Abarthtan Sporcu Kimlikli Fiat 500C!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
'Davut

'Davut

Üye
    Konu Sahibi
Abarthtan Sporcu Kimlikli Fiat 500C!
Fiat çatısı altında motorsporları aksiyonlarıyla ve Fiat model ailesinin sportif performans model versiyonlarıyla dikkat çeken Abarth markasının en son yeniliği ise Fiat 500C versiyonu oldu. 2009 yılında 2700 adet Abarth Grande Punto ve 8400 adet Abarth 500 versiyonu dahil olmak üzere 22 binden fazla Abarth markalı otomobil ve 3 bin adetten fazla performans kiti satan markanın son yeniliğini temsil eden Abarth 500C, hem görünüm açısından hem de teknik anlamda yapılan sıra dışı bir performans çalışmasını temsil ediyor. 140 HP güç üreten 1.4 litre T-Jet motorlu Abarth 500C, direksiyon üzerinden kumanda edilebilen yarış tipi 6 ileri otomatik şanzımanı ve görsel sportif unsurlarıyla da göz kamaştırıyor.

2009 yılında 2700 adet Abarth Grande Punto ve 8400 adet Abarth 500 versiyonu dahil olmak üzere 22 binden fazla Abarth markalı otomobil ve 3 bin adetten fazla performans kiti satan İtalyan markanın son yeniliğini temsil eden Abarth 500C, hem görünüm açısından hem de teknik anlamda yapılan sıra dışı bir performans çalışmasını temsil ediyor. Fiat’ın mini sınıftaki ikon haline gelen başarılı temsilcisi Fiat 500C’nin Abarth versiyonu, 140 HP’lik T-Jet motoru, görsel dinamizmi ve performans açısından daha güçlendirilen yürüyen aksam özellikleriyle farkını ilk görüşte belli etmeyi başarıyor.
Abarth’ın ürün yelpazesini genişleten yeni bir model olarak ayrıca dikkat çeken Abarth 500C, dinamik tasarımlı spoyleri, çift gövde rengi, isteğe bağlı olarak sunulan 17 inçlik ve elmas biçimli alaşım jantları, çift renk seçeneği sunulan elektrikli sofftop tavanı, ikiz susturuculu egzoz sistemiyle göz almayı başarıyor. Abarth 500C’nin kaslı kaputunun altında ise 16 supaplı ve turbo beslemeli 140 HP güç üreten 1.4 litrelik T-Jet motora yer veriliyor. Yarış tipi 6 ileri otomatikleştirilmiş manuel şanzımanlı Abarth füzesi, 206 Nm’lik maksimum tork değerinin de etkisiyle 0-100 km/s hızlanmasını 8.1 saniyede tamamlayabiliyor. 205 km/s’lik son hıza erişebilen Abarth 500C, 100 km’de ortalama 6.5 litrelik yakıt tüketim değeriyle de dikkat çeken ekonomik bir tüketim sonucu sunmayı başarıyor.
Bununla birlikte kullanıcıların isteklerine göre veya yol koşullarına göre iki farklı sürüş modu sunan Abarth 500C, Sport modu tercih edildiğinde güvenlikten ödün vermeden daha performanslı sürüş özellikleri sergileyebiliyor. Yarış otomobillerini andırır biçimde GSI adı verilen Vites Değişim Göstegesi’ne sahip Abarth 500C, bu otomatik co-pilot sayesinde doğru zamanda (arka arkaya 5 defa yanıp sönen LED ışıklandırmayla) vites büyütme tavsiyelerini sürücüsüne iletebilmektedir. Abarth 500C’de TTC adı verilen Tork Transfer Kontrolü sistemi ise ESP ile ortak çalışarak bir kilitli diferansiyel görevi yapıyor. Abarth 500C’nin viraj kabiliyetini arttıran TTC Sistemi, kilitleme yüzdesini ise hız gibi dinamik etkenlere bağlı olarak otomatik olarak ayarlayabiliyor. Abarth 500C’nin yürüyen aksam ve fren sistemi de mevcut performans değerlerine uygun olarak modifiye edilerek daha güçlü hale getirildi. Abarth 500C yine benzer şekilde modifiye edilen bir süspansiyon sistemine sahip olarak yollara çıkıyor. Önde bağımsız McPherson, arkada ise özel kalibrasyonlu torsiyon çubuklu yarı bağımsız süspansiyon sistemine sahip Abarth 500C, Abarth’ın akrep logosunun sportif yansımasını simgeleyen bir sürüş karakterine sahip olmasıyla konfor özellikleri ağır basan Fiat 500C versiyonundan farklılaşıyor.




 


Utku

Utku

Üye
mini cooper a benzetmişler
 
'Davut

'Davut

Üye
    Konu Sahibi
İyi benzetememişler o zaman ...:ehe
 
minoo

minoo

Üye
aa güzeel :D hani derler ya erkek arabası-bayan arabası diye :D
bayan arabası gibi :ehe sevdim ben :D
 
'Davut

'Davut

Üye
    Konu Sahibi
Bide Pembe olsa tam bayan arabası...:)
 
minoo

minoo

Üye
evet ama güzelmiş :D üstü falan açılıyor uuu :ehe
şirin
 
'Davut

'Davut

Üye
    Konu Sahibi
Haberde Aksiyon gibi kelimeler geçiyor... Şirin diyorsun...:)
 
minoo

minoo

Üye
:ehe ama arabanın tipine baksana heryerinden şirinlik akıyor :D
aksiyon ne alaka ya :ehe
 
'Davut

'Davut

Üye
    Konu Sahibi
Abarth editlemiş sonuçta bu arabaya bayıldıysan şunu nasıl seversin...:ehe
 

Ekli dosyalar

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
tam bi bayan arabası cidden.Erkege uzun makam arabalari gibi arac yakısır:naughty:
 

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Haha arabaya bak yahu :D
Para verseler binmem :D O ne öyle yahu araba dediğin oturaklı olacak,karşıdan esen 40-50Km lik bir rüzgara karşı koyacak.Bu araba hızlı gidebiliyorsur belki ama,anca rüzgara karşı uçan bir kağıt..
 
minoo

minoo

Üye
rüzgarda falan uçuyormuş araba :d::d:

Ayyy yok onları beğenmedim çok pembe o ne öyle :D şeker kız candy :zuhaha: o kadar da bayan arabası demedik :D
 
Necmati

Necmati

Üye
amann ne yapıyım davut bunu ben alırım sirocco'mu hacı .. offf :ehe
 
'Davut

'Davut

Üye
    Konu Sahibi
Sricco ile zaten kıyaslanmaz :D Bana da kalsa Bir önceki kasa golf güzeldi ama....:)
 
Necmati

Necmati

Üye
golflere kim kötü diyebilirki ... :)
 
'Davut

'Davut

Üye
    Konu Sahibi
Uzanamadığı çiğere mındar diyen kişi...:d:
 
Necmati

Necmati

Üye
:kop::kop:
 
minoo

minoo

Üye
zevkler ve renkler tartışılmaz dalga geçmeyin :D
 
'Davut

'Davut

Üye
    Konu Sahibi
Kimseyle dalga geçmiyoruz Aslında...:D Kendi beğendiğimiz arabaları söyülüyoruz...:)
 
Necmati

Necmati

Üye
yani.. :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt