5800 XM Ovi Maps Ayarları Yardım

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Master of Jedi

Master of Jedi

Üye
    Konu Sahibi
5800 XM Ovi Maps Ayarları Yardım
Arkadaşlar GPS (Ovi Maps) kullanırken kontör düşmemesi için Konumlandırma Ayarlarından hangilerini seçmeliyim?

Lacrymosa

Üye
Şebeke tabanlıyı seçmemeniz gerekir ama o zaman uyduya hattınızdan TL düşürerek hemen bağlanmak istediğinizde bağlanamazsınız. Onun yerine orayı hiç ellemeden Ayarlar>Bağlantı>Hedefler kısmından Turkcell Internet ve Turkcell WAP bağlantılarına girin. Bağlantı şekli otomatik ise onu "Elle" olarak değiştirin. Bundan sonra Ovi Haritalar'ı açtığınızda sizden şebekeyi kullanıp kullanmak istemediğinizi sorar. Hemen bağlanmak istiyorsanız Evet dersiniz (TL düşer). İstemezseniz Hayır dersiniz (TL düşmez).

Master of Jedi

Master of Jedi

Üye
    Konu Sahibi
Ayarlar>Bağlantı>Hedefler kısmından Turkcell Internet ve Turkcell WAP bağlantılarına girin. Bağlantı şekli otomatik ise onu "Elle" olarak değiştirin.

Böyle bir seçenek yok cihazım 5800 XM v5.0

cabbar100

cabbar100

Üye
Bağlantı şekli değilde Erişim noktasını kullan var en altta o ayarı onaydan sonra yapıcaz galiba.

Master of Jedi

Master of Jedi

Üye
    Konu Sahibi
Şebeke tabanlıyı seçmemeniz gerekir ama o zaman uyduya hattınızdan TL düşürerek hemen bağlanmak istediğinizde bağlanamazsınız. Onun yerine orayı hiç ellemeden Ayarlar>Bağlantı>Hedefler kısmından Turkcell Internet ve Turkcell WAP bağlantılarına girin. Bağlantı şekli otomatik ise onu "Elle" olarak değiştirin. Bundan sonra Ovi Haritalar'ı açtığınızda sizden şebekeyi kullanıp kullanmak istemediğinizi sorar. Hemen bağlanmak istiyorsanız Evet dersiniz (TL düşer). İstemezseniz Hayır dersiniz (TL düşmez).

Nasıl yok? Turkcell WAP'a gelin dokunun üzerine 2 kere. Seçenekler açılacak. En altta yok mu?

Zaten hepsi Erişim Noktası Kullan > Onaydan Sonra ayarlı telefonu ilk elime aldığım günden beri ben Elle diye bir seçenek bulamadım diye dedim Yok diye. Ayrıca Ovi Maps'i açınca da İndirilen Kb 0.00 gözüküyor. İşlem kaydında ise Turkcell GPRS var. İncelediğimde Gelen 1Kb Giden 4Kb ama giden TL miktarı gerçekten uçuk. Ovi Maps de çevrimdışı seçili zaten.

cabbar100

cabbar100

Üye
@Master of Jedi
Hiçbir şekilde ücret gitmesini istemiyorsanız:
1- Haritalara girin> Ayarlardan İnternete girin>Bağlantıyı Çevrimdışı yapın ve çıkın.
2- Sonra, Menü -> Uygulamalar -> Yer -> Konumlama -> Konumlama yöntemleri'nden Şebeke tabanlıyı kaldırın. (Sadece Yardımlı ve Tümleşik GPS işaretli olsun.)
Menü -> Uygulamalar -> Yer -> Konumlama -> Konumlama sunucusu -> Erişim noktası'na bağlantı nok. atamayın.

Lacrymosa

Üye
Bağlantı şekli değilde Erişim noktasını kullan var en altta o ayarı onaydan sonra yapıcaz galiba.

Evet o. Tam yazılar aklımda değil. 5800 yok elimde.

Zaten hepsi Erişim Noktası Kullan > Onaydan Sonra ayarlı telefonu ilk elime aldığım günden beri ben Elle diye bir seçenek bulamadım diye dedim Yok diye. Ayrıca Ovi Maps'i açınca da İndirilen Kb 0.00 gözüküyor. İşlem kaydında ise Turkcell GPRS var. İncelediğimde Gelen 1Kb Giden 4Kb ama giden TL miktarı gerçekten uçuk. Ovi Maps de çevrimdışı seçili zaten.

Ovi Haritalardaki o 0 KB harita verisidir. Telefona Nokia Map Loader ile haritayı yüklemişseniz internetten haritayı indirmeye çalışmaz. O yüzden 0'dır o.

Ayrıca Ovi Haritalar sadece şehir merkezlerini gösterir ve kırsal alanların %90'ı yoktur. Kırsal alan dediğim şehir merkezinin 1-2 km dışı yani... nDrive ya da Garmin kullanın. Ayrıca Ovi Haritalarda POI desteği de çok çok az. Petrol İstasyonunun yanından geçiyorum ama Ovi Haritalarda yok. Ancak Garmin ve nDrive'da var.

Master of Jedi

Master of Jedi

Üye
    Konu Sahibi
Dün format atmadan önce vardı Benzin İstasyonlarını tek tek gösteriyordu. Şimdi böyle oldu. Açıkçası bir başka konuda bahsettiğim şu çökme nedeni ile ekstra yazılım yüklemeyi pek gözüm kesmiyor Opera ve WLM harici bir şey yüklemedim telefona. Durmadan açılıp kapanıyor deli etti beni bu gece bilgisayar üzerinden tekrar kurulum yapacam.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt