Akıllara Zarar Bir Soru!! Daha Cevabı Veren Çıkmadı.. Haydi maxicep!!

einstein mod on

0 Kelvin tam olarak -273,15 Celsius’a eşit. Celsius sisteminde suyun donduğu 0 derece de tahmin edebileceğiniz gibi 273,15 Kelvin’e eşit. Bunu bulduğumuza göre tek yapmamız gereken 273,15’i 2’ye bölmek. Ve çıkan 136,5 Kelvin’i Celsius’a çevirmek. Sonuç da -136,5 C çıkar.
Yani bugün hava 0 dereceyse ve yarın iki kat soğuk olacaksa havanın -136,5 derece olması gerekir ki bu da imkansız çünkü dünyada şu güne kadar görülen en düşük sıcaklık 1997 kışında Antartika’da -91 derece olarak kaydedildi.

einstein mod off

Hesaplaman hatalı

nalcam22

Üye
cevap -1dir okadar işleme gerekyok

-10 nasıl buldun ya ben aslında şöyle düşünüyorum yarınki havanın kaç derece olacağı Allah'ın işi

trecool

Üye
dunun hava durumunu ve havanin sicakligini bilmeliyiz yada anlatim bozuklugu var soruda

soruda celsiyus gibi bir şey yani hangi termometre ile olculdugu belirtilmediği için soru yanlıştır

magicozi

Üye
Bence...

0 santigrad=32 Fahrenheit
32x2=64 Fahrenheit
32-64= -32 Fahrenheit
-32 Fahrenheit= -36 Santigrad Derece

Güzel hort tebrikler

Tepkiler: berkanbjk 24
-1 mi? 0 ın 2 katı neymş ki yaa

- - - Eklendi - - -

2nin 2 katı 4 tür, 1in 2 katı 2dir, 0ın 2 katı da 1 olmaz mı? O zaman düz mantık cevap -1 dır

Tepkiler: berkanbjk 24
bence bu sorunun tam bir cevabı yok birkaç hesaplama yapayım dedim bu sene öğrendiğimiz formullerde (lise 2) hiçbir cevap bulamazsınız çevirme işlemleride olmuyor zaten kısacası sorunu cevabı tanımsızdır