Haber 7 yaşındaki çocuk iPad üzerinden App Store’da 5900 dolar harcama yaptı

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
7 yaşındaki çocuk iPad üzerinden App Store’da 5900 dolar harcama yaptı
Alkış kızımaaa diye bir reklam vardı aklıma o geldi :kop2:


Uygulama mağazaları üzerinden satın almalar, kullanıcılara oldukça pahalıya mal oluyor…


Artık akıllı telefon ve tabletler artık hayatımızın bir parçası ve özellikle Android, iOS ve Windows işletim sistemleri dünya genelinde en fazla kullanılan cihazlarda yer alıyor. Bu işletim sistemleri için de uygulamalar ve oyunlar geliştiriciler tarafından geliştirilirken, uygulama mağazaları üzerinden de kullanıcılara sunulmakta.



Şu anda uygulama mağazalarında hem ücretli hem de ücretsiz uygulamalar yer alırken, bu ücretsiz uygulama ve oyunlar oyun içi satın alma seçenekleri sunmakta. Böylece kullanıcılar, oyun içerisinden istedikleri şeyleri satın alınabilmekteler.

Uygulama mağazalarına kredi kartları giriliyor ya da hediye kartları üzerinden satın alma işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Kayıtlı kredi kartları ise uygulama mağazaları üzerinden kullanıcı adı ve şifre ile kullanılıyor.

Akıllı telefon ya da tablet sahipleri, uygulama mağazasından bazı şeyleri satın almak için kullandığı kullanıcı adı ve şifresini isteğe göre kayıtlı bir şekilde de kullanabiliyor ve bu durumda da cihaz satın almalarda bir daha kullanıcı adı ve şifre sormuyor. Bu durum da istenmeyen durumlar doğurabiliyor.



İlginç bir haber ABD’den geldi. Bu ülkede yaşayan 32 yaşındaki Mohamed Shuga’nın 7 yaşındaki oğlu Faisal Shuga, babasının iPad tableti üzerinden Jurassic World adındaki oyunda, toplam 65 satın alma gerçekleştirmiş ve bu işlemlerin maliyeti de 5900$ olmuş.

Mohamed, Apple’ın ödemelerle ilgili olarak e-mail göndermediğini ve 32 yaşındaki bir kişinin dinozor için bu kadar parayı nasıl harcayabileceğinin değerlendirilmediğini kaydediyor. Apple’a bir yazı yazan firma, bu para ile çocuğuna noel hediyesi alacağını belirtmiş ve Apple da bu durum üzerine geri ödeme gerçekleştirmiş.
 
  • Beğen
Tepkiler: hikmet366


MaxipmaN

Üye
hadi para harcamasını geçtim veledin, daha ufacık yaşta radyasyona maruz kalıyor :off:
 
skylinegti

skylinegti

Üye
Bu olay ne ilk oldu nede son olacak , aileler çocuklarıyla ilgilenmeyip teknolojiye emanet ederlerse hem sağlıklarından hem paralarından olurlar...
 
  • Beğen
Tepkiler: tayren
The Pancar

The Pancar

Üye
Sopa lazım sopa :D
 
0MG90

0MG90

Üye
İyi ki parayı geri alma seçeneği var :D
 
yeumyang

yeumyang

Moderator
Bir çocuğa 12 13 yaşına kadar ne telefon nede bilgisayar vermeyeceksin gitsin kitap okusun çok zararli o yaşlarda ama bilen yok
 
Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Bu olay TR de yaşansa neler olurdu çok merak edip düşünmeye başladım :hmmm
 


Üst Alt