ACIL YARDIMMMMMM N900 Nitdroid kurdum telefon artik acilmiyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

firkoy

Üye
    Konu Sahibi
ACIL YARDIMMMMMM N900 Nitdroid kurdum telefon artik acilmiyor
Arkadaslar ben telefona nitdroid kurdum ama fazla anlamadigim icin nitdroid acildiktan sonra nitroit systeminde hafiza kartina format cektim.Nitdroit systemi kurulurken karta koydugumuz yada kurulum esnasinda otomatik gelen sistem dosyalari silindi.Formatlanan kart 8gb.

Arkadaslar nitdroid sizde kurulu ise dosyalarda duruyordur kartlarinizin icinde silinmis olsa benimki gibi acilmaz system.Eger böyle oluyorsa sizden o dosyalari rica ediyorum.Bu arada ne nitdroid nede maemo systemi acilmiyor hicbirsey olmuyor multiboot menüye bazen geliyor sonra 30 saniye bitmeden kapaniyor bir dügmeye bassamda acilip tekrar kapaniyor lütfen yardim:vur:vur:vur

murattiy

murattiy

Üye
bunlar problem degil kardesim korkma flash atmayi biliyormusun
sadece kerneli flasla

denizci535

denizci535

Üye
arkadasim once bir telefonu sarj et... sarj olduguna emin ol.. ara aparat falan kullanma... hafiza kartini silsende onemli degil birsey olmaz bende sildim hafiza kartim bos... oncelikle benim basima gelen senin basina gelmis gibi... benim telefonu sarj ediyordum, saniyorum meger telefon sarj almadigini fark ettim her seferinde aciliyor gibi yapiyor sonra kapaniyor kendi kendine.. senin sarj altin bozuk kardes sarj aletini degis yada git 5800 olan bataryalarini degis acilacaktir... cevap yaz ... telefonun sarj olmuyor kardes ondan acilmiyor.... oluyor gibi gostersede olmuyor buyuk ihtimalle... sarj aleti degis batarya degis acilacaktir.........

--------------- Ekleme ---------------

unutmaaaa telefonun sarj almadigi icin acilip kapaniyor... hafizada sildiginle alakasi yok... baska batarya dene.. acilacaktir... sarj aletini degis...

kuafor2009

Üye
Arkadaslar ben telefona nitdroid kurdum ama fazla anlamadigim icin nitdroid acildiktan sonra nitroit systeminde hafiza kartina format cektim.Nitdroit systemi kurulurken karta koydugumuz yada kurulum esnasinda otomatik gelen sistem dosyalari silindi.Formatlanan kart 8gb.

Arkadaslar nitdroid sizde kurulu ise dosyalarda duruyordur kartlarinizin icinde silinmis olsa benimki gibi acilmaz system.Eger böyle oluyorsa sizden o dosyalari rica ediyorum.Bu arada ne nitdroid nede maemo systemi acilmiyor hicbirsey olmuyor multiboot menüye bazen geliyor sonra 30 saniye bitmeden kapaniyor bir dügmeye bassamda acilip tekrar kapaniyor lütfen yardim:vur:vur:vur

arkadasim korkmana gerek yok daha once ayni sorunu ben yasamistim . 3 defa android yukledim hic biri olmadi format cekmeye kalktim olmadi 3undede flasladim oldu korkacak bi duruyom yok:bigstar:

denizci535

denizci535

Üye
n900 birsey olmaz cip yanarsa bozulur onuda degistirebilirsen ne guzel olurdu.... ozgur sistem n900 varmi otesi...

firkoy

Üye
    Konu Sahibi
arkadaslar bende 2 tane akü var önceki kullandigim akü yani belki ondan acilmiyor dedim orjinal aküylede denedim olmadi aynisi oluyor sarj aletiylede alakasi olabilir dedim pcde flashlemek istedim fakat pc usb kablosunuda taktigimda ayni sorun acilip kapaniyor.Yani denedigim 2 akü ve pc usb kablosu sarj icin olmadi.Denemek icin yinede yeni bir sarj aleti almamimi önerirsiniz yoksa nokiaya mi göndereyim icindede önemli dosyalarim sifrelerim vardi bankaninda :( Flash yapmak icin cok denedim flash icin gereken nokia yazisi gelip durmasi lazimmis en az 50 kez denedim o yazi kösedeki usb bagli görüntüsü tek bir kez geldi durdu ozamanda kendi 10 dk sonra kapandi flash tam anlamiyordum.Anlamadigim kabloyla nasil ilgisi var ama kesin ondandir derseniz gidip alirim :(((

Bu arada internette okudum karti gercektende format yaparsan bu ayni sorun ortaya cikiyormus :((((( almanyadan katildigim icin almaanca sayfasinda yaziyor iste bu

Samstag, 2. Oktober 2010 geschrieben von Zaib
Wir haben kürzlich ein paar Dinge gelesen, die wir euch zur Sicherheit unbedingt mitteilen möchten:
Manchmal passiert es, dass NITDroid euch mitgeteilt, die Speicherkarte sei defekt. Ihr hättet dann die Möglichkeit, selbige via NITDroid zu formatieren. Macht dies aber AUF GAR KEINEN FALL.
Der Hintergrund: NITDroid erkennt eure Maemo-Partition als Speicherkarte. Formatiert ihr also die vermeintliche SD-Card, löscht ihr damit euren gesamten Telefonspeicher und somit auch gleich das Hauptsystem. An der Meldung der defekten Karte ist übrigens nichts dran. Eine Möglichkeit diesen Fehler zu umgehen, ist wenn ihr unseren kleinen FIX herunterladet, der Maemo für NITDroid unzugänglich macht.
Euer, NITDroid.de Team.

murattiy

murattiy

Üye
kardesim flaslaman gerek pil problemine benzeiyor diye arkadas onu yazmis ama seninki bariz yazilim hatasi .pc de herseyi hazirla dos ekraninda tum komutlari ver en son waiting yazisi ciktiginda n900 pilini cikar usb yi pc ye tak ama n900 e takma sonra n900 uzerinde " U " tusuna basili tut birakma bu arada usb yi ve pili tak u tusunu birakmadan flash atmayi yapmasini bekle sorun cozulmeli

firkoy

Üye
    Konu Sahibi
dos ekranida multiboot ekranida gelmiyor tuslarda acik :(

[email protected] msn adresim

murattiy

murattiy

Üye
sen flash atmayı bilmiyorsun sanırım
pc üzerinde yapacaksın herşeyi pc de"komut istemi" kısmında vereceksin komutları
n900 üzerinde tek yapman gereken u tuşuna basılı beklemen o kadar orda bir şey yapmayacaksın
sen flash atmayı gösteren sayfaya git ordan yükle

firkoy

Üye
    Konu Sahibi
cok denedim halada deniyorum ama birtürlü n900ü flash moduna getiremiyorum acilip kapaniyor su anda doluyormu pili bilmiyorum isigi yanip sönmüyor yanik duruyor sayfadaki flash icin yazilanlari uygulamak istiyorum ama alet izin vermiyor az önce flash moduna gecti gibi oldu sonra cmd kisminda birsey yazip bastigimda kapandi calismalarim sürüyor

malesef olmuyor acaba hafiza karti üzerinden otomatik oluyormu flash daha kolayi varmi bu isin fazla bilgimde yok :(

arkadaslar sorunum deyisti telefonun seri numarasini yazarak acilan sayfada bunu RX-51_2009SE_1.2009.42-11_PR_COMBINED_MR0_ARM.bin flash yaptim iyi kötü oldu.Tel acilip kapanmiyor artik kendiliginden.Multiboot menü silinmis olmaliki gelmiyor.Buseferde telefon acilmiyor.Flash yapip kapattiktan sonra birdaha acilmadi o acilistaki siyah ekranda noktalar ileri geri gidiyor sonra siyah kaliyor kapaniyor.Daha büyük sorun flashten sonra telefonun HAFIZASI acilmiyor bozuk yaziyordu.Bilgisayara baglaniyor ordan format deniyorum yine olmuyor lütfen yardim arkadaslar :vur

ve su an farkettim sarj olmuyor :((

murattiy

murattiy

Üye
5 liralık cihazlar var pili çıkartıp şarj edebiliyorsun onlardan al birde bir kez daha flaslamayı dene şayet olmaz ise vanila sürümünü dene hertürlü yazılımı siler temizler ama telefonun içinde ne var ne yok silecektir
Ayrıca kurduğun sürüm eskidir şayet telefonunda eskiden pr1.3 yüklüyse kursan bile telefon özelliğin çalışmayacakatır
kurman gereken dosya: RX-51_2009SE_20.2010.36-2_PR_COMBINED_MR0_ARM.bin dosyasıdır.

firkoy

Üye
    Konu Sahibi
5 liralık cihazlar var pili çıkartıp şarj edebiliyorsun onlardan al birde bir kez daha flaslamayı dene şayet olmaz ise vanila sürümünü dene hertürlü yazılımı siler temizler ama telefonun içinde ne var ne yok silecektir
Ayrıca kurduğun sürüm eskidir şayet telefonunda eskiden pr1.3 yüklüyse kursan bile telefon özelliğin çalışmayacakatır
kurman gereken dosya: RX-51_2009SE_20.2010.36-2_PR_COMBINED_MR0_ARM.bin dosyasıdır.

evet pr1.3 ve nitdroid 2.3 vardi pili dolarsa denigcem RX-51_2009SE_20.2010.36-2_PR_COMBINED_MR0_ARM.bin oda olmassa vanilla herseyi siler derken benim dosyalari dedin heralde?

murattiy

murattiy

Üye
telefonun içindeki resim , şarkı bilumum telefon kayıtları sim karta kaydetmediğin telefon numaraları silenecek

firkoy

Üye
    Konu Sahibi
Su an yaptim sistem tekrar calisiyor eksikler varmi kontrol ediyorum sistemin hafizasi bos su an dosyalar var ama icleri bos hafiza kartininda ayni sekilde ama hafizalar calisiyor sistemin dosyalarinin iclerine sistem resimler falan gelir heralde sabah 06:00da tekrar yazarim

telefonun hafiza yerine baktim en alttaki install icin olan hafiza dolu 14mb kalmis internetede girmiyor kamerada calismiyor hafiza az diye yaptigina karar verdim ugrasiyorum

hafizada flashlanmasi gerekiyormus dogrumu acaba indiriyorum bin dosyayi bakalim:hmmm

hafizayida hallettim simdi 1.8gbye cikti hersey icin cok tsk arkadaslar simdilik hersey yolunda problem cikarsa yazarim

spyoner

Üye
benim başımada benzer bişey gelmişti...sorun mutliboot'aydı.aslında sorun değildi multiboota enson hangi işletim sistemini açmışsanız onda açılıyordu cihaz .işletim sistemini değiştirmek için ise multiboot menuye girmek gerekiyor..multiboot menuye girebilmek için ise 0 a basman gerekiyor..oradan maemoyu seçip devam edebilirdin...tabiki format sırasında hafıza kartı yerine n900 dahili belleğe format atmadıysan..

sanırım birazcık geç kaldım ama ileride başına gelenler için bir yardım olabilir belki...

firkoy

Üye
    Konu Sahibi
benim başımada benzer bişey gelmişti...sorun mutliboot'aydı.aslında sorun değildi multiboota enson hangi işletim sistemini açmışsanız onda açılıyordu cihaz .işletim sistemini değiştirmek için ise multiboot menuye girmek gerekiyor..multiboot menuye girebilmek için ise 0 a basman gerekiyor..oradan maemoyu seçip devam edebilirdin...tabiki format sırasında hafıza kartı yerine n900 dahili belleğe format atmadıysan..

sanırım birazcık geç kaldım ama ileride başına gelenler için bir yardım olabilir belki...

evet benim alet garantiliydi flash yaptigim icin simdi garamtisi öldü yollayabilirdimde nokiaya ama böylece flashleri ögrenmis oldum en azindan
Buarada kendi kendime soruyorum acaba flash yapmadanda o arkadasin dedigi sarj aletinden alsaydim aküyü doldurup öyle önce deneseydim diye multiboot geliyordu sonra 1 basinca kapanip aciliyordu tekrar multiboota geliyordu zaten bozulmusmuydu acaba tam anlamadigim icin bdaha bu islerden acaba diyorum ama simdi hersey oluyor eskisinden daha iyi calisiyor önemli olanda bu garantisi öldügü icin bozulursa tekrar flash cekerim artik :) emin oldugum artik nitroid falan yapmayacak olmam :)

murattiy

murattiy

Üye
ne dedigin tam anlasilmiyor sayet nitdroid yuklediysen zaten kerneli degistiriyorsun bu da garantiye elvada demek oluyor.sonrasinda multiboot u 0 ile 2 ile acmanin mantigi yokki .dikkat etmedin sanirim nitdroid yuklerken buyuk harfle yes yazmadan once buyuk riskli bir yazilama geciyorsun uyarisina evet demis olman gerek iste o anda garantiye elvada dedin.ama onemli olam bu , binlerce yazilim yukleyip deneme yanilma yapabilmen onun icin N900 seviliyor.son kullanici isi degil bu N900 kapali kaynak kodas sahip degil .son kullanici isi iphone dur.ve gayetde guzeldir. ama kesinlikle kurcalamayi sevenler icin yaratilmamistir.herseye karsi kapalidir.

firkoy

Üye
    Konu Sahibi
n900 ile iphone 3gs arasinda kalmistim iyide nokiayi terci etmisim sansliyim

bu hangi versiondu RX-51_2009SE_20.2010.36-2_PR_COMBINED_MR0_ARM.bin pr.1.2 mi 1.3 mü interneti kullandim update falan gelmedigine göre 1.3 diye düsünüyorum bu arada telefon sim kartimda bütün numaralar silinmis neden olabilir :hmmm

murattiy

murattiy

Üye
verdiğin bin dosyası pr1.3 e ait .
sim kartın silinmez .sen silmediğin sürece birde vanila sürümünü kullanmassan telefondaki programlar gider fakat dosyalar kalır sen neler yaptın ayrıca ?

firkoy

Üye
    Konu Sahibi
RX-51_2009SE_20.2010.36-2_PR_COMBINED_MR0_ARM.bin ve

RX-51_2009SE_1.2009.41-1.VANILLA_PR_EMMC_MR0_ARM.bin

yaptim tek sorun dedigim gibi simdeki numaralar ben silmedim flash yaparkende icinde degildi flash yaptiktan sonra göstermedi ayrica baska telefonda denedim ordada göstermiyor nasil silinmis olabilir düsünüyorum ben sildimmi diye hic hatirlamiyorum neden sileyimki :hmmm

Bu arada tüm arkadaslarin yeni yilini kutlarim iyi seneler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt