Adnan Polat Ara Transfer Maliyetini Açıkladı!!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
Adnan Polat Ara Transfer Maliyetini Açıkladı!!!
Galatasaray Kulübü'nün şubat ayı olağan divan kurulu toplantısı yapıldı.

İrfan Aktar başkanlığında, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, yönetim kurulu adına kulüp başkanı Adnan Polat, ikinci başkan Mehmet Helvacı ve bazı yöneticiler katıldı.

Adnan Polat, toplantının başında, futbol takımının durumu, kulüp faaliyetleri ve ekonomik durumla ilgili, 40 dakikayı bulan bir konuşma yaptı.

Sözlerine, ''Ne hikmetse Galatasaray ile ilgili çok fazla spekülasyon yapılıyor ve en ufak şey çok fazla büyütülüyor'' diye başlayan başkan Polat, ''Bugün Galatasaray hala Avrupa kupasında mücadelesini sürdürüyor. Türkiye liginde rakibinin 1 puan gerisinde ikinci durumda. Rakibimiz bizim sahamıza gelecek, saha avantajımız var. Türkiye Kupası'nda yarı finale inşallah kalacağız. Buna rağmen şiddetli eleştiri ve saldırı altındayız. Biz doğru bildiğimizi yapıyoruz ve işimize bakıyoruz'' dedi.

Polat, medyadan ve rakiplerden ciddi yüklenmelerle karşı karşıya kaldıklarını savunarak, şöyle devam etti:

''Galatasaray'a, medya ve rakiplerden ciddi yüklenmeler var. Kulüp olarak, Galatasaray etiğini, fair-play'i ön safhada tutuyoruz, dikkatli oluyoruz. Galatasaray üzerinden prim yapmak isteyenler, hoş olmayan tavır ve ifadelerle Galatasaray'a yükleniyor. Galatasaray etiği ve duruşu gereği polemiklerin içine girmek istemiyoruz. Cevap vermeyi çok iyi biliyoruz. Gerektiğinde aynı şiddetle cevap verebiliriz, ama biz kimseyle kavgalı olmak istemiyoruz.''


''İSİM VERMEDİK''

Polat, ligde ikinci yarının geldiğini ve gidişatın değiştiğini anlatarak, ''Yöneticiler, teknik direktörler, futbolcular gerginleşiyor. Biz isim vererek kimseyi suçlamadık. Sadece federasyonu ve MHK'yi, sertlik yapan oyunculara karşı dikkatli olmaları için uyarmıştım. O uyarılarımızın yankılarını izliyorsunuz. Maalesef işler bu hale getiriliyor. Dilerim herkes sağduyulu davranır ve Türk futbolu bu kavgaların içine çekilmez'' ifadelerini kullandı.


''TÜNELİN UCUNDAKİ IŞIĞI GÖRDÜK''

Adnan Polat, toplantıda iyimser bir tablo çizerken, ekonomik açıdan tünelin ucundaki ışığı gördüklerini, ancak henüz çıkmadıklarını söyledi.

Başlattıkları projelerin sürmesi gerektiğini kaydeden Polat, ''Tünelin ucunda ışığı görüyoruz, ama tünelin içinden çıkmış değiliz. Bu projelerin devam etmesi halinde tünelin içinden çıkmak için 2 seneye ihtiyaç var'' dedi.


''ARA TRANSFERİN MALİYETİ 3.8 MİLYON AVRODUR''

Başkan Polat, devre arasında yaptıkları transferin maliyetini de konuşmasında açıklarken, Neill, Giovani ve Jo'nun transferine 3.8 milyon avro harcadıklarını söyledi.

İlk yarının bitmesiyle birlikte eksikleri gidermek için teknik heyet ve futbol şubesi olarak karar alındığını anlatan Polat, şöyle konuştu:

''İhtiyacımız olan futbolculardan ikisini kiraladık. Neill'i de 1,5 yıllık sözleşmeyle aldık. Bu oyuncuların bonservisleri ve alacakları toplamı 3.8 milyon avrodur. Bunlar vadeler içinde ödenecektir.''

Polat, bütün bu sıkıntıların içinde Galatasaray olarak yepyeni bir takım kurduklarını ve birçok yıldızı getirdiklerini ifade ederken, ''Harcadığımız paralar uluslararası anlamda çok düşük ve Türkiye'ye getirilmesi çok zor oyuncuları getirdik. Haldun Üstünel ve Murat Yalçındağ bunu yaptı. Nasıl yaptılar ben de bilmiyorum. 3 kulvarda 5 kupa istiyoruz. Onlardan bunu bekliyoruz'' şeklinde konuştu.


''DAHA ÖNÜMÜZDE ÇOK MAÇ VAR''

Futbolda devamlı kazanmanın mümkün olmadığını vurgulayan başkan Polat, şöyle devam etti:

''Kayserispor iyi bir takım. Çok zor bir deplasman. 10 kişi kaldılar ve şanslıydılar, bizim elimizden kurtuldular. Galatasaray galibiyeti kaçıran takım oldu. Daha önümüzde çok maç var. Avantajlıyız. Maçlarımızı kazanırsak tüm kulvarlarda şampiyon oluruz. Biz kendi maçlarımıza bakıyoruz. Florya'da 20-25 futbolcu var, birçok çalışan var. Orası da kendi içinde aile. Her ailede olduğu gibi ufak tefek problemler oluyor. Bazı çocuklar yaramazlık yapabiliyor. Orada aile ve kolej ortamı var. İnşallah orada huzur, saygı ve sevgi var.''


RİVA MÜJDESİ VERDİ

Başkan Polat, Riva'ya inşaat yapılması için gerekli ruhsatın alındığının müjdesini divan kurulu üyelerine verdi.

Bu ruhsat için uzun süre uğraştıklarını belirten Polat, ''Burası 3 parsele ayrıldı. Bir parseli Selahattin Beyazıt Ormanı'na, bir bölümü de eğitim alanına ayrıldı. 833 villa yapılabilecek bir arazinin ruhsatını aldık. Burayı hasılat paylaşımı ve kat karşılığı şeklinde değerlendirmek istiyoruz'' açıklamasını yaptı.


''STAT 2011 OCAK AYINDA AÇILACAK''


Polat, stadın gecikmesi nedeniyle ekonomik açıdan sıkıntı yaşadıklarını kaydederek, ''İnşaat hava şartlarına rağmen programında gidiyor. Mart ayının sonunda inşaatın betonarmesi tam anlamıyla bitecek. Ekim'de stat bitecek. 2011 yılının Ocak ayında açılış yapılacak ve maçlarımızı ikinci yarıda orada oynamayı planlanıyoruz'' dedi.

Başkan Polat, stadın pazarlama işinin sürdüğünü, ayrıca tribün isimlerinin de pazarlanmasını yaptıklarını anlattı.


''KREDİ KARTINDA 2,5'A KATLADIK''

Adnan Polat, Mobil GS projesinde 20 bin, GS Bonus'ta da 60 binin üzerinde üyelik sayısına ulaştıklarını açıkladı.

Bunların hepsi 100 binin üzerine çıktığında, yıllık 10 milyon lira gelir elde edeceklerini dile getiren Adnan Polat, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Eğer bu sayı 500 binin üzerine çıkarsa, yıllık 50 milyon lira kazanabiliriz. Galatasaray, iki-üç ayda Galatasaray Bonus'u 60 bine çıkararak, 2 senedir kendi kredi kartlarını piyasaya süren en büyük rakibimizi 2,5'a katlamıştır. Bunun için taraftarlarımıza teşekkür ediyorum'' dedi.


''GELİRLER 150 MİLYON DOLARA ÇIKACAK''


Polat, stadın bitmesiyle birlikte gelirlerinin 150 milyon dolara çıkacağını, bunun yıllık 70 milyon dolarını futbola harcayacaklarını söyledi.

Bu gelirlerden, öncelikle 25 milyon dolarlık banka kredi borçlarını ödemeyi planladıklarını anlatan Polat, 15 milyon doları transfere, 10 milyon doları da yatırımlara harcayacaklarını kaydetti.

KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu'nun davetlisi olarak hafta sonunda bu ülkeye gittiğini dile getiren Polat, orada da kendilerine arsa tahsis edildiğini ve buraya yapılacak otel ile sportif tesislerden gelir elde etmeyi hedeflediklerini anlattı.

''Galatasaray org''un dünyada en fazla izlenen 6. internet sitesi olduğunu, Galatasaray'ın, vergi borçlarıyla ilgili sıkıntısının da bulunmadığını ifade eden Adnan Polat, stadın bitmesindeki gecikmeyle yıllık 60 milyon dolar gelir kayıplarının olduğunu ve ciddi sıkıntılar çektiklerini söyledi. Polat, iki yıldır yaşanan krize rağmen bankalarla hiç problemlerinin bulunmadığını bildirdi.


'RİBERY'NİN PEŞİNİ BIRAKMIYORUZ''


Lincoln'den 2 milyon 166 bin dolar gelir elde ettiklerini anlatan Polat, Ribery davasının da peşini bırakmadıklarını söyledi.

Ribery konusunun kamuoyunun gündeminden düştüğünü kaydeden Polat, ''Ama biz peşini bırakmıyoruz. Marsilya kulübü inceleme altına alındı. Orada Galatasaray'a kazık atıldı, haksızlık yapıldı. Bunun kavgasını sürdürüyoruz. Bu sabır, mücadele ve zaman istiyor. İnşallah bunun müjdesini de bir gün size veririz'' dedi.


''RAKİPLERİMİZ BİZDEN KORKUYOR''

Adnan Polat, toplantı sonunda eleştirileri de yanıtlarken, teknik direktör Frank Rijkaard'a sahip çıktı.

Rijkaard'dan memnun olduklarını anlatan Polat, ''Yönetim kurulunda teknik konulara girmiyoruz. Türkiye'de 60 milyon teknik direktör var. Zaten o işleri biz yapacak olsaydık, teknik direktör getirmezdik. Rijkaard'dan çok memnunuz'' diye konuştu.

Polat, yönetim olarak kendi aralarında rakiplerle ilgili çok az konuştuklarını kaydederek, ''Ama rakiplerimizin yönetim kurullarının zamanlarının yüzde 50'sinin, Galatasaray'ı konuşmakla geçtiğini biliyoruz. Bu da bizi memnun ediyor. Demek ki bizden korkuyorlar, ürküyorlar, saygı duyuyorlar, gelişmelerimiz de onları endişeye sürüklüyor'' dedi.

Polat, Sportif A.Ş. ile Futbol A.Ş'yi birleştirmeye çalıştıklarını, ancak birilerinin Galatasaray'ın hisseleriyle oynadığını, bununla ilgili yasal girişimlerde bulunacaklarını anlattı.

Başkan Polat, son olarak, ''Sportif barış istiyoruz. Kimseye yanıt vermek istemiyoruz. Kulüpler Birliği Vakfı toplantılarına vaktim olduğunda, ihtiyaç olduğunda katılırım. Eskiden de katılıyordum'' açıklamasını yaptı.


AĞIR ELEŞTİRİLER

Divanda söz alan üyeler, teknik direktör Frank Rijkaard ve yeni transferlere ağır eleştirilerde bulundular.

Murat Ece, ''Dünya starı diye kendi kulübünde oynamayan futbolcuları alır, bunlara bu paraları verirsek, bütçemizi tutturamayız. Bizi yine karanlık bekler. Size soruyorum, bu transferlerden 2000 yılındaki kadroya hangisi girebilir? Leo Franco girebilir mi?'' derken, Atilla Aykan, ''Giovani 20 yaşındadır ve tüy siklet gibidir. Rijkaard'ı çok iyi tanıyorum. Şu ana kadar hiçbir şey yapmadı. Taktiksel yönden sıfır kalmıştır. Ayhan ise benim için yüz karasıdır'' ifadesini kullandı.
 
arslansem

arslansem

Üye
Herşey iyi güzel hoş da..Geçen yıl Meiranın gönderilmesinin bedeli Avrupadan elenmek olmuştu.Bu yıl Nonda nın gönderilmesi dün Türkiye Kupasından belki haftaya da Avrupadan elenmeye sebep olacak.Sen sportif başarı veremezsen bu yukarıda anlattıkların sadece asılı kalır...
Geçmişten ders almak gerekir yoksa böyle bedeller ödersin :oke:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt