Akıllı cep internete kaçak giriyor, fatura kabarıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak

Üye
    Konu Sahibi
Akıllı cep internete kaçak giriyor, fatura kabarıyor
Abone yurtiçindeyken, yüksek miktarda yurtdışı internet faturası geliyor. Telefon yurtdışı seyahatlerde dolaşıma kapatılsa bile internete kaçak giriş yapıyor

Akıllı cep telefonları geçmişte olduğu gibi şimdi de yurtdışı internet faturaları ile can yakıyor. Ancak bu sefer kullanılan akıllı telefonlar yurtdışı veri alışverişine kapalı olsa da sürpriz bir internet faturası ile karşılaşmak mümkün. Üstelik sadece yurtdışında değil, abone yurtdışına çıkmadan da girilen internet sitesinin yurtdışında bir sunucuya yönlendirmesinin bile roaming (Yurtdışı veri ve konuşma) ücreti ödemeye sebep oluyor. Daha önce e-postalarını otomatik olarak almak isteyen cep telefonu kullanıcıları telefonu yurtdışı veri iletişimine kapatmadığı için binlerce liralık faturalarla karşılaşıyordu. Şimdi sorun kullanılan akıllı telefonlarla artmaya başladı. Artık telefonu kapatsanız bile operatörlerin çağrı merkezleri yurtdışı veri iletişimi faturasız gelebileceği konusunda uyarıyor.

ÇAĞRI MERKEZİ UYARIYOR

Cep telefonu operatörlerinin çağrı merkezleri aboneden yurtdışı veri yani internet kullanımı konusunda şikayet geldiğinde iki durumu öne sürüyor. Birinci uyarı "Yurtdışına çıktığınızda interneti kapatsanız bile akıllı telefonlar kendi kendine bağlanıyor" şeklinde. İkinci uyarı ise daha ilginç: "Akıllı telefonlardan internete bağlandığınız site sizi yurtdışına yönlendiriyor olabilir. Bu sitelere girildiğinde sanki yurtdışındaymışsınız gibi internet faturasına yansıyor." Özellikle ikinci uyarı oldukça anlamsız olsa da kafa karıştırıyor.

KESİN ÇÖZÜM KAPATMAK
Yurtdışı internet faturasından korunmak için çağrı merkezini arayan abonelere verilen tek tavsiye interneti kapatmak. Ancak abonenin her giriş çıkışta çağrı merkezini araması gerekiyor. Tamamen kapatmaksa akıllı telefona yüzlerce lira ödeyen aboneler için oldukça anlamsız. Elektronik posta, internet gibi özellikler olmadan iş veya günlük yaşama devam etmek artık milyonlarca kişi için olanaksız.

Hangi telefonlar etkileniyor?
Apple iPhone ve dışında, Nokia, Samsung, LG ve Sony Ericsson gibi markaların internete bağlanan akıllı telefon ailesi bu türde faturaların ortaya çıkmasına neden oluyor.

FATURANIZI KONTROL EDİN!
Cep telefonu faturasına yansıyan her ücreti kontrol ederek abone olduğunuz servisleri gözden geçirin.
İndirdiğiniz uygulamaların internet kullanımını artırdığını unutmayın
Özellikle cepten video izleme gibi servisler sadece yurtiçi aboneliği kapsıyor. Yurtdışında mobil internet üzerinden videoları izlemek binlerce liralık faturalarla karşılaşmanıza neden olabilir.
Cepten internet erişimi için WiFi hizmetini kullanmak için veri alışverişini yurtdışında kapatın.
Eğer yurtdışında mobil internet kullanmak zorundaysanız, o ülkedeki ücret tarifesini öğrenin veya varsa ucuz paket kullanımdan faydalanın.
 
Necmati

Necmati

Üye
:hmmm akıllı cebin bir kötü yanı çıktı..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt