7 Aralık 2011

Sponsorlu Bağlantılar

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye

Allah insanları kendisine ibadet etsinler diye yaratmıştır.
İnsanları yarattığı tüm varlıklardan üstün kılmış ve insanların emrine hayvanları vermiştir. Onları eğıtip işlerinde kullanabilmelerine olanak tanımiştır.
Tüm verdiği nimetlerin karşılığı olarak bana ibadet edin, bolca şükredin, günaha girmeyin kuranda yasaklanmışları yapmayın denmiştir. (bknz: türkçe tesfir kuranı kerim)
insanların bazı kısımları yoldan çıkmış çokça günaha girmişlerdir onlar için cehennem hazır bulunmakta.
Tüm bunların dışında insanı herşeyden üstün kılan özellik düşünebilme yetisidir dünyada hicbi varlıgın düşünebilme yetisi özelliği yoktur.

Bizden Allah'ın tek istediği ona ibadet etmemiz, şükretmemiz ve günaha girmememiz.
Beni çok etkileyen kurandan ayetlerin arasından birini yazmak istiyorum.

"tüm verdiğimiz nimetleri yiyorsunuz kullanıyorsunuz. Tüm bu nimetlerin karşılığında ne de az şükredıyorsunuz !!"

bitane daha yazayım.
"insanların bir kısımı sadece başı sıkıştıkça Allah'ı anıyor yardım ıstıyor.Bilselerki onlar yardımı nimeti haketmiyor"

:good:

greenmile

greenmile

Üye
Yine din girmiş konuya

SHS

SHS

Üye
doktor bu ne

EroL

EroL

Emekli Yönetici
İnsanların yaratılmasının gayaesi, amacı nedir.
Bu sorunun cevabı kişiden kişiye değişir. Allaha iman etmek için yaratıldık, Allah bizi cezalandırmak için yarattı yada büyük patlamayla meydana geldik. Her ne şekilde, ne amaç için yaratılmış olursak olalım, insan yaşamak için diğer insanlara muhtaçtır. Topluluk halinde yaşayacaksak bazı kurallar olmalı ve Din bu kuralların uygulanmasında en etkili yöntem. Dinin yasakladıkları, yasaların yasakladıklarından daha etkilidir insanların gözünde. Bu noktada islam dinin yasakladıkları ve toplum kurallarıda birbiriyle ilişki içindedir. Bilimsel bir araştırma gerçekleştirmek için bazen ateist düşünmek gerekir, haklısın ama bilimsel gerçeklerin çoğunun dini kitaplarda yüzyıllar önce yer alması, bilimsel araştırmalarda din kitaplarının referans alınması gerekliliğini ortaya koyuyor bana göre. Şüpheci olmak doğruya giden yolda en mantıklı sonucu almamızı sağlar. Şüphecilik, Allahın varlığından şüphe etmek değildir. Çok uzun yazarım aslında okurken sıkılmayın, zaten açılan konuyla tartıştığımız konu çok ayrı. Bu tarz konularda sohpet etmeyi çok severim hepinize teşekkür ederim. Konu amacından sapmasın diye son yorumum...

• Beğen
Tepkiler: Burak
Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
7 aralıkta ne olacağını gördüm yani bilmek değil bizzat gördüm ama bana sormayın ne olacağını .. Söylemeyeceğim..
Tek söyleyeceğim; o gün sevdiklerinizi yanınızdan ayırmayın.. Olacaklardan etkilenip etkilenmeyeceğiniz karanlığa yada aydınlığa bağlı ama lütfen sevdiklerinizle beraber olun..

• Beğen
Tepkiler: Tuba.Erva

Burak

Üye
he bende öle diyodum yav fevzi hacı sen napıyon kafanı nelere yoruyon

Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
bısey söyleymmı ben bu konuyu yenı gördum 7 aralık görunce baktım
buna ınanmıyorum dogrusu daha öncede duydum adını
ama tarıhı görunce gırdım
ömer çelakıl'ı bılmeyen yoktur heralde kuran'ı Kerim in şifrelerını çözmeye calısan kişi
gecen programına denk geldım öylesıne ızlerkn 7 aralıkta cok buyuk felaket olacagını söyledı
sımdı bu konuyu görunce daha bı sasrdım
Allah bılır ama bekleyıp görcez

Burak

Üye
inanmayım o adama celakıla

• Beğen
Tepkiler: Tuba.Erva
Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
uzaylı istilası ile ewmpire state binasının çöküşü - Uzaylıların beyaz sayarın önünden geçmesi...
ve uzaylıların tamamen amerikan yapımı insanlığı daha iyi kontrol etmek için varedildiği beni çok şaşırttı..
yani burdan şunu anladım.. aslında uzaylı diye bişey hiç yoktu bugüne kadar bu illumunatilerin alttan alttan bize uzaylı varlığını kabul ettirmek için uzayda yanlızmıyız ufolar vs. olayları hep gündemde tuttu.. ve insanlığın çoğunu uzaylıların dünyaya bir gün geleceklerine inandırdılar.. bunu yaparkende laboratuarlarda yapay (mutasyon insan) uzaylılar yaptıkları ve uçan daireler geliştirdikleri gibi bir sonuç çıkıyor ortaya bir günde gerçekten uzaylılar gelmiş gibi o yapay varlılkar dünyaya gelecekler... bizi global bir hayat anlayışına sokacaklar...

okuduklarımdan bu sonuç çıksada benim inancım gerçekten uzaylıların varolduğudur ve 2045 li yıllarda dünyaya gelecekleridir... National geographic uzay belgesellerinin çoğunda uzaylılarla tanışma yılı olarak 2045 geçiyor..

bu da bizlere medya aracılığıyla yedirilen bir senaryo olabilir.. gerçek olup olmadıklarını geldiklerinde görücez ama nolursa olsun o gelecek olanların gerçek ufolar olacaklarına inanıyorum ama bir farkla.... zaten hep dünyadaydılar ve zaten amerika ile işbirliği içindeydiler..hatta tarih bile ufo-amerika ortak kararı olabilir..

fevzı dün haberlere bakıyorum
spiker bırden bır haber gırdı
amerıkalılar uzaylılar konusunda derın ıncelemelere basladılar
olduklarını ama ellerınde somut bsey henuz olmadıklarını söyledıler dıye haber gecıyo
kaldım ben böyleee
ana dedım daha gecen fevzıyle konusuyoduk bu konuyu msnde
şaşırdım cok
bıde hc aklımdan yokken bırden rasladım

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
Burak'cım diyodum ya hayatıma yeni bir pencere açabilmek hep istediğim şeydi.. Yani doğduğum günden beri sadece aklımda şu vardı..
Ya böyle olamaz, bu değil yani bir şeyler yanlış bir şeyler boş bir şeyler anlamsız..
Hep bunun nedenini arıyordum tam 10 yıl boyunca bunu aradım.. Allaha hep şunu diyordum; Allah'ım sen insanları böyle yaratmadın ama insanlar neden böyle?
tam 10 yıldır bu sorunun peşinde koştum..
Bugüne kadar yaşadığım çok güzel günlerim çok kötü günlerim oldu ama hep bi şeyler eksikti.. Sonra bu eksikliğin farkına varmaya başladım ve bunu aramaya başladım bir gün geldi maxicep denen bir siteye üye oldum ama bu site hiç umrumda olmadı sonra bir telefonun çıkacağı haberini aldım bu telefon N8 idi.. 8 benim 2002den sonra ve önce en sevdiğim sayıdır.. çünkü 8 başladığın yere geri dönmektir anlamı muazzam büyük..
N8 denen telefon hem adı ile hem özellikleriyle ama en önemlisi tasarımıyla benim için eşsizdi.. Bu telefonu tam 6 ay takip ettim herşeyini okudum sonra bu telefon sayesinde Maxicep denen site bir anda umrumda olmamaktan çıkıp hayatımın en önemli parçası haline geldi.. o sırada bir iş buldum bu işi bulmam sıradan değildi mucizenin ta kendisiydi.. burda bi kızı sevdim buda mucizenin devamıydı ve çok uzun bi aradan sonra bu sitede geçirdiğim onca boş sahte anlamsız ghereksiz değersiz günden sonra bir konu görtdüm yada şöyle diyim bir konu bana gösterildi..

7 ARALIK 2011...

işte o konuyu gördüğüm günden sonra hayatım öyle bir öyle bir öyle bir değiştiki anlatılacak derece değil...

Bu konuyu açana öyle öyle öyle dua edicemki allah ne kadar günahı varsa bağışlasın..
Çünkü sebep olduğu şeyler ömyle hayırlı öyle muhteşemliğin ötesinde olduki o cennette en güzel yerde olsun inşallah..

Şunu anladım banlı olduğum 8+8 gün içinde!
Bu pencere hep önümdeydi sadece yapmam gereken bir tek şey varmış meğerser onun farkına varamamışım 2002 yılından beri yani bunun farkına varacağım yıl 2002-2012 arasındaki zaman dilimiymiş..

Burak

Üye
fevzi hakkında hayırlısı olsun baska dicek söz yok

• Beğen
Tepkiler: Cezzbedici3
Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
inanmayım o adama celakıla
şu dünyada tanışıp uzun uzun sohbet etmek istedğim bir insandır Ömer Çelakıl...
Din ve bilimi bir araya getirebilip onun kadar sakin ve mükemmel yorumlayabilen ikinci bir insan görmedim..

• Beğen
Tepkiler: Burak

Burak

Üye

şu dünyada tanışıp uzun uzun sohbet etmek istedğim bir insandır Ömer Çelakıl...
Din ve bilimi bir araya getirebilip onun kadar sakin ve mükemmel yorumlayabilen ikinci bir insan görmedim..

ben onun bütün programlarını izledim, ama şu yanlışı var, adam ne olursa olsun onu insanlara inandırmak için dini alet ediyor,

bakınız örnek vereyim birkez fox daki programında dediki

kabe'nin üzerine melek indi bu kuranda vardı dedi

ertesi günn diğer din adamları ona demediklerini bırakmadılar çünkü kuranda öyle bişey belirtilmemiş

bu yüzden izleyin ama pek inanmayın derim ben.

EroL

EroL

Emekli Yönetici

ben onun bütün programlarını izledim, ama şu yanlışı var, adam ne olursa olsun onu insanlara inandırmak için dini alet ediyor,

bakınız örnek vereyim birkez fox daki programında dediki

kabe'nin üzerine melek indi bu kuranda vardı dedi

ertesi günn diğer din adamları ona demediklerini bırakmadılar çünkü kuranda öyle bişey belirtilmemiş

bu yüzden izleyin ama pek inanmayın derim ben.

Adamın her dediğine inanmayacaksın tabi peygamber değilki oda bizim gibi bir insan. O yorumluyor sadece, araştırıyor. Düşünüpte konuşamadığımız şeyleri o konuşabiliyor. Bizler yanlış anlaşılıyoruz hemen ateist ilan ediliyor din hakkında düşünenler.

• Beğen
Tepkiler: Burak ve Cezzbedici3

Burak

Üye

Adamın her dediğine inanmayacaksın tabi peygamber değilki oda bizim gibi bir insan. O yorumluyor sadece, araştırıyor. Düşünüpte konuşamadığımız şeyleri o konuşabiliyor. Bizler yanlış anlaşılıyoruz hemen ateist ilan ediliyor din hakkında düşünenler.

dogrudur, abi.
Haklısın

senhor_diabo

senhor_diabo

Üye
    Konu Sahibi
Açıldığı günden beri konuyu güncel tuttuğunuz için teşekkür ederim. Konuyu takip edemediğim için özür dilerim. Okul, dershane falan siteye girmek için pek vaktim olmuyo

• Beğen
Tepkiler: Cezzbedici3
Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
Açıldığı günden beri konuyu güncel tuttuğunuz için teşekkür ederim. Konuyu takip edemediğim için özür dilerim. Okul, dershane falan siteye girmek için pek vaktim olmuyo
profiline yazdım yine diyorum..
Sen bir insanın yeniden doğmasına bilinçsizce sebep oldun.. Bu girdiğin hayır inşallah karşılığını bulacaktır..
Seni tanımak isterdim kardeşim..
ve açtığın konuyu açmaya sana ne sebep oldu ne oldu nası oldu bilmiyorum ama konu gerçek..
o sayaç aslında zaten şu an olmuş ve olmaya devam eden bir şeyi sayıyor ama etkisi ancak o gün anlaşılacak..
işte o yüzden ''çok geç kaldınız'' yazacak sayaç bitiminde..
çünkü başladığı süreden 7 aralığa kadar kimse bişey yapmadı o günde bişey yapmak için çok geç kalınmış olacak..

----------Eklendi @ 02:11:05 ---------- Yazıldı @ 02:08:31 ----------

ben bile henüz hiçbişey yapmadım çünkü olabilecek bir kaç şey var ama sanırım yapmam gerekeni hissediyorum..

EroL

EroL

Emekli Yönetici
Üstü kapalı konuşma fevzi beni korkutuyon

Burak

Üye
ve fevzi yi kaybettik.

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
olay başladı sayacı koydular 09.11.2011 20:02 de ise ilk aşama gerçekleşti ikinci ve son aşama 07.12.2011