5800 ın kötü yanları neden bu kadar çok

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
'İbrahim'

'İbrahim'

Üye
    Konu Sahibi
5800 ın kötü yanları neden bu kadar çok
5800 xp de eksiler bulmaya devam ediyorum malesef

1.Telefonun sarjı cok hızlı gidiyo neden kaynaklandığını hala bulamadım

2.Aşırı ısınma oluyo özellikle sarja koyduğum zamanlarda

3.mp4 videoları açmıyo

4.Youtube videolarını tam ekranda açmıyo

5.Sbp dahil ne kadar tv programı denediysem hiç birini açmadı

6.Yüklediğim çoğu uygulamada sertifika hatası veriyo

7.S60v3 uyumlu dosyaları açmıyo v5 olmasına rağmen v3 ü neden açmıyosa :)

8.xp tel olmasına rağmen mp3 veya video sesi az çıkıyo

9.Aşırı yavaşlık var telefonda

10.Bazı internet sitelerine girince hafıza dolu uyarısı veriyo

Lord_oF_Dark

Lord_oF_Dark

Üye
senin aldığın telefon bozuktur bende 5800 kullanıyorum hiçbişeyi yok taş gibi o kadar şey yüklememe rağmen çok hızlı dediklerinin hiçbiride yok

• Beğen
Tepkiler: bidboard01, okan003 ve omerynd
'İbrahim'

'İbrahim'

Üye
    Konu Sahibi
Kesin senin telde yoktur tabe canım bende yedim

ultrayer6

ultrayer6

Üye
bende 2 gün

hiç olmuyor bende

3.mp4 videoları açmıyo
açıyor bende

tam ekranda da açıyor bende

bende açtı trt izledim geçen gün

orası senin sorunun hackle cihazı

bende açıyo

cristal ses kartından kayaklanıyor, en kaliteli sesi vermek için, cihazı hackle sesi çok fazla artıyo coşarsın

arkaplan programlarını kapat, tam hız istiyorsan hackle

opera mobile'ın sorunu o. kendi tarayıcısı ise flash yoğunluklu sitedir orası, kaç ordan
not: kendi tarayıcısında bende yine olmadı

• Beğen
Tepkiler: bidboard01 ve PureFood
'İbrahim'

'İbrahim'

Üye
    Konu Sahibi
Hepsinde olmasa bile su saydıklarımın hepsi sadece benm telde mi var

omerynd

omerynd

Üye
1.Telefonun sarjı cok hızlı gidiyo neden kaynaklandığını hala bulamadım (telefonun şarjı iyi gidiyor fakat 3g yi açarsan daha hızlı biter. hangi işletim sistemini kullanırsan kullan 3g hızlı şarj bitirir)

2.Aşırı ısınma oluyo özellikle sarja koyduğum zamanlarda (şarja koyduğunda oluyorsa bataryanda bir sorun vardır. Ağır programlar kullanırsan ısınma normaldir ama şarjda değil)

3.mp4 videoları açmıyo(mp4 ün de bir sürü kodlanmış çeşidi vardır. telefonların kodeck desteği sınırlı. format factory ile telefona uyumlu mp4 dosyaları hazırlayabilirsin)

4.Youtube videolarını tam ekranda açmıyo (kendi browser in da çok da güzel tam ekran youtube videoları açıyor. ekrana dokunun yazısını gördün mü ?)

5.Sbp dahil ne kadar tv programı denediysem hiç birini açmadı(spb tv çok da güzel çalışıyor kanal sayısı az ama olan kanallar çok güzel çalışıyor)

6.Yüklediğim çoğu uygulamada sertifika hatası veriyo(her mobil işletim sisteminde güvenlik önlemi vardır. mesela ios da da hacklersin, android de de symbian da da . hepsi güvenlik önlemi. ama bazen olmasını istemediğimiz şey. mesela üretici bir program üretiyor 10 dolar diyor. alırsan normal şekilde kurarsın. ama bazı hackerlar bu programı anahtar istemeyecewk hale getiriyor bu yüzden orjinalliği gidiyor. sertifakalaman gerekiyor bunun için de sertifika alman yada telefonu hacklemen gerekli. inan çok zor birşey değil)

7.S60v3 uyumlu dosyaları açmıyo v5 olmasına rağmen v3 ü neden açmıyosa :) (v3 dokunmatik olmayan cihazlar için üretilmiştir. v5 ise dokunmatik içindir. esas şaşırman gereken aynı programların çalışması. üretici öyle üretmiş ki ikisinde de hatta s^3 de bile çalışıyor. bu üretici ile ilgili. örn xplorer)

8.xp tel olmasına rağmen mp3 veya video sesi az çıkıyo(v30 dan sonra telefonun sesini düşürdüler eskiden bangır bangırdı. bir bildikleri vardır. Ama istersen bazı cfw lerde kodeckler değiştirilmiş ve ses artırılmış. bu sesnşin elinde.)

9.Aşırı yavaşlık var telefonda (symbian işletim sistemi sistem yavaşlığıyla ünlüdür :D ama istersen yine bazı cfw ler hız a odaklı onları kullanabilirsin)

10.Bazı internet sitelerine girince hafıza dolu uyarısı veriyo. telefonun ram miktarı kısıtlı . çok sayıda resim yada büyük videolar olduğunda bunu ram e yüklemeye çalışacak önce ve ram yetersiz uyarısı gelecek. bu çok normal 400 500 tl verdiğin telefonda 512 mb ram beklememelisin.

• Beğen
Tepkiler: PureFood, SilentOne, 'İbrahim' ve 1 kişi daha
'İbrahim'

'İbrahim'

Üye
    Konu Sahibi
1.Telefonun sarjı cok hızlı gidiyo neden kaynaklandığını hala bulamadım (telefonun şarjı iyi gidiyor fakat 3g yi açarsan daha hızlı biter. hangi işletim sistemini kullanırsan kullan 3g hızlı şarj bitirir)

2.Aşırı ısınma oluyo özellikle sarja koyduğum zamanlarda (şarja koyduğunda oluyorsa bataryanda bir sorun vardır. Ağır programlar kullanırsan ısınma normaldir ama şarjda değil)

3.mp4 videoları açmıyo(mp4 ün de bir sürü kodlanmış çeşidi vardır. telefonların kodeck desteği sınırlı. format factory ile telefona uyumlu mp4 dosyaları hazırlayabilirsin)

4.Youtube videolarını tam ekranda açmıyo (kendi browser in da çok da güzel tam ekran youtube videoları açıyor. ekrana dokunun yazısını gördün mü ?)

5.Sbp dahil ne kadar tv programı denediysem hiç birini açmadı(spb tv çok da güzel çalışıyor kanal sayısı az ama olan kanallar çok güzel çalışıyor)

6.Yüklediğim çoğu uygulamada sertifika hatası veriyo(her mobil işletim sisteminde güvenlik önlemi vardır. mesela ios da da hacklersin, android de de symbian da da . hepsi güvenlik önlemi. ama bazen olmasını istemediğimiz şey. mesela üretici bir program üretiyor 10 dolar diyor. alırsan normal şekilde kurarsın. ama bazı hackerlar bu programı anahtar istemeyecewk hale getiriyor bu yüzden orjinalliği gidiyor. sertifakalaman gerekiyor bunun için de sertifika alman yada telefonu hacklemen gerekli. inan çok zor birşey değil)

7.S60v3 uyumlu dosyaları açmıyo v5 olmasına rağmen v3 ü neden açmıyosa :) (v3 dokunmatik olmayan cihazlar için üretilmiştir. v5 ise dokunmatik içindir. esas şaşırman gereken aynı programların çalışması. üretici öyle üretmiş ki ikisinde de hatta s^3 de bile çalışıyor. bu üretici ile ilgili. örn xplorer)

8.xp tel olmasına rağmen mp3 veya video sesi az çıkıyo(v30 dan sonra telefonun sesini düşürdüler eskiden bangır bangırdı. bir bildikleri vardır. Ama istersen bazı cfw lerde kodeckler değiştirilmiş ve ses artırılmış. bu sesnşin elinde.)

9.Aşırı yavaşlık var telefonda (symbian işletim sistemi sistem yavaşlığıyla ünlüdür :D ama istersen yine bazı cfw ler hız a odaklı onları kullanabilirsin)

10.Bazı internet sitelerine girince hafıza dolu uyarısı veriyo. telefonun ram miktarı kısıtlı . çok sayıda resim yada büyük videolar olduğunda bunu ram e yüklemeye çalışacak önce ve ram yetersiz uyarısı gelecek. bu çok normal 400 500 tl verdiğin telefonda 512 mb ram beklememelisin.

Çok sağol sayende teldeki bütün sorunların cevabını bi çırpıda öğrendim

ea55trwof

ea55trwof

Üye
birkaç saat öncesine kadar açtığım konulara bak.Telefon tamamen çökmüştü şimdi v52.0.101 versiyonunu buldum yükledim çok şükür çalıştı.5800'ın o kdar da iyi bi telefon olmadığını herkes söylüyor fakat ard arda belki 20 kere flash attım telefona taş gibi telefon.iyi dayandı.
1.cisi telefonun şarjı kullanıma bağlı fakat ben günde 5-6 saat müzik dinlediğim ve 1-2 saat internete girdiğim halde(yaptığım konuşmaları ve msjlaşmaları saymıyorum)1,5 2 gün şarj gidiyor.
2'ncisi telefonu uzun süreli kullanımda (özellikle program kullanıp oyun oynarsan ya da internette gezersen) telefonun ısınması normal.Fakat telefonu şarja taktığında aşırı bir ısınma varsa şarj aletinde-prizde-veya bataryada bi sorun olabilir.
3'üncüsü mp4 videoları açıyor.Ama illaki açamıyorum dersen divx player var forumda ve ya diğer video oynatıcıları denersin.
4'üncüsü telefonun orjinal tarayıcısından youtube girip videoya tıklarsan videonun babalar gibi tam ekran olduğunu görürsün.
5ncisi Spb gibi programları yükleyebildinmi yoksa programı yükledikten sonra mı açmadı?Şahsen ben yükledim sorunsuz çalıştı.
6'ncısı Sertifika hatası için ya telefonu hackleyeceksin ya sertifikalandırma programlarını deneyeceksin ya da sertifika sitelerine başvuracaksın fakat sertifika sitelerine imei numaranı verdiğin için tavsiye etmem orjinal v52.0.007 hackli istersen vereyim.(Üzerinde hiçbir oynanma yapılmamış aynı 5800 fakat sertifikasız uygulamaları yüklersin.)
7'ncisi s60v3 için olan dosyaları s60v5 te açıp ne yapacaksın?Muhtemelen her programın s60v3 s60v5 s^3 versiyonları var.Kendim denemedim fakat bu gereksiz bi madde sanırım
8'incisi 5800'ın kullandığı kristal ses kartından kaynaklanan bi olay.Hoparlörlerin sesi bence yeterli ama illaki az geliyor diyorsan ekolayzer ayarları var ya da telefonu hackleyerek farklı hoparlör modlarına erişirsin.
9'uncusu telefon yavaşsa arka planda çalışan uygulamalar vardır ramblow tarzı programları kullanabilirsin.Yada telefonum daha fazla hızlansın istersen telefonu hackleyebilirsin.Forumdaki CFW bölümünde baya hızlı+sade cfw ler mevcut.
10'uncusu Fazla flash içeriği olan sitelere girdiğinde bu hatayı alırsın.Yada telefonun cache belleği dolduğundan dolayı bu hatayı alman da normal.Tavsiyem aşırı flash isteyen sitelere girme ve internet geçmişini sık sık temizle.x-clear kulllanmanı da tavsiye ediyorum.Yararını görürsün.

omerynd

omerynd

Üye
:D eyvallah kardeşim.

anılbaran

anılbaran

Üye
işte böyle ........ ;)

'Patron

'Patron

Üye
herkez üşenmemi yazmış helal :D

SilentOne

SilentOne

Üye

tebrik ederim muhteşem bir anlatım

ultrayer6

ultrayer6

Üye
çünkü 5800 ile karşılaştırma yaptığınız cihazların fiyatı 5800'ın en az 2 katı ve çoğu 2010-11 'de çıkmış cihazlar.
Oysa 5800, 2008'de çıktı ve fiyatı da çok düşük.

nalcam22

nalcam22

Üye
çünkü 5800 ile karşılaştırma yaptığınız cihazların fiyatı 5800'ın en az 2 katı ve çoğu 2010-11 'de çıkmış cihazlar.
Oysa 5800, 2008'de çıktı ve fiyatı da çok düşük.

aynen katılıyorum :oke:

mangdaşire

mangdaşire

Üye

3.mp4 videoları açmıyo

1-tel ile çok oyun oynamazsan video izlemezsen bu süre artıyor.
2-çok elin tutmucan.şarj doldugunda zaten az soguyo.
3-mp4 açıyor ama hepsini degil.ucplayer veya julyplayerden başka çözüm yok
4-video açtıgına dua et :ehe
5-julyplayerin içinde tv uygulaması geliyor
6-hack yapacan veya sertifika alacan.
7-bazılarını desteklemiyo.bende vbag falan açılıyor
8-ses kalitesi iyi oldugu için az çıkıyor.başka bir mp3 çalar da yükleyebilirsin
9-arka planda açık olan uygulamaları kapat,ram temizligi yap,telefon hafızasına çok yüklenme.
10-bu da ramla alakalı.

PureFood

PureFood

Üye
bende 2 gün

hiç olmuyor bende

3.mp4 videoları açmıyo
açıyor bende

tam ekranda da açıyor bende

bende açtı trt izledim geçen gün

orası senin sorunun hackle cihazı

bende açıyo

cristal ses kartından kayaklanıyor, en kaliteli sesi vermek için, cihazı hackle sesi çok fazla artıyo coşarsın

arkaplan programlarını kapat, tam hız istiyorsan hackle

opera mobile'ın sorunu o. kendi tarayıcısı ise flash yoğunluklu sitedir orası, kaç ordan
not: kendi tarayıcısında bende yine olmadı

Güzel yazmışın benim telefon hacksizken sorunsuzdu, şimdi CFW'li, 2 kat sorunsuz, ama bu telefondan tam performans istiyorsanız eğer kesinlikle CFW atın ya yeter bıktım 5800 konularından Nokia en güzeli güzel bi CFW yapsın onu versin güncelleme diye bak 5800 Nokianın en kralı telefonu oluyor mu olmuyor mu :D

By_Casparov

By_Casparov

Üye
xp deil XM telefonun adı...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt