AİKİDO EN İYİ SPORLARDAN BİRİ

Sponsorlu Bağlantılar

kralberk13

kralberk13

Üye
    Konu Sahibi
AİKİDO EN İYİ SPORLARDAN BİRİ
Arkadaşlar bazı kişiler ben hangi spora gitmeliyim gibi sorular soruyolar hangisi daha iyi gibilerinden ve ben bu konuya açıklık getirmek istiyorum ben uzak doğu sporu olan AİKİDO'yu tavsiye ediyorum çünkü Aikido'da müsabaka güç kas kendini kasma yok Aikido'da müsaba kurucusu tarafından kaldırılmıştır daha iyi bir şeklini vikipedia-dan vercem daha açıklayıcı.
Aikidō ([aikidoː], : 合気道) bir "modern " (Japonca: 現代武道 gendai budō) dır.

'daki diğer savaş sanatları gibi aikido sadece kendini korumak için değil, aynı zamanda ruhsal gelişim için de bir öğretidir.

Aikido adı üç oluşmaktadır:



    • 合 ai (birleşme, uyum)
    • 気 ki (veya )(yaşam gücü, ruh)
    • 道 dō (yol)
      Bir bütün olarak da anlamı "yaşam gücüyle bütünleşme yolu"dur. Aikidonun insanın kendi yaşam gücünü geliştirmekten ibarettir. Yaşam gücünü geliştirmek, ama kazanım ile veya yenilgi ile bağlanmamaktır. Aikido öğrencilerine aikidoka denir. Aikidonun savaş sanatı olarak ortaya çıkışı - yıllarına rastlar. Aikidonun kurucusu ve ilk hocası (bilindiği adıyla ) (1883-1969)'dır. Teknik anlamda aikidonun temelinde yatan savaş sanatları ve .

      Aikido eğitimlerinde üç tip silahın eğitimi temeldir. Bunlar , , . Aikido, belirli teorik ve pratik bilgileri içinde barındırır. Teorinin ve pratiğin iç içe geçtiği yer ise antrenman yeri, yani .

      Genelde aikido bir saldırı sanatı değil, bir savunma sanatı olarak anılır. Ancak bu yetersiz bir tanımlamadır. Aikido geleneksel Japon bir örneğidir. Budo, kelime anlamıyla mızrağı durdurmak anlamına gelirken içeriği savaşçının yolunu kapsar. Budo kelimesinin karşılığı olarak savaş sanatı (martial arts) kullanılabilir. Savaş sanatı, "budo"yu en yakın ifade eden kavram olabilir. Savunma ve saldırı kavramları, savaş sanatının stratejileridir. Savaşçı savunmayı, saldırıya karşı bir tepki olarak değil, bir strateji olarak kullanır ve bir stratejinin diğerine önceliği yoktur. Önemli olan doğru zamanda doğru stratejiyi kullanabilmektir. Aikido, bu stratejileri ve kullanımlarını öğretir. Aikido farkındalık, zamanlama ve tekniksel bütünlüğü içerir. Çalışan kişiye kazandırdıklarının en başında farkındalık ve duruma uyum sağlayıp ona uygun olan reaksiyonu verme yetisidir.

      Bununla birlikte Aikido modern ve geleneksel olarak ikiye ayrılmıştır. Modern aikido daha çok Avrupa'ya uygun hâle getirilmiş hâli olmakla birlikte geleneksel aikido (iwama ryu) hâlâ köklerini korumakta ve kaynağından ilk çıktığı gibi devam etmektedir.
BEN 3 YIL AİKİDO YAPTIM ÖNERİM HERZAMAN AİKİDO'DUR DENEYİN FARKI GÖRECEKSİNİZ BIRAKALI 10 AY OLDU SAYGILARIMLA
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: yusuf1998x


yusuf1998x

Üye
Bu sporun sizin için manevi bir değeri olabilir ancak sokakta kullanılması açısından diğer dövüş sanatlarına göre etkisiz kalıyor. Milli ata sporumuz güreş bile bu spordan çok daha etkili.
 
  • Beğen
Tepkiler: kralberk13
kralberk13

kralberk13

Üye
    Konu Sahibi
Aikido japon savunma sanatı olarak bilinen ve öyle zaten Aikido sokak dövüşü zaten müsabakası yasak en ufak bir teknik sakat ve ölümle sonuçlanıyor benim branşım bu.
 

yusuf1998x

Üye
müsabakası var diye biliyorum ama türkiyede yok sanırsam
 
kralberk13

kralberk13

Üye
    Konu Sahibi
türkiyede yok değil japonyada bile yok kurucusu yasaklamış en ufak teknik sakatlıklara ölümlere kadar gidiyor
 

yusuf1998x

Üye
doğrudur
 

Benzer Konular



Üst Alt