• Üye Haberleri - İncelemeleri bölümümüzde sadece üyelerin kendi yazdığı haberler ve oluşturduğu incelemelere yer verilmektedir. Haber kaynaklarından veya farklı bir kategoriden, birebir alınan içerikler paylaşılamaz.

6 ŞUBAT 2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİ

Sponsorlu Bağlantılar

ömer talat katı

ömer talat katı

Moderator
    Konu Sahibi
6 ŞUBAT 2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİ
6 subat 2023 11.40 güncel bilgidir. Kısmen alıntıdır.

Son dakika: Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde deprem​

AFAD, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de, 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. AFAD, saat 04.26'da merkez üssü Gaziantep'in Nurdağı ilçesi olan 6,4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiğini açıkladı. Her iki depremde Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesi'ndeki birçok il ve ilçe sarsıldı. Bazı il ve ilçelerde yıkılan binaların olduğu öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, valilerle görüşmelerinde depremden etkilenen bölgelerdeki durum ve arama kurtarma çalışmaları​

Son dakika deprem... Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 ve Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde 6,4 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Diğer yandan Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep ve Adıyaman'da çok sayıda deprem meydana geldi. AFAD, merkezi Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki depremde saat 10.00 itibariyle 284 kişi hayatını kaybetti, 2323 kişi yaralandı.



Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem saat 4.17'de, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşti. 7,4 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte oldu.




Deprem sonrası Kahramanmaraş'ta bir bölgede büyük bir yangın çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki depreme ilişkin çalışmaları koordine etmek üzere AFAD Başkanlığı'na geçecek.

DEPREM BİRÇOK İLDE HİSSEDİLDİ​

Doğu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesinde bir çok il depremle sallandı.

Kahramanmaraş ve Gaziantep'te meydana gelen 7,4 ile 6,5 büyüklüğündeki deprem, Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki Trabzon, Rize, Ordu, Giresun ve Gümüşhane illerinde de hissedildi. Bölgede olumsuz bir durumun olmadığı bildirildi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD), Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 4.17'de 7,4 büyüklüğünde, Gaziantep'te de büyüklükleri 6,4 ile 6,5 olan iki deprem meydana geldiğini açıkladı.


Deprem nedeniyle birçok ildeki binalarda yıkım meydana gelirken, depremin şiddeti Doğu Karadeniz'de de hissedildi. Bölgede Trabzon, Rize, Ordu, Giresun ve Gümüşhane illeri yaklaşık 1 dakika boyunca sallandı. Korku dolu anların yaşandığı deprem anında bazı vatandaşlar, o anları cep telefonu kamerasıyla görüntüledi. Görüntülerde, Ordu-Giresun Havalimanı'ndaki ve bazı evlerdeki avizelerin sallandığı görüldü.


GAZİANTEP, ADIYAMAN VE KAHRAMANMARAŞ'TA DEPREM FIRTINASI​

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde saat 04.26'da 6,4, saat 04.28'de 6,6; İslahiye ilçesinde saat 04.36'da 6,5, İslahiye ilçesinde saat 04.58'de 5,3; Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 05.01'de 5.3; Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde saat 05.00'te 5,3 büyüklüklerinde depremler meydana geldi.


ARTÇI SARSINTILAR DEVAM EDİYOR​

AFAD açıklamasında, "Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesi merkezli 7,4 büyüklüğündeki #deprem sonrasında, an itibarıyla, bölgede; 6’nın üzerinde 3; 5’in üzerinde 14; 4’ün üzerinde 34 olmak üzere toplam 66 artçı sarsıntı meydana gelmiştir" bilgisini verdi.



AFAD: 76 ÖLÜ, 440 YARALI​

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), merkezi Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki depremde saat 06.30 itibarıyla 7 ilde 76 kişinin yaşamını yitirdiğini, 440 kişinin yaralandığını açıkladı.



AFAD'dan yapılan açıklamada, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde bugün saat 04.17’de 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiği hatırlatılarak depremin ardından en büyüğü 6,6 büyüklüğünde olmak üzere 06.30 itibarıyla 42 artçı depremin meydana geldiği belirtildi.
Depremin Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana başta olmak üzere çevre illerde yoğun şekilde hissedildiği ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
"SAKOM’dan alınan ilk bilgilere göre an itibarıyla Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman ve Malatya’da 76 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay ve Kilis’te 440 vatandaşımız yaralanmıştır. Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında depremin seviyesi 4. seviye olarak ilan edilmiş olup illerimizde ve Başkanlık AFAD merkezinde tüm afet grupları toplanmıştır.
Dışişleri Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde ERCC üzerinden kentsel arama ve kurtarma alanında uluslararası yardım çağrısında bulunulmuştur. Bölgede koordinasyona destek sağlamak üzere Kahramanmaraş’a Kayseri Valisi, Hatay’a Mersin Valisi, Gaziantep’e Mardin Valisi, Adıyaman’a Tunceli Valisi, Osmaniye’ye Bingöl Valisi ve Malatya’ya Sivas Valisi görevlendirilmiştir.
Genelkurmay Başkanlığı tarafından bölgeye yönlendirilen ekipleri taşımak üzere 2 adet uçak görevlendirilmiştir. Tüm İl AFAD Müdürlükleri teyakkuza geçirilmiş olup arama ve kurtarma başta olmak üzere tüm ekipler bölgeye sevk edilmiştir."


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, KAHRAMANMARAŞ VALİSİ COŞKUN'U ARADI​

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazarcık'ta yaşanan depremin ardından Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun'u arayarak bilgi aldı.
Edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 04.17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun'u aradı.
Erdoğan, Coşkun'dan depremle ilgili bilgi aldı.


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: İLGİLİ TÜM BİRİMLERİMİZ TEYAKKUZ HALİNDEDİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan deprem nedeniyle yayımladığı mesajda şunları kaydetti:
"Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve ülkemizin pek çok yerinde hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili tüm birimlerimiz AFAD koordinasyonunda teyakkuz halindedir.
Depremden etkilenen bölgelere arama kurtarma ekiplerimiz ivedilikle sevk edilmiştir. İçişleri ve Sağlık Bakanlığımız, AFAD, Valiliklerimiz ve diğer tüm kurumlarımız çalışmalarına hızla başlamıştır.
Biz de yaşanan deprem sonrası başlatılan çalışmaları koordine ediyoruz. Yaşadığımız bu felaketi inşallah hep birlikte en kısa sürede ve en az hasarla atlatmayı temenni ediyor, çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

VALİLERDEN BİLGİ ALDI​

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana, Malatya, Gaziantep, Diyarbakır, Hatay, Adıyaman, Osmaniye ve Şanlıurfa valileri ile telefonda görüşerek, deprem sonrası durum ve arama kurtarma faaliyetleri ile ilgili bilgi aldı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana Valisi Süleyman Elban, Malatya Valisi Hulusi Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz ve Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ile telefonda görüştü.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile de telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmelerde, depremden etkilenen bölgelerdeki durum ve arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun ile de depremin hemen ardından telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.
Haberi Hazırlayan: Ömer Talat Katı
 
  • Üzüldüm
Tepkiler: Nuru TaşDemir


DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
amerikan Gemisi Yanaştıktan Sonra Oldu diyorlar.Acaba Aslı Varmıdır


şu geçen tuhaf bulut şekiller oldu diyorlardı neredeydi bitlis mi
 
ömer talat katı

ömer talat katı

Moderator
    Konu Sahibi
amerikan Gemisi Yanaştıktan Sonra Oldu diyorlar.Acaba Aslı Varmıdır


şu geçen tuhaf bulut şekiller oldu diyorlardı neredeydi bitlis mi
Bu haberlere inanmamak gerekir. Bir deprem yaratabilmek için gerekli enerji çok yüksektir. Bunun dis etmenlerle sağlanması imkansız.
 
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK
MAERKEK

MAERKEK

Moderator
yapay deprem yapıldı araştır istersen
400 km lik fay hattını devreye alabilecek güçte (300 atom bombası diyorlar) İnsan oğlunun elinde bir güç yoktur.

Maraştan vur Hataydan çıksın Suriyeyi de vursun .
 
  • Beğen
Tepkiler: Nuru TaşDemir
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
400 km lik fay hattını devreye alabilecek güçte (300 atom bombası diyorlar) İnsan oğlunun elinde bir güç yoktur.

Maraştan vur Hataydan çıksın Suriyeyi de vursun .
Kimin Ne Teknolojik Çalışma Yaptığını Bilmiyoruz. Elinde ne Teknoloj i Var Onuda Bilmiyoruz. O Yüzden Dış GÜçlerin Oyunları Yiğenim Sloganımız Akla Gelmiyor Değil.

Hatta Bir Ara Bulutlara Bomba Atıp Yağmur Yağdırıldığıda Olmuş. Yani Bu Daha Öncedende Duyulmuş Birşey Aslında oLmaz Değil.
 
  • Beğen
Tepkiler: gonyalı
Nuru TaşDemir

Nuru TaşDemir

Üye
Gerçekten çok büyük bir trajedi...

Bu kadar güçlü bir depremin sebep olduğu can kaybını, verdiği hasarı düşünmek bile tüğleri diken-diken ediyor. Allah her kesin yardımcısı olsun, en kısa zamanda bu felaketin bitmesini diliyorum...
 
  • Üzüldüm
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve Baydırman
MAERKEK

MAERKEK

Moderator
Gerçekten çok büyük bir trajedi...

Bu kadar güçlü bir depremin sebep olduğu can kaybını, verdiği hasarı düşünmek bile tüğleri diken-diken ediyor. Allah her kesin yardımcısı olsun, en kısa zamanda bu felaketin bitmesini diliyorum...
Nuru abi 10 milyon insan 10 il etkilendi. ALLAH RAZI OLSUN petrol şirketinizden resmi araçlara ücretsiz yakıt veriyormuş .
 
  • Beğen
  • Üzüldüm
Tepkiler: Nuru TaşDemir ve Baydırman
gonyalı

gonyalı

Üye
Kimin Ne Teknolojik Çalışma Yaptığını Bilmiyoruz. Elinde ne Teknoloj i Var Onuda Bilmiyoruz. O Yüzden Dış GÜçlerin Oyunları Yiğenim Sloganımız Akla Gelmiyor Değil.

Hatta Bir Ara Bulutlara Bomba Atıp Yağmur Yağdırıldığıda Olmuş. Yani Bu Daha Öncedende Duyulmuş Birşey Aslında oLmaz Değil.
tabi ki dış güçler yapıyor
uzman ne dedi : böyle bir deprem işleyişi şimdiye kadar hiç yaşanmadı dedi
yani HAARP
 
  • Kızdım
Tepkiler: MAERKEK
MAERKEK

MAERKEK

Moderator
tabi ki dış güçler yapıyor
uzman ne dedi : böyle bir deprem işleyişi şimdiye kadar hiç yaşanmadı dedi
yani HAARP

7.7 şiddetini yaratacak 7 km derinlikte üstüne zaten kayan levhalar 3 metre birden ayrılacak ...

Nasıl oluştuğundan çok. Depremzedelere nasıl yardım ederim diye düşünelim. Empati yapalım. Stklara yardım edelim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Nuru TaşDemir
bilisimler

bilisimler

Üye
Bu normal deprem deyil bence.
 
  • Beğen
Tepkiler: gonyalı
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Güzeydın Değil Hayırlı sabahlar Lütfen :hih:





tabi ki dış güçler yapıyor
uzman ne dedi : böyle bir deprem işleyişi şimdiye kadar hiç yaşanmadı dedi
yani HAARP
Düşük güçte olunca dış güçler yapmıyor öyle mi? @gonyalı
Dünyada Karada Yaşanan En Büyük Depremmiş. Caponya vsde Hep Denizde Oldu Depremler Caponyayı Sarstı. Tabi İşin Bi r Diğer Kısmı Orada 1 Yaşındakı Binanın Çökmesi. Yani Çalarsında Bu kadar Mı Olur :ah
 
  • Beğen
Tepkiler: Elnur044, gonyalı ve bilisimler
Nuru TaşDemir

Nuru TaşDemir

Üye
Nuru abi 10 milyon insan 10 il etkilendi. ALLAH RAZI OLSUN petrol şirketinizden resmi araçlara ücretsiz yakıt veriyormuş .
Burdan yapabildiğimiz kadar bağış ve yardım yapmaya çalışıyoruz biz de, ama malesef yetmiyor, hasar o kadar büyük ki, yardıma ihtiyacı olan o kadar insan var ki... Bazı sosyal medya fenomenlerinin yardım için elinden geleni yapması da çok sevindirici, ama bazı mahlukların bu durumda deprem yerinde kalan insanları arayıp dalga geçmesi, yardım tırlarının yağmalanması, mağazalardan eşyaların çalınması olayları (yemek alsa anlarım, helali-hoş ta, HD televizyon ne demek...), bu faciayı fırsata çevirip insanları dolandıranlar, sahte komplo teorileri ve sahte deprem uyarıları üretip yayanlar, enkaz altındayım diyerek yardımı önleyenler, gerçekten çok üzücü - resmen vatan hainliği bunlar...


HAARP-la deprem-i ilgilendiren her şey de komplo teorisi, bunlara inanmak doğru değil, mühendislik açısından İM-KAN-SIZ. Oraya o enerjini sağlamanın TEK yolu nükleer enerji, ve o seviyede nükleer enerjinin kontrolünü sağlaya bilen bir devlet olsaydı, insanoğlu çoktaaan diğer gezegenlerde yaşamaya başlardı bile. Bunu kim iddia ediyorsa alsın Geiger sayacını götürsün bölgeye ölçsün, normalden binlerce kat daha fazla radyasyon görmemiz en düşük ihtimalle. Hem büyük devletlerin diğerlerini yönetmek için böyle şeylere ihtiyacı yok ki zaten, isteseler sosyal medya vasıtası ile insanların zihinlerine öyle işlerler ki, haberimiz bile olmaz. İnanmayanlar Google-da "tourettes from tiktok" yazsın aratsın, bakın insan ne kadar manipulyasyona meyilli bir varlık.
 
  • Beğen
Tepkiler: PALA., MAERKEK, gonyalı ve 1 kişi daha
gonyalı

gonyalı

Üye
Haarp olması imkansız diyiler
ama yine de
depremi tetikleyici bişi yapmışlardır
dış güçler
 
MAERKEK

MAERKEK

Moderator
Haarp olması imkansız diyiler
ama yine de
depremi tetikleyici bişi yapmışlardır
dış güçler
Senin bu dediğinden tek anladığım dış güçler her türlü ağımızı yüzümüzü dağıtacak tükürükte boğacak bizi . Biz kendimizi kandıran salağız . Dış güçlerin düşman olduğunu bile bile önlem almayacak kadar SALAĞIZ . Anca tek bildiğimiz SUÇU ONLARA ATIP aynen DEVAM ETMEK .

Ben o tanımladığım GRUPTAN olmadığım olmayacağım . Sen onlardansan bilmem. Benimde suçum var.
 
  • Beğen
  • Cool
Tepkiler: Baydırman ve PALA.

Benzer Konular



Üst Alt