A.r.o.g filmi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ayuce

ayuce

Üye
    Konu Sahibi
A.r.o.g filmi
A.R.O.G filmiyle, 2004 yapımı Fransız komedi filmi "RRRrrrr" arasındaki şaşırtıcı benzerlikler sinema tutkunlarının dikkatinden kaçmadı. Benzerlikler bir değil iki değil hem de...

Mega Magazin programının iddiasına göre "A.R.O.G" ile 2004 Fransız yapımı "RRRrrrr" adlı komedi filmi şaşırtıcı bir şekilde birbirine benziyor.

Alain Shabat''ın yönettiği Marina Fois ve Gerard Depardieau'nun başrolde oynadığı ve taş devrinde geçen "RRRrrrr" filmi Fransa'nın tüm zamanlarda en çok izlenen üçüncü komedi filmi. Ülkemizde de sinemalarda ve TV'de gösterildi.

Bu iki filmi izleyenler benzer sahnelerle karşılaşınca şoke oldular.

İşte iki filminin şaşırtıcı benzerlikleri;
-İki film de taş devrini günümüz esprileriyle ti'ye alıyor.

-"A.R.O.G"da Arif'in fragmanlarda da yer alan meşhur dinozorla yüzyüze karşılaşma sahnesinin aynısı "RRRrrrr"da da var.

-"A.R.O.G"da iki kabile arasında çekişme var. "RRRrrrr"da da iki kabile arasında çekişme var. "A.R.O.G"daki iki kabile çekişmeyi sonlandırmak için futbol maçı yapıyorlar. "RRRrrrr"da da iki kabile aralarındaki çekişmeyi bitirmek için voleybolu andıran geyikbol maçı yapıyorlar. Bu maçların sonunda oyuncuların sevinçleri de birebir aynı.

-"A.R.O.G"daki isimler de benziyor. İki filmde de Kaaya adlı karakter var. "A.R.O.G"da Nil Karaibrahimgil "Mimi"yi, "RRRrrrr"daki baş kadın karakterin ismi Higi...

-İki filmde de rakip kabilelerin çocukları birbirine aşık.

-İki filmde de başroldeki erkek oyuncular maymunla yakınlaşma içine giriyorlar.

Öte yandan Cem Yılmaz'ın 2006 yılında vizyona giren Hokkbaz filmi için de Gazeteci Savaş Ay çalıntı iddiasında bulunmuştu. Savaş Ay, Cem Yılmaz'ın Hokkabaz filmini izledikten sonra kendisinin kaleme aldığı ve Akşam Gazetesi'ndenki köşesinde de yayınladığı "Şeytan Torbası" adlı senaryodan çalıntı olduğunu iddia etmişti.

Ay'ın bu iddiasının üzerine Cem Yılmaz, "Hokkabaz" filminin senaryosuna ilişkin bilirkişi raporu almış. Bilirkişi raporunda, filmin Savaş Ay’a ait "Şeytan Torbası" adlı senaryodan tamamen farklı olduğunun tespit edildiği açıklanmıştı.
 


Catty

Catty

Emekli Yönetici
Bozuk Bu Film :D:D
 
onurkuru

onurkuru

Üye
benim çok hoşuma gitti film ve rrrr! seyrettim hiç bir alakasıda yok
 
dreamboys69

dreamboys69

Üye
kalite açısında eh yani olsada olur olmasada olur tarzından...
rrr ile sadece benzerliği eski çağ olması ve iki kabile olması.tabi karşı kabilenin kızına aşık oluyordu rrr filmindede...
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Meyve veren ağacı...
 
Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
İki Filmi de İzledim 1-2 Sahnesi Dışında Öyle Ortak Bir Yönü Yok..

Ayrıca İzlemenizi Tavsiye Ederim.. :oke:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt