AKG K518-LE İncelemesi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
    Konu Sahibi
AKG K518-LE İncelemesi




Okuyacağınız inceleme AKG K518 LE modelinin kısaca bir incelemesidir. Rakamlar hemen altta:
Frekans Tepkisi 16Hz - 24 kHz
Maksimum Giriş Gücü 2000 mW
İmpedans 32 ohms
Hassasiyet 115 dB SPL/V

Kablo altın jekli olup sadece 1mt olsa da kutu içeriği güzel: Bir 6.3mm adaptör var! Ayrıca 150 gram ağırlığında ve plastik bir maddeden yapılmış. Malzeme kalitesinde özgün birşey yok. Driverleri küçük. Uzun süreli takımlarda pek konforlu değil. Bant tam açıkken bile kafamın üstüne sıkıca bastırıyor. Pek tabii ki tepemde bir Ultrasone Hfi 580 gibi kartal misali açılmasını beklemiyorum ama, hiç değilse o kafa bandında biraz yumuşak malzeme olabilirmiş Ya zaten bu seri özellikle ergenleri hedef alıp tasarlanmış. Ve onlar da doğal gelişim açısından bakarsan büyük kafalara henüz sahip olmazlar genelde

Uzatmadan inceleme için kullandığım parçalara geçelim.

Turias - Stand Up And Fight
Bu parçayı kulaklığın gümbür gümbür parçalardaki uyumunu ölçmek için seçtim. Sonuç: Frekanslar boğulmuyor. Baslar 10/10 lezzet vermese de, oradalar ve çok sert olmasa da vuruyorlar. Özellikle girişindeki la la la laaay kısımda ses hiç bozulmadı. Takdir ettim. Ayrıca parça Mad Max-vari bir klibe sahip olsa da grup klasına göre öte bir müzikal kalite sergiliyor ve kulaklık hiçbirinden sınıfta kalmıyor. O ortalardaki sakin kısım biterken vuran bas telleri kristal netliğinde gelmese de, duyarlı kulak rahatça seçebliyor. Ayrıca sonlarına doğru aldığı semfonik hal de pes dedirtiyor adama. Kulaklık hala başarılı.



Tonic - If You Could Only See
Bunuysa, kulaklığın vokaldeki performansını görmek için kullandım. Tabi solo vokal değildi en azından bir yerden sonra değildi ya, olduğu kadarıyla beni tatmin etti. Mid, diğerlerini ezmedi. Özellikle dün bir buluşmada böyle terbiyesiz midlere sahip IEM'ler gördükten sonra, bu serin bir hava gibiydi bunalmış ruhuma (yazar burada şairliğe özeniyor)


Röysopp - What Else Is There
Bu da kulaklığın dıptıs dıptıs performansı içindi. Biraz da vokal için gözlemler yaptım. Sonuç, kulaklık ritimli elektronik türler için olabilecek en iyi kulaklık değil. Zaten o fiyatla (sıfırı 250 falan) beklentileriniz de ölçülü olmak zorunda.


Camel - Lady Fantasy
Bu parça bence dünyanın en iyi parçalarından biri! Evet ciddiyim. Nokta. 1974 yılına ait ve müzisyenliğin bambaşka bir şey olduğu zamanlardan kalan en güzel hatıralardan. Şu zamanlara kıyasla çok şeyin doğal olduğu ve Moogların kocaman, Cubase'inse icat edilmediği yıllar..(yazar buradan sonra epey yazdı ama sildi. Sabah sabah nefret söylemine gerek yok. Başımıza iş almayalım)


Bu parçada gördük ki akg K518 tüm o ergen görünümün altında aslında nasıl bir aslan(yavru aslan) barındırıyormuş. Kolay kolay rastlanmayacak bir sahne genişliği (şu anda sol arkadamdan bir telli inceden ritim atıyor. Bir mikrofona yakın üflemeli klavye var. Derken biraz uzaktan bir gitar başlıyor ve yerinden hiç kımıldamadan soloya başlıyor; bu esnada 3-4 enstrüman seçebiliyorum. Ve bir de vokal var!!)
Ardından parça 0400 civarında atağa kalkıyor ve tam da 70'lerin havasına kavuşuyor (önce o bas vuruşları ve o Doors'tan aşina olduğumuz klavye notaları. Dinleyiciye merkezde olup sol arkaya bu sefer bir gitar geçmiş sağ arkayı da klavye almış. Ama mesafeli biraz.)
Derken parçanın ilk molası geliypr 0510'da ve o fırtına diniyor Sol arkadaki gitarist biraz öne yürüyor ve açısını kapatıyor...Ama yukarıdaki zenginlik devam ediyor aynen. Üstüne, artık gitar tellerinin gerilirkenki cykları bile seçilebilir halde.

Neyse, fazla uzatmayalım. Burada kulaklığı inceliyordum. Ve parça 12 dakika.

Özetle: Bu AKG K518 tasarımını ve uzun vadedeki komfor sorununu es geçerseniz, verdiği dengeli ses ve sunabildiği sahne genişliğiyle göz dolduruyor. Basları çok vurucu olmasa da kendini belli ediyor, dip basa fazla kaptırmıyor. Tizlerse yine diğeri gibi, olması gerektiği kadar..Dengeli ses veren (ve kafasında banttaki sertliği yumuşatacak saç olanlar) ve sıfırı 250'ya yakın 2. eli 170-180 dolaşan bir kafaüstü arayanlar buna bir şans verebilir. Bu rakam için olabilecek en iyi kafaüstü kulaklıklardan biri.


NOT:Donanım Haber'den alıntıdır.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt