Akıllı telefon alırken dolandırılmayın

Sponsorlu Bağlantılar

yaren_dede

yaren_dede

Üye
    Konu Sahibi
Akıllı telefon alırken dolandırılmayın
1500 ile 2 bin liralık akıllı telefonları kampanyayla 200-600 liraya sattıklarını iddia eden dolandırıcılar, yüzlerce tüketiciyi mağdur etti. Emniyet takibe geçti.



Akıllı telefon sahibi olmak isteyen tüketiciler, internet, kısa mesaj veya çeşitli yöntemlerle satış yapan dolandırıcılar tarafından mağdur ediliyor. Akıllı telefon piyasasına giren dolandırıcılar, fiyatı 2 bin lirayı bulan telefonların birebir Çin malı kopyasını orijinal olduğu iddiasıyla 200 liraya kadar düşebilen fiyatlarla satıyor. Bu durumdan çok sayıda tüketici mağdur olmuş durumda. Forum sayfalarında bu tip dolandırıcılıklara yer verilmiş durumda. Emniyet ise bu yöntemi kullanan dolandırıcıları takibe aldı.

TELEFON ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

İnternet sitelerinde, kısa mesajla ve diğer çeşitli yollarla piyasa fiyatlarının çok altında yapılan satışlara şüpheli yaklaşılmalı. Satış yapan firmanın güvenilir olmasına dikkat edilmeli. Mağaza garantili olduğu belirtilen ürünlerden uzak durulmalı. Alacağınız telefonun değerini de teknoloji mağazalarından veya fiyat karşılaştırma hizmeti sunan internet sitelerinden öğrenmelisiniz. 2 bin lirayı bulan telefonların 500 liranın altında fiyata satılması imkansız. Satın aldığınız telefonun donanımlarını ve özelliklerini de incelemelisiniz. Örneğin orjinalinde 16 GB dahili hafızaya sahip bir telefonun imitasyonu daha düşük bir depolama alanına sahip olabiliyor. Sahte telefonların kameralarının çözünürlüğü ve ekran kalitesi de oldukça düşük.
 
  • Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR


Buraxlive

Buraxlive

Üye
İnsanlarımız çok cahil, öncelikle bilinçlenmeleri gerekiyor. Bunuda tv de reklam afiş vs. ile yapabilirler.
 

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Canları yanmadan bilinçlenmezler.Yazık..
 
Baskentliia

Baskentliia

Üye
dikkat etmek gerek
 
Uhops

Uhops

Üye
Bu reklamlar ile günde 10-15 kez karşılaşıyorum.
 
_RYUK_

_RYUK_

Üye
özelliklede televizyonda böyle reklamlar çıkıyor RTÜK bunun önüne geçmeli
 
djlkr

djlkr

Üye
Bu gibi teknolojileri alıp %90'ını kullanamayacak insanların bu işlere bulaşmaması gerek, millet bilmediği halde hiç kendini aşağı gören yok ne yazıkki
 
BLooD_ReG

BLooD_ReG

Üye
Zaten akli basında bir insan telefonun o fiyata olmayacağını bilir bilgilendirme için teşekürler
 
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
:tşk:Dikkat ederim. :)
 
FeLonieS

FeLonieS

Üye
Bilgilendirme için teşekkürler hocam. :tşk:
 


Üst Alt