Haber Akıllı telefon pazarında en popüler ekran büyüklüğü 4.7 inç oldu

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Akıllı telefon pazarında en popüler ekran büyüklüğü 4.7 inç oldu
Tüm dünyada en popüler akıllı telefon ekran büyüklüğü sizce ne olabilir?

Akıllı telefonlar, artık insanların vazgeçemediği cihazlar oldular. Hayatın hemen hemen her anında akıllı telefonlar ya yanımızda ya da başucumuzda yerini alırken, bu segmentte her geçen gün hem yazılımsal hem de donanımsal açıdan baş döndürücü gelişme yaşanıyor.

http://www.maxicep.com/resim/apple-iphone-6s-official.jpg

Şu an pazarın zirvesinde satış rakamları ile Samsung yer alıyor. Firma bu sene özellikle amiral gemisi Galaxy S6 ve diğer üst seviye modelleri Galaxy S6 ege, Galaxy S6 edge+ ve Galaxy Note5 ile dikkatleri üzerine çekse de hem giriş hem de orta seviyede de bir çok model pazara sunmuştu.

Samsung’un arkasından ise Apple geliyor. Kısa süre iPhone 6S ve iPhone 6S Plus modellerini pazara sunan firma, az sayıda cihaz sunmasına karşılık, satış rakamları ile de en fazla karlılık elde eden şirketlerin başında geliyor.

http://www.maxicep.com/resim/Most-popular-screen-sizes-1.jpg

Bu iki firmanın ardından LG, HTC, Sony, Huawei, Microsoft gibi firmalar ön plana çıkan üreticiler olarak sayılabilir.

Akıllı telefon pazarı için bir çok firmadan farklı araştırmalar gelirken, yeni bir araştırma da ekran büyüklükleri için geldi. DeviceAtlas tarafından yapılan bir araştırmaya göre ülkelere bakıldığında en çok kullanılan ekran büyüklüğü 4.7″ olmakta.

Bu ekranın popüler olmasında en büyük sebep ise Apple’ın iPhone 6 / 6S modelleri gösteriliyor. Daha sonra ise 5″ seviyesi ve daha büyük ekranlar gelmekte.

Akıllı telefon pazarında en popüler ekran büyüklüğü 4.7 inç oldu - MaxiCep

• Beğen
Tepkiler: Penci Hoca ve MaxipmaN

yeumyang

yeumyang

Moderator
Çok doğru bir araştırma bencede ideal boyut 4.7 ne büyük ne küçük ama firmalar 5 5.5 inç çıkarıyorlar özellikle 5.5

MaxipmaN

Üye
5.5ten sonra 4.7 kesmez beni 5 5.2 olmalı benim icin

BRKTNL

BRKTNL

Üye
4.6 - 4.7 telefon görünümüne daha yakın olduğu için bence de ideal ekran boyutu.

. . . EmreG . . .

. . . EmreG . . .

Üye
Bence de En İdeali 4.7...

. . . EmreG . . .

. . . EmreG . . .

Üye

Penci Hoca

Penci Hoca

Üye

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Bence En İdeali 5 4.7" Demesi Bile Zor Düz 5 Olsun :D Firmalar Tek Elle Kullanım Gibi Şeyler Zaten Sunuyor Ekranı Gerektiğinde Küçültebiliyorsunuz Batarya 3 Amper Filan Olacak 5" Olacak Sonrada Çamurdan Olaccak Bizim Olacak İnşallah Hocam :sirit:

Sarangni

Sarangni

Üye
5.7" lüksünden sonra 5.5" aşağısı olmaz. Mümkünse 6" olabilir. :D

Sarangni

Sarangni

Üye
Tablet almak daha mantıklı değil mi :D

Tablet tasarımlarına iyi özenmiyorlar. :D Ben 3.2" başladığımda çok büyük demiştim sonra 4" geçtik bundan fazlası zarar diye düşündüm 4.7" geçtiğim de ideal olanı budur diye uzun bir süre düşünmüştüm 5.7" geçtiğim ise bütün eski görüşlerimden vazgeçtim. Çünkü büyük ekranın keyfi çok ayrı. Tabi bazı durumlar da sıkıntı çıkabiliyor ama getirdiği lüksün yanında o sıkıntı hiç bir şey değil. :D

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
bence en ideal boyut sanal tuşlar olmadan 5'' cihazlar :bud:

skylinegti

skylinegti

Üye
LG L9 kullanıyorum ekranı 4.7 '' ne küçük ne büyük tam ideal ekran boyutu, keşke yeni çıkan telefonlarında 4.7 '' seçeneği olsa....

byAndroid

byAndroid

Üye
Valla bencede en iyi boyut 4.6-5.0 arası şuan 5 inçlik bir telefon kullanıyorum sıkıntı yok tabi 5.2 inç ekranı olan g2 ile aynı kasa boyutlarına sahip birazda tasarıma bakıyor elde kullanımı

Üst Alt