müzik dinlerim, 30 dk civarı gazete ve haber uygulamalarını kullanırım yine 30 dk civarı sosyal medya uygulamalarını kullanırım vs vs özetle bunun tespitini yapmak zor iş kişiye ve yaşadığı hayata göre değişir.

Matador03

Matador03

Üye

Ben sahsen Canakkele-Bursa gezimize giderken fotograf makinesi almadim sadece eski iPhone 4 umu aldim butun herseyi onunla cektim ayna gibi Apple sagolsun ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt