5800 v50 Hackli Modifiye Yazılımı 07.07.2010 by Haydar **/GÜNCELLENDİ\ SAMSUNG WİDGET EV TEMALI FW**

Sponsorlu Bağlantılar

PhoenixGuard

PhoenixGuard

Üye
kardeşim ben 3.04 final versiyonunu kullanıyorum bunu yükle sorunun kalmayacaktır:oke:

Eski Versiyondada Denedim
3.04 Kurup Denedim
Garmin İle Denedim Fakat Sonuç Aynı
Orjinal Navigasyonda Kilitliyor Garminde GPS Almıyor.

haydar_ecevit

Üye
    Konu Sahibi
nejdet can

nejdet can

Üye
Sistemi kurdum çok beyendim hızlı ve görsel yalnız bir sorum olacak

TSUNAMİ EV EKRANINDA MASAÜSTÜNE bir çok simge attım ve kalabalık oldu bazılarını masaüstünden kaldırmak silmek istiyorum nasıl yapabilirim

şimdiden teşekkürler

haydar_ecevit

Üye
    Konu Sahibi
Sistemi kurdum çok beyendim hızlı ve görsel yalnız bir sorum olacak

TSUNAMİ EV EKRANINDA MASAÜSTÜNE bir çok simge attım ve kalabalık oldu bazılarını masaüstünden kaldırmak silmek istiyorum nasıl yapabilirim

şimdiden teşekkürler

ekrana basılı tut çarpı işaretleri çıkıcak

nejdet can

nejdet can

Üye
çok teşekkür ederim haydar bey sorunumu hallettim

milestone

milestone

Üye
rompatcher nereye yüklendi? 1 saattir arıyorum telefonun hiçbiryerinde yok,

içinde olan office'i yüklemek istediğimde sertifika hatası alıyorum, temalarda sadece telefonun orjinal teması olan soundwave black var, uygulamaların içinde free unrar ve r.wiever diye bir program var ama başka bir değişiklik yok, ayrıca telefon belleği 74 mb olarak görünüyor, daha öncede bu fw'i yüklemek istedim buna benzer sorunla karşılaştım, güzel birşeye benziyor kullanmak istiyorum ama ilk sayfada anlatılan herşeyi defalarca okuyup eksiksiz yapmama rağmen telefon orjinal fw'i ile geliyor.... bir yardımcı olun nerde bu rompatcher mesela

haydar_ecevit

Üye
    Konu Sahibi
rompatcher nereye yüklendi? 1 saattir arıyorum telefonun hiçbiryerinde yok,

içinde olan office'i yüklemek istediğimde sertifika hatası alıyorum, temalarda sadece telefonun orjinal teması olan soundwave black var, uygulamaların içinde free unrar ve r.wiever diye bir program var ama başka bir değişiklik yok, ayrıca telefon belleği 74 mb olarak görünüyor, daha öncede bu fw'i yüklemek istedim buna benzer sorunla karşılaştım, güzel birşeye benziyor kullanmak istiyorum ama ilk sayfada anlatılan herşeyi defalarca okuyup eksiksiz yapmama rağmen telefon orjinal fw'i ile geliyor.... bir yardımcı olun nerde bu rompatcher mesela

kardeşim önceki yazılanları okursan sorularının yanıtını alırsın

milestone

milestone

Üye
hangi yazılanı okuyayım? konu açıldığından beri bir sürü güncelleme yapılmış konu hakkında, sadece rompatcher nerde onu söylesende olur

haydar_ecevit

Üye
    Konu Sahibi
hangi yazılanı okuyayım? konu açıldığından beri bir sürü güncelleme yapılmış konu hakkında, sadece rompatcher nerde onu söylesende olur

son 4-5 sayfada yazılanları okursan cevabını alırsın kardeşim

Ahmetyerdogan

Ahmetyerdogan

Üye
Haydar bey emeğine sağlık güzel bir çalışma fakat bu çalışma çin malı telefonlara nasıl uyarlanacak bu konuda biraz kafa yorarmısınız?.Teşekürler.

milestone

milestone

Üye
30. sayfadan beri yazılan herşeyi okudum () play station ilanı dahil ) ... benim sorunuma benzeyen 7610ncu nickli kullanıcının konusu var sadece.. şimdi orjinal fw'i yüklesem akabinde yükleyip
C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\RM-356 içine aşağıdaki linkte bulunan 2 dosyayı atsam olurmu yani?

yine olmadı.....

JAF version 1.98.62
Detected PKEY: 90009699
Card life counter: 99.99%
P- nokia module version 01.02
FBUS INTERFACE NOT CONNECTED!!!
USB Cable Driver version: 7.1.29.0
Changing mode...Done!
Changing mode...
Detected P-: 90009699
Init usb communication...
Done!
FILES SET FOR FLASHING:
MCU Flash file: NONE
PPM Flash file: NONE
CNT Flash file: NONE
APE Variant file: NONE
Searching for JAF saved location of ini...
Checking path: C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356\

Searching for default location of ini...
Checking path: C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\RM-356\
Scanning ini files...
FILES SET FOR FLASHING:
MCU Flash file: C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\RM-356\RM-356_50.0.005_prd.core.C00
PPM Flash file: C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\RM-356\RM-356_50.0.005_prd.rofs2.V01
CNT Flash file: C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\RM-356\RM-356_50.0.005_C01_prd.rofs3.fpsx
APE Variant file: C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\RM-356\RM-356_50.0.005_026_000_U01.uda.fpsx
Languages in ppm: English,French,German,Italian,Spanish,Portuguese
Changing flashing settings...
FILES SET FOR FLASHING:
MCU Flash file: C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\RM-356\RM-356_50.0.005_prd.core.C00
PPM Flash file: C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\RM-356\RM-356_50.0.005_prd.rofs2.V02
CNT Flash file: C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\RM-356\RM-356_50.0.005_C03_prd.rofs3.fpsx
APE Variant file: C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\RM-356\RM-356_50.0.005_026_000_U01.uda.fpsx
Languages in ppm: English,French,Turkish,German,Dutch
PRESS POWER ON NOW!
Searching for phone...Found
Sending RAW loader...
Using 009.012.005
Elf2flash 09.11.000
CMT RAW loader...
Patching RAW boot step1...
Patching RAW boot step2...
Patching RAW boot step3...
Sending RAW Loader...
....................Loader Sent!
Stage 2 starting..................PUBKEYS already sent...
PUBKEYS already sent...
PUBKEYS already sent...
PUBKEYS already sent...
PUBKEYS already sent...
...........Phone prepared OK!
Waiting for the phone to boot...
Searching for phone...
Status byte: 8000
Selecting CMT flash...
Result: 0000
Phone is in flash mode...
CMT blocks: 657, APE blocks: 0
Erasing cmt...
Processing C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\RM-356\RM-356_50.0.005_prd.core.C00...
Erasing cmt zone 00040000 - 00082FFF ... Erase result: 0000
Erasing cmt zone 00083400 - 003FFFFF ... Erase result: 0000
Erasing cmt zone 00400000 - 007FFFFF ... Erase result: 0000
Erasing cmt zone 00800000 - 00D5FFFF ... Erase result: 0000
Erasing cmt zone 00D60000 - 09E5FFFF ... Erase result: 0000
Partition result: 0014
Processing C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\RM-356\RM-356_50.0.005_prd.rofs2.V02...
Erasing cmt zone 07180000 - 0915FFFF ... Erase result: 0000
Processing C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\RM-356\RM-356_50.0.005_C03_prd.rofs3.fpsx...
Erasing cmt zone 09160000 - 09E5FFFF ... Erase result: 0000
Processing C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\RM-356\RM-356_50.0.005_026_000_U01.uda.fpsx...
Erasing cmt zone 09E60000 - 0F71FFFF ... Erase result: 0000
Send CMT CFG...

Writing cmt...
Processing C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\RM-356\RM-356_50.0.005_prd.core.C00...
Sending CMT HASH for ADA
Sending CMT HASH for KEYS
Sending CMT HASH for PRIMAPP
Sending CMT HASH for RAP3NAND
Sending CMT HASH for PASUBTOC
cmt->PAPUB_CERTIFICATE_DATA_BB5 block detected
cmt->PAPUB_CERTIFICATE_DATA_BB5 block detected, sending...
cmt->PAPUB keys already sent...
Sending CMT HASH for SOS*UPDAPP
Sending CMT HASH for SOS*ENO
Sending CMT HASH for SOS*DSP0
Sending CMT HASH for SOS*ISASW
Sending CMT HASH for SOS+CORE
Sending CMT HASH for SOS+ROFS1
Processing C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\RM-356\RM-356_50.0.005_prd.rofs2.V02...
Sending CMT HASH for SOS+ROFS2
Write result 27: 1701
Processing C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\RM-356\RM-356_50.0.005_C03_prd.rofs3.fpsx...
Sending CMT HASH for SOS+ROFS3
Write result 27: 1701
Processing C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\RM-356\RM-356_50.0.005_026_000_U01.uda.fpsx...
Rebooting...
Finishing CMT session...
Restarting CMT...
Pooling phone...
MCUSW: V ICPR72_10w04.5
22-03-10
RM-356
(c) Nokia
APESW: V 50.0.005
VariantSW: V 50.0.005
Prodcode: 0573741
Done!
Changing mode...
Done!

al bak kardeşim hata aptığım bir yer varsa sanırım burdan az çok anlaşılır, dediğin herşeyi tek tek yaptım ve oku dediğin yerleri tek harf kaçırmadan okudum, quickoffice,r.wiever ve free unrar ile ev ekranı temaları tamam bunlar yüklenmiş,,, ama gelgelelim

* 2,80 liram sırf bu mod ayağına mesaj yollamaya gitti, açılışta mesaj yolluyor,
* rompatcher telefonun neresine kurulu belli değil, bir türlü bulamıyorum
* telefona program kuramıyorum sertifika hatası alıyorum
* ovi maps ( -ki bence 5800'ı 5800 yapan özellik budur ) 'a girmek istediğimde telefon donup kalıyor,
* tema falan yüklenmişliği yok sadece telefonun orjinal teması olan soundwave black var

haydar_ecevit

Üye
    Konu Sahibi
onlar yüklenmişse
ilk h.kartını(formatla takmadan) tak teline hard format at menü tuşuna bas araçlar menüsüne gir rompatcher orda

eğer olmazsa tekrar flashla ama black değil red i seç öyle dene
--------------- Ekleme ---------------

Haydar bey emeğine sağlık güzel bir çalışma fakat bu çalışma çin malı telefonlara nasıl uyarlanacak bu konuda biraz kafa yorarmısınız?.Teşekürler.

çin malı tellerde symbian işletim sistemi olmadığından bu çalışma olmaz

haydar_ecevit

Üye
    Konu Sahibi
Tüm ayarların hepsi yapılı, Farklı Bir Firmware'de Hiç Bir GPS Sorunu Yaşamıyorum Ancak Sizinkinde Yapmaya Başladı Anlayamadım Gitti.

bende anlayamadım bende hiç sorun çıkartmadı birazönce tekrar denedim

nejdet can

nejdet can

Üye
Edit-----> sorunumla ilgili anlatım yukarıda yapılmış sorunumu çözdün teşekkürler

milestone

milestone

Üye
red firmware deneyince allaha çok şükür yükleme başarıyla tamamalandı,, ovi mapsta donma olayının çözümü varmı??

haydar_ecevit

Üye
    Konu Sahibi

Üst Alt