5800da hafıza kartını ram olarak göstermek!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
aleranol

aleranol

Üye
    Konu Sahibi
5800da hafıza kartını ram olarak göstermek!!
Arkadaşlar arkadaşımın 5800 da hafıza kartını nasıl ram olarak gösterebiliriz?

LeoFrankLy

LeoFrankLy

Üye
böyle birsey mümkün değil arkadaşım.

CryuS

CryuS

Üye
Benim bildiğim bilgisayarda mümkün.Usb takıyorsun bilgisayara o da ram olarak tanıyor.

nub

nub

Üye
çok zor . İmkansız gibi

Legendary_484

Legendary_484

Üye
neden sadece 5800 kullananları böyle saçma soru sorarlar hala muamma

aleranol

aleranol

Üye
    Konu Sahibi
dikkat edersiniz ki ben c7 kullanıyorum ve gayet de bilgiliyim kendi alanımda. Ancak arkadaşıma uyduruk telefoncunun teki olur ram gibi gösterilir demiş bende tabi sınıfta en iyi bilen olduğum için bana sordu. Ben de olmayacağını bilmeme rağmen yine de sizlere sorayım dedim ama. Sanırım sizde 5800cılardan çekmişsiniz baya symbiancı kardeşlerim :)

x-scarface

x-scarface

Üye
58 benim 2.telefonum ama yinede 58 candır yeri başkadır :D

• Beğen
Tepkiler: seyduna27 ve ayvalıkonur
El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Readyboost mu yapcan :ehe

aleranol

aleranol

Üye
    Konu Sahibi
:D telefoncular cidden iyi sıkıyor

azrock

azrock

Üye
Bu S60'çılar sorar böyle tuhaf soruları. Biri der anten taktıracağım C5'e der, biri başka bir şey.

Bırakın elinizdeki 5800, C5! Daha neyini artıracaksınız anlamıyorum ki.

sublieutenant

sublieutenant

Üye
ohaaa 8gb. ram benim pcde yok be :D

şaka bir yana ram ve normal bellek yaptıkları iş aynı gözükse de çok farklı içyapılardır :oke:

muzo52

muzo52

Üye
selam herkeze 5800 mı çeken bilir kazayla imal edilmiş bir telefon daha ne olsun eskiden 128 rem 500mhz işlemcili bilgisayarlara xp kurulurda 80 -- 90 mgbyt boş ram kalırdı bu bir gerçek işletim sistemi teldeki ney oyuncak yazılım şimdi anadıysanız sorun kalmamıştır..5800 mi çok güzel boş vakit harcama makinasıdır son noktayıda ben böylece ahada buraya koyayım emi ahada son nokta ...................

---------- Eklendi @ 14:34:51 ---------- Yazıldı @ 14:24:57 ----------

selam aklıma gelmişken e bellek kartı istenirse memori gibi kullanılr niye kullanılmasın yeterki yazılımcıların canı çeksin.biz nelere olmadı dedikte elin adamı yapmadıki

Silinen Üye 511859

Silinen Üye 511859

Kapalı Hesap
hafıza kartını ram olarak gösteremezsin. imkansız ama hadi diyelimki başardın, bu sefer de işletim sistemi o kadar rami tanımaz. o yüzden bu şekilde kullanmaya devam et. 5800 fiyatına göre güzel cihaz. :good: 2 yıl severek kullandım. halende bende duruyor. beğendiğim için e7 aldım ama bazen de 5800 kullanıyorum. bence ona rambo nun cfw sini yükle daha stabil çalışabilir.

sublieutenant

sublieutenant

Üye
Tamam muzo inanıyoruz abicim tamam :lol

zidanezidan_67

Üye
İstenildikten sonra yapılabilir gayette çok uçarı bir fikir sayılmaz ama kullanışlılığı çok düşür bir işlem olur. hadi len diyenler için kabaca mantık: işletim sistemi ahada bu ram bunla çalışcaksın diye kodlanmıyo sonuçta d: f: falan diye yol gösterirler büyük ihtimal ve sistemde bunun yolunu hafıza kartı olarak gösterirsen hadi geçtim ahada bu ram diye yazılsın, yine yolunu hafıza kartına bağlarsanız tabikide olur.
Peki neden yapılmaz : ram dediğimiz donanımın en baba özelliği en hızlı yazılıp silinebilen (işletim sistemine anında tepki verebilen) donanım olmasıdır. hafıza kartını ram olarak gösterirseniz içerisine depolama yapamazsınız, işletim sistemi kafasına göre yazıp silmeye çalışır belki buda aşılır gerçi :D hafıza kartı içerisindeki bir klasör ram olarak gösterir ama bu biraz zor olabilir. yinede performans konusunda çok geri kalacağı için büyük ihtimal yapılmaz.

muzo52

muzo52

Üye
herkeze teşekkür ediyorum ya ne güzel fikir alışverişi dimi en azından içimizdekileri buraya döküyoruzki buda ciddi bir bilgi paylaşımıdır bugünlerde insanlar sohbeti bile unutmaya yüz tutmuşken...gelişmenin keskin yoluda olmazları olur hale getirmeye çalışmaktır kim derdiki micro kameralar kol saatlere girecek veya cep tel kolda olacak..Ölüm ve dermensız haztalık hariç...herkeze mutlu tatiller

Silinen Üye 511859

Silinen Üye 511859

Kapalı Hesap
İstenildikten sonra yapılabilir gayette çok uçarı bir fikir sayılmaz ama kullanışlılığı çok düşür bir işlem olur. hadi len diyenler için kabaca mantık: işletim sistemi ahada bu ram bunla çalışcaksın diye kodlanmıyo sonuçta d: f: falan diye yol gösterirler büyük ihtimal ve sistemde bunun yolunu hafıza kartı olarak gösterirsen hadi geçtim ahada bu ram diye yazılsın, yine yolunu hafıza kartına bağlarsanız tabikide olur.
Peki neden yapılmaz : ram dediğimiz donanımın en baba özelliği en hızlı yazılıp silinebilen (işletim sistemine anında tepki verebilen) donanım olmasıdır. hafıza kartını ram olarak gösterirseniz içerisine depolama yapamazsınız, işletim sistemi kafasına göre yazıp silmeye çalışır belki buda aşılır gerçi :D hafıza kartı içerisindeki bir klasör ram olarak gösterir ama bu biraz zor olabilir. yinede performans konusunda çok geri kalacağı için büyük ihtimal yapılmaz.

işletim sistemleri kodlanma mimarisine göre belli oranda ram destekler. pc ve cep için de geçerlidir bu. hiçbiri sonsuz ram desteklemez. s60v5 de 8 gb ram tanıyacağını hiç sanmam.

ecel54

ecel54

Üye
hafıza kartının yazma/silme hızı ne kadarda ram olarak kullanacaksın. Elınde 20/30mb yazma hızında hafıza kartı varsa tak pc ye readyboost ile sanal bellek olarak kullan. Ama o hafıza kartları hiçbir zaman ram lerin yerini tutmaz. Ram belleklerin özelliği çok hızlı olmasıdır. Hafıza kartı bu kadar hıza ulaşamaz. Ramlerdeki hızın yanından geçşe yanarlar zaten :)

muzo52

muzo52

Üye
oke konu anlaşımış ve güzel bir harcamayla iyi bir cep almak gerekliliği doğmuştur meselenin ana fikri budur... yaşasın zenginlik bas bas paraları leyla muhabbeti 2 miluar verdinmiydi cepte bilgisayar hazır.....acıcıkta gülmek için efek yapam ha ha ha ha ha....Şaka şaka sevgile saygıl

kısada bir not asıl fikir 10 veya 20 megabayt takviye yolu yaratma fikriydi..yani asıl ram 128 ya makınaya onu sen kullan derdik geriyete çakma 20 mgbyt gibi sanal bellede yuttururduk dimi
ya ne yaparsın türk aklı oda bende yok

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt