Açılmayan Nokia X6 32 gb lık dahili hafıza biçimlendirme

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Artunc58

Üye
    Konu Sahibi
Açılmayan Nokia X6 32 gb lık dahili hafıza biçimlendirme
Arkadaşlar merhaba,

Nokia X6 32 GB telefonum var. Kayseri'deyim 2 servis gezdi. Telefon en son batarya tırnaklarının kırılması sonucu tamire verdiğimden beridir açılmıyor. 2 Telefoncuda yapamadı. Açılıyor ama yazılım atamıyoruz dediler. Bende iş başa düştü diyerek,(yazılımcı olduğum için elim yatkındır.) Jafla beraber RM-559 v40 sürümünü yükledim. Uzun bir müddet beyaz ekran ve Nokia Yazısı geldikten sonra [h=2]Phone Start-up failed. Contact the retailer[/h]Hatası veriyor. Benim tahminim %80 ihtimal dahili hafızanın dosya sisteminin bozulmasından kaynaklanan boot problemi. Çünkü Jaf ile flash atarken hiç bir sıkıntı yok.

Sizlere sormak istediğim bu harici hafızayı herhangi bir yazılımla biçimlendirebilir miyim? Bunu jaf yapabiliyor mu? Normal şartlarda araştırdığım kadarıyla hafıza kartı sökülebilen telefonlarda bu sorun aşılmış. Ama Nokia X6 da hafıza dahili olduğu için böyle bir durum söz konusu değil.
 


Artunc58

Üye
    Konu Sahibi
Cevap verecek kimse yok mu?
 
HakaN-06

HakaN-06

Üye
Telefoncularla neden uğraştığını anlamadım, direk servise versene?
 

Artunc58

Üye
    Konu Sahibi
Servise verebilirdim fakat onlarda az para istemiyorlar. Kaldı ki ona vereceğim parayla Android işletim sistemli bir telefon alırım diye düşündüm.
 

Artunc58

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar kısaca telefon kapalı durumdayken 32 gb lık hafızayı nasıl biçimlendirebilirim?
 

efe484

Üye
Telefon kapalıyken USB bağlantısını yap 32 gb hafıza otomatik olarak tanınacaktır. Ancak formatı dos ortamında yaparsan daha garanti olur.
 

Artunc58

Üye
    Konu Sahibi
efe484 cevabın için teşekkür ederim fakat telefon kapalıyken USB bağladığımda hafızayı görmüyor. Daha önce çalışırken de hiç görmedi

----------Eklendi @ 11:25:37 ---------- Yazıldı @ 10:49:30 ----------

Arkadaşlar en son hatırladığım 32GB lık bölüme BatteryLife adında bir program yüklediğim. Bu sorunu yaşayan biri daha gördüm nette araştırırken. Telefon her ne kadar flash, hard format atsamda açılmıyor. 32 Gb lık bölüme müdahale etmem lazım ama nasıl? Yardım edecek kimse yok mu??
 

Artunc58

Üye
    Konu Sahibi
Hiç mi fikri olan biri yok?
 

Artunc58

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar konu hala güncel.
 
hakan_710

hakan_710

Üye
krdeş snn hatanın dahili hafızayla ilgili olmaması gerek flaş atarken bi sorun oluşmuş phoenix ile dead flaş yapmayı dene ya da yardım istiyosan pm at beraber yapmaya çalışalım.
 

Artunc58

Üye
    Konu Sahibi
hakan_710 kardeş teşekkür ederim cevap için. Yalnız ben Phoenix ve jafla çok flash attım. Hatta Navifirm ile indirdiğim orjinal dosyalarıda dahil. Yalnız Phoenix ile flash atarken rm_559_XX_32G.fpsx(Memory Content File) adında bir dosya var 1,80 GB civarı bu dosyayı Yığın hafızaya yazıyor flash atarken. Onu seçersem Write hatası veriyor. Dahası ben bu Battery Life programını Yığın hafızaya yüklediğimden beridir telefonum açılmıyor. Yani çok flash denedim Local mode Test Mode deyip geçiyor ama açılmıyor telefon. Bilirsin font falan yüklersen hafıza kartına. Kartı çıkarırsın açılır. kartada bir format çekersin olur biter ama bu dahili hafıza ondan çözemiyorum işte
 
hakan_710

hakan_710

Üye
peki tokatta hangi telefoncuya götürdün pm atar mısın? kayseride götürmüşsün pardon
biraz araştırıp sana dönücem yardım etmeye çalışıcam

----------Eklendi @ 20:37:06 ---------- Yazıldı @ 20:31:33 ----------

msj kutuna bakarmısın msn den devam edelim olmazsa
 

Artunc58

Üye
    Konu Sahibi
Çok teşekkür ediyorum kardeşim ilgilendiğin için. Olmasa bile ki minnettar kalırım sana
 
hakan_710

hakan_710

Üye
kardeş posta kutun dolmuş istersen msn adresini pm at bende ekleyeyim bazen msn de sorun oluyo
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt