5800xm Ağ geçidi cevap vermiyor hatası

Sponsorlu Bağlantılar

dogukan35

Üye
    Konu Sahibi
5800xm Ağ geçidi cevap vermiyor hatası
İnternette bazı bilgilere ulaştım ama nokia 5800'a ip veremedim bir türlü. Yurtta kalıyorum internete giremiyorum.

Bağlanıyorum wireless'e internet kontrol ediliyor bağlandı diyor. Web'i açıyorum nete girmek için ağ geçidi cevap vermiyor diyor.

Lütfen yardımcı olun şu sorunun üstesinden gelelim. Şimdiden teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: adkumikli

dogukan35

Üye
    Konu Sahibi
Ayarlar-->Bağlantı-->Hedefler-->INternet sonra bağlanmak istediğin wlan erişim noktasını seçerek Seçenekler-->Düzenle-->Seçenekler-->Gelişmiş ayarlar burdan Ipv4 ayarlarını değiştir

Telefonun İP adresi kısmına bir IP vereceğiz.Bu IP modeminizle aynı blok ta olmalı.Yani:Modeminizin Ip si 192.168.1.1 ise telefonunuza 192.168.1.2-192.168.1.254 arasında bir IP verebilirsiniz.192.168.1.30 verin...

Başka Örnek:Modemizin IP si 10.0.0.1 ise telefonunuza 10.0.0.30 verebilirsiniz... Yani ip nin son hanesi farlı olacak...

İp adresi: 192.168.1.30 yazdık.
Alt ağ maskesine : 255.255.255.0 yazın. (bazen 255.0.0.0 olabiliyor)...
Standart ağ geçidi: Modeminizin İP si olacak : 192.168.1.1(artık sizinki neyse onu yazın)

Şimdi DNS adresini yazacağız.
Birinci DNS adresine: 4.2.2.2
İkinci DNS adresine : 4.2.2.6 yazın.
(Telekomun çalışan başka DNS lerini biliyorsanız onlardanda yazabilirsiniz)
İşlem bitmiştir.

emsalsiz2000

emsalsiz2000

Üye
denilen tüm ayarları yaptım.en kısa zamanda olumlu yada olumsuz ne olur ise cvb yazılacaktır.paylaşım için tşk.

gonzales2400

Üye
ben N97 de uyguladım dediklerinizi hiç bişi işe yaramadı.modemimin markası zyxel660w tx serisi.ama bağlanamıyorum

MaRJiNaL45

MaRJiNaL45

Üye
ben N97 de uyguladım dediklerinizi hiç bişi işe yaramadı.modemimin markası zyxel660w tx serisi.ama bağlanamıyorum

bilgisayardam modem ayarlarına girdim kabolsuz modem ayarında
kablosuz misafir ağını etkileştir diye bişey var onu etkinleştirdim(kimi arkadaşlar bu şifresiz oluyor diyor ama oyle bişey yok istediğiniz şifreyi katabilirsiniz)
misafir kablosuz ağını etkileştir dedikten sonra oradaki ismide değiştirdim Exper 02 yaptım ve
güvenlik ayarlarına girdim SSID seç var ona tıkladım ve en son yaptığım modemin ismi Exper 2 planı seçtim ve
WEP şifrelemesi etkin yaptım ve şifreli oldu

şuan internette girebiliyorum ama bişey dada soyluyecemğim modem iki tane kablsuz ağ bağlatısı gözüküyor
EXPER -01 ik olan(deneme yaptım ve buradan halen internette girmiyor)
Exper -02 olan ise rahatlık la internette giriyorum

aynı isim vermeyi düşündüm ama çakısa bilir ve tekrar internete girmez diye 2 adet kablosuz ağ yapmış oldum boylelikle internette girebiliyorum şuan hiçi bir sorun yok
inş anlata bilmişimdir
en basit şekilde boyle anlatım yapa bildik inş anlaşılabilir bir anlatım olmuştur
bide boyle deneyin ben denedim oldu

gonzales2400

Üye
bilgisayardam modem ayarlarına girdim kabolsuz modem ayarında
kablosuz misafir ağını etkileştir diye bişey var onu etkinleştirdim(kimi arkadaşlar bu koduz oluyor diyor ama oyle bişey yok istediğiniz kodu katabilirsiniz)
misafir kablosuz ağını etkileştir dedikten sonra oradaki ismide değiştirdim Exper 02 yaptım ve
güvenlik ayarlarına girdim SSID seç var ona tıkladım ve en son yaptığım modemin ismi Exper 2 planı seçtim ve
WEP şifrelemesi etkin yaptım ve şifreli oldu

şuan internette girebiliyorum ama bişey dada soyluyecemğim modem iki tane kablsuz ağ bağlatısı gözüküyor
EXPER -01 ik olan(deneme yaptım ve buradan halen internette girmiyor)
Exper -02 olan ise rahatlık la internette giriyorum

aynı isim vermeyi düşündüm ama çakısa bilir ve tekrar internete girmez diye 2 adet kablosuz ağ yapmış oldum boylelikle internette girebiliyorum şuan hiçi bir sorun yok
inş anlata bilmişimdir
en basit şekilde boyle anlatım yapa bildik inş anlaşılabilir bir anlatım olmuştur
bide boyle deneyin ben denedim oldu
hiç bişey anlamadım.benim modem ayarlarımda misafir ağını etkinleştir diye bişi yok.hiç görmedim.dünya kadar şey denedim ama olmadı.benim modemim zyxel seninki exper.bide ben tam profesyonal değilim.biliyorum ama o kadar değil.biraz daha açıklamalı anlatsan belki yapabilirim.bide modem ayarlarına 192.168.1.1 diyemi giriyoruz.o sayfada çıkan şeylermi modem ayarları.anlatırsanız sevinirim.tşkler

MaRJiNaL45

MaRJiNaL45

Üye
hiç bişey anlamadım.benim modem ayarlarımda misafir ağını etkinleştir diye bişi yok.hiç görmedim.dünya kadar şey denedim ama olmadı.benim modemim zyxel seninki exper.bide ben tam profesyonal değilim.biliyorum ama o kadar değil.biraz daha açıklamalı anlatsan belki yapabilirim.bide modem ayarlarına 192.168.1.1 diyemi giriyoruz.o sayfada çıkan şeylermi modem ayarları.anlatırsanız sevinirim.tşkler[/QUOTE

192.168.1.1 den
kablosuz bölümünden etkinleştirmenin oraya
girerek misafir ağını etkinleştir dedim ve ordan yaptım

gezicier

Üye
arkadaşlar ben kendi modemime bağlanamıyordum şifreyi bildiğim halde sinir oldum
en sonunda modemin şifreyi değiştirdim bağlantıyı yenile yaptım yeniden bağlandım yeni şifreyi girdim olay çözüldü
bence hiç sağı solu karıştırmayın dediğimi yapın:ehe

MaRJiNaL45

MaRJiNaL45

Üye
arkadaşlar ben kendi modemime bağlanamıyordum kodu bildiğim halde sinir oldum
en sonunda modemin kodu değiştirdim bağlantıyı yenile yaptım yeniden bağlandım yeni kodu girdim olay çözüldü
bence hiç sağı solu karıştırmayın dediğimi yapın:ehe

bende sağını solunu kurcaladım böyle yaptım ama okuldan girmeye çalıştığımda halen hata alıyorum modem yatığını biliyorum laptoplar bağlanıyor ama telefonlar bağlanmıyor

emsalsiz2000

emsalsiz2000

Üye
denilenleri hepsini yaptım ve HİÇBİR SORUN KALMADI :) paylaşım ve bilgi için TŞK.

emsalsiz2000

emsalsiz2000

Üye
Ayarlar-->Bağlantı-->Hedefler-->INternet sonra bağlanmak istediğin wlan erişim noktasını seçerek Seçenekler-->Düzenle-->Seçenekler-->Gelişmiş ayarlar burdan Ipv4 ayarlarını değiştir

Telefonun İP adresi kısmına bir IP vereceğiz.Bu IP modeminizle aynı blok ta olmalı.Yani:Modeminizin Ip si 192.168.1.1 ise telefonunuza 192.168.1.2-192.168.1.254 arasında bir IP verebilirsiniz.192.168.1.30 verin...

Başka Örnek:Modemizin IP si 10.0.0.1 ise telefonunuza 10.0.0.30 verebilirsiniz... Yani ip nin son hanesi farlı olacak...

İp adresi: 192.168.1.30 yazdık.
Alt ağ maskesine : 255.255.255.0 yazın. (bazen 255.0.0.0 olabiliyor)...
Standart ağ geçidi: Modeminizin İP si olacak : 192.168.1.1(artık sizinki neyse onu yazın)

Şimdi DNS adresini yazacağız.
Birinci DNS adresine: 4.2.2.2
İkinci DNS adresine : 4.2.2.6 yazın.
(Telekomun çalışan başka DNS lerini biliyorsanız onlardanda yazabilirsiniz)
İşlem bitmiştir.

denileni yaptım ve hiç bir sorun çıkarmadan nete bağlana biliyorum tşk. yardım için.

skelk1510

Üye
5800 wifi ile evden bağlanamıyordum sonun da yaptım, benim modem zyxel p-660w-tx modeli....
zyxel kolay kurulum programını açıyorsunuz ayarlar-Gelişmiş konfigürasyon diyorsunuz
Ağ-Yerel Alan Ağı-Gelişmiş Kurulum a basın
Herhangi İp Kurulumu kapalı olsun. ben böyle yaptım telden bağlanıyorum artık

melocan123

Üye
Beyler modemim - TP LİNK- -- - o kadar uğraştım hala' Ağ Geçidi Cevap Vermiyor' yardımcı olursanız sevinirim

adkumikli

adkumikli

Üye
Arkadaslar olay soyle

1nolu konu ) = menu / ayarlar /baglantı /hedefler /ınternet

burada 2adet baglantı var bırı wıfı dıgerı ınternet wıfı baglantınızın oncelıgını seceneklerden degıstırıp 1,cı oncelık yapacaksınız ınternet ıse 2cı oncelıkte olacak ve kesıntısız baglantı

he yok benımkı olmadı dıyenlere bır tuyo daha vereyım
2nolu konu )= wıfı baglantınızı sılıp baglantınızı tekrar yapın sıfrenızı gırın sonra dedıgım yerden oncelıgı 1 yapın genelde kendı yapar ama kontrol edelım

3nolu konu )= he olmadımı *#7370# yes tusu soft format atıyoruz wıfı agımızı tarattırıyoruz bulunan agın sıfresı varsa gırıyoruz sonra

1 nolu konudakı yere gelıp wıfı baglantı noktamızın oncelıgını 1,oncelık yapıyoruz ınternet 2cı oncelıkte kalıyor olay bu kadar basıt her yolunu anlattım egerkı onceden baglanıpta sonra baglanamayan varsa kesın cozum bu

bır ıp ucuda soyle vereyım wıfı sıfresını gırdın ama hıc bıryere baglanamıyorsun ag gecıdı cevap vermıyo dıyor ıse agı kullanma yetkınız kısıtlı veyahut hıc yoktur sebebıne gelınce ıs yerlerı hastaneler v.b yerlerde bu boyledır googleye bıle gıremezsınız sadece ılgılı program gırer

mesela hastanede hasta kabul form programı baglatısı ınternet ona acıktır bılgılerı ıstenılen yere gonderır ama sız ınternet oldugu halde gogleye bıle gıremezsınız

buda telefonlarda ag gecıdı cevap vermıyor dıye uyarı verır

bırde modem kapalı ıse ınt kablo takılı degıl yada bır aksaklık var ıse cepten baglandıgınızda sıze telefon sınırlı ıletısım uyarısı verır bılmeyenler ıcın bulunsun ıstedım

5800kullanıcısı

Üye
Ağ geçidi izin vermiyor uyarısını avea waptan bağlanırken de alıyorum. Bazı siteleri açıyor bazılarını açmıyor. ne yapacağım?

ömer_21

Üye
arkadaşlar ben sadece dns ayarlarını değiştirdim ama bu sefer internete bile giremedim ve ağı silip tekrar kaydettim bide kablosuz ağın ip sini nasıl buluyoruz ya bi türlü bulamadım

turkeronder

Üye
5800 wifi ile evden bağlanamıyordum sonun da yaptım, benim modem zyxel p-660w-tx modeli....
zyxel kolay kurulum programını açıyorsunuz ayarlar-Gelişmiş konfigürasyon diyorsunuz
Ağ-Yerel Alan Ağı-Gelişmiş Kurulum a basın
Herhangi İp Kurulumu kapalı olsun. ben böyle yaptım telden bağlanıyorum artık

tesekkurler arkadasım benım problemı senın yol cozdu elıne sağlık

daksy

Üye
kardeşim senden ALLAH razı olsun... kac gundur araştırıyorum bulamadım sen tık die cevabı verdin cok sağol

Neyzen18

Üye
arkadaslar sıze bu konuda gereken bılgıyı vereyım bende nokıa5800 xpmusıc kullanıyorum. aynı sorun bende var ama bu sroun telefondan degıl modemden kaynaklanan bır sorun kafası estıgınde ınternete gırıyor kafası esınce uzun bır zaman gırmıyor arkadaslar. sızden tavsıyem duzgun guncellenmesı kolay olan bır modem alın ozaman duzelır bunların hepsı bır sıkıntıda olmaz.

Üst Alt