Android Pay nedir ve nasıl çalışır?

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Android Pay nedir ve nasıl çalışır?
Android Pay Nedir?
Android Pay, Google tarafından geliştirilen ve uygulama içi ve tıkla öde sistemlerini sağlayan bir sayısal cüzdan platformudur. Mobil cihazlar üzerinden kullanılabilen Android Pay sayesinde kullanıcılar Android telefonlar, tabletler ve saatler ile ödeme yapabiliyor. Android Pay, herhangi bir temassız ödeme terminaline ihtiyaç duymaz ve mevcut terminaller ile birlikte çalışabilir. Android Pay, NFC (Near Field Communicaion) kullanarak kullanıcının kredi kartı bilgilerini satıcıya ulaştırır. Tamamen basit ve güvenli bir ödeme sistemi olan Android Pay ile mağazalardan fiziksel ürün satın alınabileceği gibi, Android uygulamalar içinden de alışveriş yapmak mümkün.

Nasıl çalışır?
Android Pay, mobil cihazların temassız POS'lar ve Android uygulamalar üzerinden alışveriş yapılmasını sağlar. Android Pay cüzdanının kullanılması halinde kredi ya da banka kartı taşımaya gerek kalmaz. Ödemeler iki aşamalı doğrulama (2FA: Two Factor Authentication) protokolü kullanılarak Google'ın güvenlik servisleri ve Wallet hizmeti üzerinden gerçekleşir.

Güvenlik ve kart bilgisi
Android Pay ile ödeme yaparken, parmak izi kimlik doğrulama aracı kullanılabilir. Bu özelliğin bulunmadığı cihazlarda ise doğrudan parola üzerinden ödeme gerçekleştirmek mümkün. Kullanıcı, alışveriş yaparken Android Pay, kredi kartı bilgilerini satıcı ile paylaşmaz. Bunun yerine sisem, sanal hesap numarası oluşturarak, kullanıcıya ait bir hesap bilgisi oluşturur. Kullanıcı ödeme bilgileri gizli tutulur ve bir defalık güvenlik kodu gönderilir.

Kullanım oranı
Android Pay, 2015 yılı itibariyle dünya üzerindeki Android cihazlarının %70'i ile uyumlu. Android Pay ödeme sistemi ile ticaret yapan satıcı sayısının ise 700.000'in üzerinde olduğu belirtiliyor. İlk olarak Google I/O 2015'te tanıtılan servis, kullanım oranını artırmaya devam ediyor.

Ödeme sistemleri
Android Pay, mevcut ödeme işleminizde herhangi bir değişilik yapmanıza gerek kalmadan kullanım olanağı sunuyor. Android Pay, gelecek dönemde daha fazla ödeme sistemini destekleyecek. Desteklenen ödeme sistemlerinden bazıları:

  • Braintree
  • Stripe
  • First Data
  • Vantiv
  • Cybersource
  • Simplyfy
  • Global Payments
 

Benzer Konular



Üst Alt