Acil Yardım!! Acayip Bir Virüs

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
A s ı m

A s ı m

Üye
    Konu Sahibi
Acil Yardım!! Acayip Bir Virüs
Merhaba arkadaşlar. Son günlerde bilgisayarıma büyük ihtimalle usb yoluyla (ama olmayabilir) bir virüs girdi. Bu virüsle ilk defa karşılaşıyorum, virüs programlarını yüklememe izin vermiyor, internet tarayıcıma antivirüs, avast, norton gibi şeyler yazdığımda tarayıcıyı kapatıyor, antivirüs programlarının setuplarını yok ediyor ve yüklü oldukları dosyayı açmıyor. Ben normalde bilgisayardan yeterince anladığımı düşünüyordum ama 3 haftadır araştırma yaptım buna bir çözüm bulamadım ve format atmak istemiyorum (bence format en son çözümdür) lütfen acilen yardım edebilir misiniz? Hatta "Nasreddin Hoca" nın söylediği gibi bana da damdan düşmüş biri (daha önce başına gelmiş) nasıl kurtulduğunu anlatabilir mi? Ama tabi ki herkesin yardımını bekliyorum... Şimdiden teşekkür ederim...

coolasker54

coolasker54

Üye
1 ) Başka bir pc den portable(normalini denemedim) bi virüs tarama programı indir ve usbye at.
2 ) Kendi pc ni güvenli modda aç.
3 ) portable virüs programıyla sistemi tarat.

Yeterli mi ?

• Beğen
Tepkiler: A s ı m
greenmile

greenmile

Üye
1 ) Başka bir pc den portable(normalini denemedim) bi virüs tarama programı indir ve usbye at.
2 ) Kendi pc ni güvenli modda aç.
3 ) portable virüs programıyla sistemi tarat.

Yeterli mi ?

bunlar yeterli olmayabilir

EroL

EroL

Emekli Yönetici
Onlar yetersiz kalıyor. Aynısı 3 yıl önce başıma gelmişti. Çok uğraştım yalnız uğraşırken pcdeki verilerimide kaybettim. Önemli dosyalarınızı yedekleyiniz, yedeklediğiniz dosyaları tekrar bilgisayarınıza geçirirken muhakkak güçlü bir antivirüs programıyla taratın. Yani işin özü format.

Birde bir ihtimal diyerekten elimdeki bu vbs dosyasını size vereyim. Bilgisayara indirip çift tıklayıp bir süre bekleyin kendisi adımları size alatacak zaten.

coolasker54

coolasker54

Üye

bunlar yeterli olmayabilir

Onlar yetersiz kalıyor. Aynısı 3 yıl önce başıma gelmişti. Çok uğraştım yalnız uğraşırken pcdeki verilerimide kaybettim. Önemli dosyalarınızı yedekleyiniz, yedeklediğiniz dosyaları tekrar bilgisayarınıza geçirirken muhakkak güçlü bir antivirüs programıyla taratın. Yani işin özü format.

Birde bir ihtimal diyerekten elimdeki bu vbs dosyasını size vereyim. Bilgisayara indirip çift tıklayıp bir süre bekleyin kendisi adımları size alatacak zaten.

Yeterli olmayabilir. Ancak format atmak istemiyorum dediği için belirttim. :)

y n s c n

y n s c n

Üye
En iyisi combofix, kısmen işini görebilir.

A s ı m

A s ı m

Üye
    Konu Sahibi
combofixi denedim olmadı o programı bayadır biliyordum zaten diğerlerini de deneyeceğim sağ olun cevap veririm ben

A s ı m

A s ı m

Üye
    Konu Sahibi
coolasker54 ve diğer arkadaşlar hepinize teşekkür ederim "coolasker54" arkadaşımın dediği yöntemle kısmen kurtuldum ve şimdide combofixi tekrar kullanacağım bilgisayarım eski hızına geri döndü ve antivirüs programı olarak avast kullandım gayet iyi bence

• Beğen
Tepkiler: coolasker54
greenmile

greenmile

Üye
avast yerine essentialsi tavsiye ederim ben

SHS

SHS

Üye
usb disk security kullanmanı tavsiye ederim antivirüs programına ek olarak.

A s ı m

A s ı m

Üye
    Konu Sahibi
evet usb disk security programını zaten kullanıyorum çok da faydası olan bir program ben de tavsiye ederim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt