Activision da 2. El Oyun Oynamamızı İstemiyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
CryDaqqeR

CryDaqqeR

Üye
    Konu Sahibi
Activision da 2. El Oyun Oynamamızı İstemiyor


Oyun firmaları anlaşılan 2. el oyun oynamamıza bile tahammül edemiyorlar artık... Sıfır oyun alanlara yapılacak tek seferlik DLC kullanımı gittikçe yaygınlaşarak 2. el oyun alımının düşürülmesi ve daha çok kazanç sağlanması bekleniyor. Bunun ile ilgili popüler oyunlardan somut bir örnek vermem gerekirse ilk aklıma gelen Battlefield: Bad Company 2 oluyor.

DICE'ın oyun için kullandığı VIP uygulaması sayesinde oyunu ilk kez alanlara özel harita paketleri (VIP Map Pack) sunuluyor. 2. el Bad Company 2 alanlar ise VIP Map Pack DLC'lerinden (İndirilebilir İçerik) faydalanmak için extra para ödemek zorunda kalıyor. Bu da DICE için daha çok kazanç demek. Bu yönteme ısınan firmalardan biri de Activision oldu. Activision COO'su Thomas Tippl, şirketinin 2011 2. çeyrek mali raporlarının sunulduğu bir konferansta konuşma yaparak, 2. el oyun pazarıyla ilgili düşüncelerini paylaştı:

“2. el oyun pazarından daha iyi faydalanabilmek için halen çeşitli yöntemler geliştiriyoruz."

“Şimdiye dek işe yarayacak en iyi şeyin extra özel içerikler yaratarak 2. el oyun kullanımının sınırlandırılması olduğunu söyleyebilirim. Kanıtlanmış bu stratejiye devam etmek istiyoruz. Başka bir girişim olursa, bunun ile ilgili konuşuruz."


Buna yakın sözleri geçtiğimiz E3'de Activision CEO'su Bobby Kotick de söylemişti. Kotick, bu yönde yapılacak stratejiler ile 2. el oyun pazarından firmasının 500 milyon dolar elde edebileceğini düşünüyor.

Activision ve Kotick, paraya halen doymamış görünüyor. Bu arada Activision & Blizzard'ın 2. Çeyrek mali raporları, firmanın tam 967 milyon dolar kazanç sağladığını gösteriyor. Bunda Modern Warfare 2 ve World of Warcraft'ın etkisi çok büyük...





 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt