ACİL Garmin XT GPS yazılımı yardımı

Sponsorlu Bağlantılar

vural61

Üye
    Konu Sahibi
ACİL Garmin XT GPS yazılımı yardımı
:sukur:Merhaba Arkadaşlar Garmin yazılımını Forumda anlatıldığı gibi yükledim ve çalışıyor. GPS kullanımı benim bildigime göre ücretsiz olması gerekiyor,Paketveriyi sıfırlamıştım ama Tüm gönderi veri ve tüm alınan verilerde işlem görünüyor.Benim sorum ayarlarda bir yanlışlıkmı yaptım,ve nasıl bir ayar yapmam gerekiyor.Şimdiden bütün yardımlarınız için teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: cosmotayf

> çileke$ <

> çileke$ <

Üye
Konu symbian destek bölümüne taşındı...

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
sitede taramada bulamadım

toprakumit

toprakumit

Üye
Arkadaşım GPS iki çeşit olur
1. si Blutooth ile eşleşerek (ama o zor çünkü türkiyede daha onun alt yapısı yok.)
2. si ise İnternet yani GPRS aracılığı ile bağlanma oda GPS üzerine bağlanmaz.. İnternete girer ve Herhangibir uyduya bağlanarak GPS ile senin Telefonun arasında veri alır gönderir. İşte böyle durumlarda ise Paket veri alınan ve Giden yerlerinde data hesabını sana verir... Yani kontör harcar :ok2:

wgandalf

Üye
Arkadaşım GPS iki çeşit olur
1. si Blutooth ile eşleşerek (ama o zor çünkü türkiyede daha onun alt yapısı yok.)
2. si ise İnternet yani GPRS aracılığı ile bağlanma oda GPS üzerine bağlanmaz.. İnternete girer ve Herhangibir uyduya bağlanarak GPS ile senin Telefonun arasında veri alır gönderir. İşte böyle durumlarda ise Paket veri alınan ve Giden yerlerinde data hesabını sana verir... Yani kontör harcar :ok2:

Amma sallamıssın yani arkadasım.

1.- Ne ilgisi var bluetooth destekli demek eğer cihazınızın dahili bir GPS alıcısı yoksa bluetooth ile çalışan harici bir GPS alıcısı alırsınız ve kendi cihazınızla bu cihaz arasında bluetooth baglantısı kurarsınız. Cihaz alır ve telefonunuza iletir verileri. GPS programında ayarlardan seçebilirsiniz.
2.- Dahili GPS baglantısı olan cihazlarda GPS kullanımını sadece dahili GPS üzerinden yapılmasını isterseniz ( bu GPS ayarlar kısmında mevcuttur ) herhangi bir ücret ödemezsiniz çünkü cihazınızdaki GPS alıcısı dünya üzerindeki uydulardan gelen verileri alarak koordinat ve harita işlemlerini gerçekleşir bu durumda operatör devre dışıdır.
3.- Ancak yardımlı GPS ( A-GPS ) seçeneğini seçerseniz ( yine GPS ayarlar kısmında ) o durumda cihazınız GPS alıcının dışında ek olarak servis sağlayıcıdan da veri alırki bu ücretlidir. Gelen veri çok az olmakla beraber ( sadece koordinat verileri için söylüyorum diğer hizmetler için değil örnek : trafik vb ) bir ücret ödersiniz.
A-GPS dahili GPS e oranla çok kısa sürede saptama yaptığından GPS i profesyonel anlamda kullananlar tarafından tercih edilmektedir. Para ödemem diyorsanız A-GPS ( yardımlı GPS ) seçeneğini kapatın ve 5 saniyede baglanacagınıza 3 dk da baglanın o kadar.

bengalli

Üye
Amma sallamıssın yani arkadasım.

1.- Ne ilgisi var bluetooth destekli demek eğer cihazınızın dahili bir GPS alıcısı yoksa bluetooth ile çalışan harici bir GPS alıcısı alırsınız ve kendi cihazınızla bu cihaz arasında bluetooth baglantısı kurarsınız. Cihaz alır ve telefonunuza iletir verileri. GPS programında ayarlardan seçebilirsiniz.
2.- Dahili GPS baglantısı olan cihazlarda GPS kullanımını sadece dahili GPS üzerinden yapılmasını isterseniz ( bu GPS ayarlar kısmında mevcuttur ) herhangi bir ücret ödemezsiniz çünkü cihazınızdaki GPS alıcısı dünya üzerindeki uydulardan gelen verileri alarak koordinat ve harita işlemlerini gerçekleşir bu durumda operatör devre dışıdır.
3.- Ancak yardımlı GPS ( A-GPS ) seçeneğini seçerseniz ( yine GPS ayarlar kısmında ) o durumda cihazınız GPS alıcının dışında ek olarak servis sağlayıcıdan da veri alırki bu ücretlidir. Gelen veri çok az olmakla beraber ( sadece koordinat verileri için söylüyorum diğer hizmetler için değil örnek : trafik vb ) bir ücret ödersiniz.
A-GPS dahili GPS e oranla çok kısa sürede saptama yaptığından GPS i profesyonel anlamda kullananlar tarafından tercih edilmektedir. Para ödemem diyorsanız A-GPS ( yardımlı GPS ) seçeneğini kapatın ve 5 saniyede baglanacagınıza 3 dk da baglanın o kadar.

wgandalf arkadaşımız ilk cümlesinden sonuna kadar doğrusunu yazmış.:oke:

aa-tolga

aa-tolga

Üye
evet yardımlı gps vs anlatılanlar tam doğrudur.

by_burak_1

Üye
arkadaaşlar yazılanı aynen uyguladım ve garmin yükledim n 82 ye ama sorunum garmin yazıyo ve programdan hemen cıkıyo işlem yanı duruyo

mustafa_erden

Üye
arkadaslar garmını yukleyemeyen varsa benı eklesın [email protected] gereklı olan herseyı anlatırım orada msn gece gunduz açık

silvermaverick

Üye
arkadaşlar garmini yükledim çalışıyor ama bir türlü nereye kısmına girip adresi nereye yazıyoz bulamadım :)

efekaradag

Üye
arkadaşlar tam anlamadım bu programı nasıl ücretsiz kullanabiliriz bende E 71 var ama tam anlayamadığımdan kurup denemk istemedim,zaten çok az kontörüm war durduk yere o da gitsin istemiyorum ...

ozsen

Üye
kardeş merh.ben garmin xt 4.20 yi yükledim fakat açtığımda ekranda renk bozulmaları var renkler ve bilgiler iç içe girmiş gibi bişi yapamıyorum.neden olabilir acaba.telefon e 71

toprakkumsal

Üye
merhaba arkadaşlar nokiya E71 e garmin yükledim sorunsuz çalışıyor,tek derdim bunu nasıl güncelliye bilirim lütfen yardım

--------------- Ekleme ---------------

birde nokiya 5500 telefonum var bunada garmin yükliye bilirmiyim.

krbk7860

krbk7860

Üye
Telde ayarlara gir ->telefon -> uygulama ayarlari -> konumlama -> konumlama yontemleri -> sonra tumlesik GPS seç,

H.SAHİN

H.SAHİN

Üye
Sony Ericsson Satio U1 cep telefonuma ilgili yazılımı yükledim ve ücretsiz olduğunu düşünüyordum fakat aşağıda bulunan işlemleri yaptığım halde "paket veri sayacında" kb ücretli oldğunu gözükmektedir.

konumlama yönrtm. > Dahili GPS
konumlama sunucu > otomatik - Erişim Noktası> SEMC GPRS - Sunucu adresi > supl.sonyericsson.com
bildirim tersihleri - ölçüm sistemi> metrik- kordinat > DDD*DD*SS,SS*

dahili GPS buluna cep telefonundan bu tür bağlantıda ücret konusunda yardım ve açıklamalrını rica ederim.

Üst Alt