859 gb lık sony flash bellk

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Emre-45

Emre-45

Üye
    Konu Sahibi
859 gb lık sony flash bellk
Arkadaşlar bir alışveriş sitesinde 859gb lık flash bellek satan bir satıcı gördüm ve satıcı ürünü yurtdışından getirdiğini ve orjinal olduğunu sürümden kazandığını söylüyor ve 100 tl ye satıyor.Sizce bu doğru mudur ? Cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler...

ylmz.fatih

ylmz.fatih

Üye
Bence adam (5) GB'lık demek isterken Shift tuşu çalışmadı...

Emre-45

Emre-45

Üye
    Konu Sahibi
Bence adam (5) GB'lık demek isterken Shift tuşu çalışmadı...
yyyyyyyy

orjinal tabii.içine 1000 tane film atabiliyon.biz toptan aldık.sürümden kazanıyoruz.

bu orjinal mi ?

yyyyyyy

1 tanesi 859 gb.yani bir harddiksten çok daha fazla ve büyüklüğü normal flash disk ten daha küçük

xxxxxxxxxx

1 tanesi kaç gb ?

yyyyyyyyyy

ELİMDE 10 TANE VAR HEPSİ SATILIK.TOPTAN ALIRIM DERSENİZ GÖNDERİRİM.ALIP SATAN İNSANLAR VAR ÇÜNKÜ

xxxxxxxxx

cihazlar derken kaç cihaz ?

yyyyyyyyyy

cihazlar 859 gb fotlar resimdeki gibi ama yeni foto yükleyemedim

Bu konuşmamız ben xxxxx satıcı ise yyyyyyyy.

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Olsa bile kapasitesi 859 GB olmaz...Flash bellekler tıpkı HDD ve hafıza kartlarında olduğu gibi 2 nin katları şeklinde yükselir...Şuan itibariyle en fazla 160 GB çıkmıştır...Seni dolandırmaya çalışıyor...

hasanabi

hasanabi

Üye
Sony sitesine gir bak öle birşey varsa orda yazar yoksa karar sana kalmış o flash belleklerde 1 tb neredeyse kb çarpılırsa

civciv72

civciv72

Üye
Arkadaşlar bir alışveriş sitesinde 859gb lık flash bellek satan bir satıcı gördüm ve satıcı ürünü yurtdışından getirdiğini ve orjinal olduğunu sürümden kazandığını söylüyor ve 100 tl ye satıyor.Sizce bu doğru mudur ? Cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler...

Dogrudur HACI :oke:

sony zaten 1tb lik flash disk çıkarmış :aha::aha::aha:

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
1 TB Flash Disk. :hmmm

Yahu çin malıdır onlar.Sakın inanmayın böyle şeylere.USB HDD ile karıştırmayın.Ortada bu tür bellekler şuan itibariyle yok.Varsa bile Upgrade yapılmıştır.

kafkas_arslani

kafkas_arslani

Üye
bütün sitelere baktım böyle bi boyutta (859 gb) ne hdd var ne flash bellek heralde hayal ürünü?_

_enqin_

_enqin_

Üye
kardeş en yüksek gördügüm flaş bellek 16cg dir daha fazlası yok

Lacrymosa

Üye
Nasıl bir sürümden kazanma şeklidir o. :D

859 GB'lık flash disk olsa 1.000 TL'den ucuz olmaz, olamaz. Satmazlar. ;)

Sen 5-6 yıl geride kalmışsın. ;)

16 GB flash bellekler küçük geliyor artık.

The Lich King

The Lich King

Üye
Nedved e katılıyorum 2 nin katları olmalıdır ayrıca kapasitesi hdd den büyük boyutu flash diskten küçük olamaz kanımca..

Lacrymosa

Üye
Nedved e katılıyorum 2 nin katları olmalıdır ayrıca kapasitesi hdd den büyük boyutu flash diskten küçük olamaz kanımca..

2 tabanında gibi gözüküyor ama asla o şekilde olmaz gerçek kapasite. Siz 1 GB bellek aldığınızda aslında 900 küsür MB olduğunu görürsünüz.

1 TB aldığınızda GB'larca daha az kapasiteye sahip olduğunu görürsünüz. Bunun nedeni bu tür depolama ürünlerini üretenlerin 10'luk tabanda üretim yapması. Yani 1 GB onlara göre 1.000.000.000 byte. Aslında 1 GB yanlış hesap yapmadıysam 1.073.741.824 byte olmalıdır. Yani 73.741.824 byte boşa gidiyor. Bu da 70,3 MB'a denk geliyor. Yani sizin 1 GB diye aldığınız USB belleğin asıl boyutu 953 MB'dır. Elinizde 1 GB bellek varsa bakın.

Yani 859 GB olabilir. Şimdi onun hesabını yapmak istemiyorum ama konuda belirtilen kapasite gerçek kapasite.

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Adem kapasite gerçek ama , gerçek dışı bir flash disk. :)

Lacrymosa

Üye
Orasına ben de pek inanmadım.

daniel_23

daniel_23

Üye
ssd ler var yeni belki adam onlarla karıştırmıştır diycemde onlarda çok pahalı olur 100 lirayıbırak 1000tl yi bile geçer 1TB :D

arapsado85

Üye
Olsa bile kapasitesi 859 GB olmaz...Flash bellekler tıpkı HDD ve hafıza kartlarında olduğu gibi 2 nin katları şeklinde yükselir...Şuan itibariyle en fazla 160 GB çıkmıştır...Seni dolandırmaya çalışıyor...
kardeşim taşınabilir hard disklerin usb den güç aldığını biliyoruz, düşüncek olursak 1 tb nin doğru olma ihtimali yüksek neden diye sorarsanız flash diski zaten usb 'ye takıyoruz günüzde herşey mümkün 1 tb nin bu kadar küçük bi alete sığması gibi. 859 sanmıyorum olcak nedved arkaşımızın dediği gibi 2 nin katları şeklinde yükselir usb belleklerin hafızaları. örn : ) 512 - 1024 - 2048 - 4096 mb zaten 1024 mb 1 gb ye eşit olmaz çünkü bilgisayarın hafıza ölçüsü 8 lik sisteme göre yazılmıştır örn: 8 bayt 1 bit gibi :) kafanız karışmış olabilir :aha:

Lacrymosa

Üye
kardeşim taşınabilir hard disklerin usb den güç aldığını biliyoruz, düşüncek olursak 1 tb nin doğru olma ihtimali yüksek neden diye sorarsanız flash diski zaten usb 'ye takıyoruz günüzde herşey mümkün 1 tb nin bu kadar küçük bi alete sığması gibi. 859 sanmıyorum olcak nedved arkaşımızın dediği gibi 2 nin katları şeklinde yükselir usb belleklerin hafızaları. örn : ) 512 - 1024 - 2048 - 4096 mb zaten 1024 mb 1 gb ye eşit olmaz çünkü bilgisayarın hafıza ölçüsü 8 lik sisteme göre yazılmıştır örn: 8 bayt 1 bit gibi :) kafanız karışmış olabilir :aha:

2'nin katları diye bir şey yok. Kapasitelerin nasıl olduğunu 2 mesaj üstte anlatmıştım. Asla 2 GB'lık bellek 2 GB değildir, 1 TB harddisk 1 TB değildir. Haberde geçen rakam gerçek kapasite değeri. Ben de pek inanmamıştım başka biryerlerde de buna benzer şeyler gördüm...

ssd ler var yeni belki adam onlarla karıştırmıştır diycemde onlarda çok pahalı olur 100 lirayıbırak 1000tl yi bile geçer 1TB :D

859 GB'lık SSD olduğunu zannetmiyorum. Olsaydı fiyatı muazzam yüksek bir değer olurdu. 60 GB SSD bile bilgisayar parası.

arapsado85

Üye
bende biliyorum 1 tb nin 1024 gb olmayacağını.

anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
Naptın ya kaç yılında yaşıyosun 32,64 ,128 hatta 256lıgı bile var ,arkadaşıma geçenlerde aldık 32gb tı işte linki:

Veysel arkadaşımında dedigi gibi 859gb bir flash disk olamaz...Günümüzde kullanılabilir durumda max. 256gb kingston vardır.

Bellek üreticileri arasında söz sahibi olan firmalardan Kingston, Dünya'nın ilk 256 GB kapasiteli flash belleğini duyurdu.

Kingston Data Traveler 310​
Kingston firması, Data Traveler 300 serisinin yerini alacak olan Data Traveler 310 serisini duyurdu. Data Traveler 310, 256 GB'lik depolama alanı ile bu alanda bir ilk olma özelliğini taşıyor. Kingston'ın ürettiği 256GB'lik Data Traveler 310 flash belleklerin Password Traveler adı verilen yazılıma sahip olacağı belirtiliyor. Bu yazılım ile kullanıcıların toplam alanın %90'ı gibi bir miktarı şifre ile koruma altına alacağı söyleniyor.
Kingston Data Traveler 310'un 25 MB/s okuma ve 12MB/s yazma hızlarına sahip olacağı belirtiliyor. Piyasaya çıkış tarihi kesinleşmeyen Data Traveler 310'un 1100$ gibi bir fiyatla satılması bekleniyor.​

hrn_07

hrn_07

Üye
bencede katlar hep 2 üzeri şeklinde oluyor olmalıda zaten...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...