5800 İle İlgili Sorunlarınızı Sorabilirsiniz...(Elimden geldiği kadar yardımcı olurum.)

Sponsorlu Bağlantılar

sinanorta

sinanorta

Üye
    Konu Sahibi
5800 İle İlgili Sorunlarınızı Sorabilirsiniz...(Elimden geldiği kadar yardımcı olurum.)
Evet arkadaşlar bu konuyu 5800 ile ilgili sorunlarımız varsa bu konuda sorabilirsiniz. Çünkü uzun zamandır 5800 kullanıyorum.

chekirdek

Üye
benim telefon bir hafta önce birdenbire sorun çıkarmaya başladı yani bazen dokunmatik çalışmıyo bazen tuşlar çalışmıyo sık sıkta ekran gidip geliyo sanki yan tuş kendi kendine çalışıyomuş gibi... bence yazılımsal bi sorun var böyle düşünerek format attım daha sonra nokia suitededen yazılımını yeniden yükledim (v52.0.007) v60 geçmeyi planlıyordum ama onu yapamadım... :P yardımcı olur musun dostum ? hafıza kartına dokunmadım hiç acaba virüs felan böyle yapar mı biçimlendirmek istemiyorum içindekileri kaybetmemek adına... ne yapabilirim sence ?

osman_0772

Üye
benim nokia5800 arama yaparken dokunmatik ekren tuşları çalış mıyo ne yapabilirim şimdiden teşekürler

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
benim telefon bir hafta önce birdenbire sorun çıkarmaya başladı yani bazen dokunmatik çalışmıyo bazen tuşlar çalışmıyo sık sıkta ekran gidip geliyo sanki yan tuş kendi kendine çalışıyomuş gibi... bence yazılımsal bi sorun var böyle düşünerek format attım daha sonra nokia suitededen yazılımını yeniden yükledim (v52.0.007) v60 geçmeyi planlıyordum ama onu yapamadım... :P yardımcı olur musun dostum ? hafıza kartına dokunmadım hiç acaba virüs felan böyle yapar mı biçimlendirmek istemiyorum içindekileri kaybetmemek adına... ne yapabilirim sence ?

hard format attığın zaman hafıza kartınada format atmanı tavsiye ederim.
Ama kesinlikle yedek oluşturup pc ne yedeklerini taşıman gerek.
Menü > dosya yöneticisi > yedekle
yedekleme seçenekleri
ajanda
notlar
yer imleri

seçeneklerden yedeği oluştur.
Kart okuyucu yada usb kablosu ile telefondan depolama modunda bağlan,
backup cities resim müzik video ve program dosyalarını pc ne al.
Sonra hem telefona hem hafıza kartına format at.
Yedekleri hafıza kartına geri tası ve yedeklemeden yedeği telefona geri yükle.
Oyun program vs gerisini kurmak sana kalır.

V60 güncelleme (kesinlikle güncelleme yapmadan önce yedekleme yap) için en garantili yol nokia ovi suite programını kur , program kurulunca usb kablonu telefona bağla.
Telefonu tanıyınca ovi suiteden ayarlar > güncellemeleri kontrol et sekmesine bas.
Telefon güncellemesini gördüğün zaman güncelleye bas.
100 mb dosya indirecek telefona yükleyecek. Telefon acılınca telefona ve hafıza kartına format atmayı unutma.

yaren_70

Üye
Arkadaşım 5800 için güzel çalışacak ücretsiz navigasyon proğramı varmı?

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Russline

Russline

Üye
Kardeşim öncelikle merhaba.bende 5800 kullanıcısıyım.8.aya kadar garanti devam ediyor.telefonumda şu tür arızalar mevcut;

orta tuş zor basıyor.
tuş kilit aç yapınca ara sıra renk çizgi çizgi oluyor.
kasalarda çizikler mevcut.arka kapağın dişleri kırılmış.

kvk darbe sonucu bozulan telefonlarıda yapıyormuş diye duydum.

sivasta oturuyorum.acaba göndermeliyim?.göndersem kaç günde gelir.yaparlarmı acaba tel i ?
yardım edersen sevinirim teşekkürler

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Kardeşim öncelikle merhaba.bende 5800 kullanıcısıyım.8.aya kadar garanti devam ediyor.telefonumda şu tür arızalar mevcut;

orta tuş zor basıyor.
tuş kilit aç yapınca ara sıra renk çizgi çizgi oluyor.
kasalarda çizikler mevcut.arka kapağın dişleri kırılmış.

kvk darbe sonucu bozulan telefonlarıda yapıyormuş diye duydum.

sivasta oturuyorum.acaba göndermeliyim?.göndersem kaç günde gelir.yaparlarmı acaba tel i ?
yardım edersen sevinirim teşekkürler

cevaplamaya başlayım sırası ile.

Orta tuş basmama sorunu teknik servis işidir. Tuşun bastığı film sorunlu olabilir , garantiden yapabilirler gibime geliyor. Yada ücret karşılığı da olabilir. Detaylı bilgiyi teknik servis arayıp bilgi verir.

Tuş kilidini acarken çizgi oluşuyorsa telefon yazılımsal sorunu olabilir.
En son ve en güncel versiyonu yüklemenizi tavsiye ederim. Versiyon kaç şu anda telefonda ( *#0000# ile kontrol ediniz)
eğer en son sürüm v60 ise o zaman telefona yedekleme yapıp yedekleri pc ye taşıyıp telefona hard , hafıza kartınada format atmanizi öneririm. Kesinlikle yedek oluşturun telefonda
menü > dosya yöneticisi > yedekle yedekleme seçenekleri
rehber mesaj ajanda yer imleri
yedek oluştur ile yedeği oluşturun. hafıza kartını kart okuyucu yoksa telefondan usb kablosu ile depolama modunda backup cities resim müzik video ve oyun program kurulum dosyalarıni pc ye tası backup gizli dosyadır. Eğer yoksa pc den gizli ve sistem klasörlerini göster yapıp görebilirsin.
Format bitince bu dosyaları hafıza kartına at yedekleme ile telefona geri yükle.

Kasa değişimi ücrete tabidır ve bayağı pahalıya gelebilir.
Arka kapak bir ihtimal serviste değişim yaparlar (bende değişim oldu)

darbe tamiratları konusunda bilgim yok ama garanti kılavuzuna bir göz atmanizi öneirim,
Telefonda garantin varsa hiç üşenme servise gönder derim.
Ortalama 20 gün (en az) içinde geri telefonunu alabilirsin.
Bu süre zarfinda size geçici telefon verirler.

• Beğen
Tepkiler: sinanorta

yaren_70

Üye
Arkadaşım teşekkürler. Bir sorunum daha var varsertifika. proğram kuramıyorum. şimdi opda ile sertifika yapıyorum yine proğram kurulmuyor. Telim 5800 v52.0.007 dir Proğramları başka nasıl sertifikalandırabilirim?

sinanorta

sinanorta

Üye
    Konu Sahibi
benim nokia5800 arama yaparken dokunmatik ekren tuşları çalış mıyo ne yapabilirim şimdiden teşekürler
Yazılımsal bir sorun olabilir diye düşünüyorum. Tabi eğer sadece arama tuşlarında yapıyosa.

---------- Eklendi @ 14:21:27 ---------- Yazıldı @ 14:19:42 ----------

Arkadaşım teşekkürler. Bir sorunum daha var varsertifika. proğram kuramıyorum. şimdi opda ile sertifika yapıyorum yine proğram kurulmuyor. Telim 5800 v52.0.007 dir Proğramları başka nasıl sertifikalandırabilirim?
Bence hiç sertifikalamayla uğraşma derim.
Bu sayfada söylenenleri yapabilirsin.http://www.maxicep.com/symbian-3-si...klendi-belle-anna-s-3-s60v5-s60v3-548914.html

---------- Eklendi @ 14:23:31 ---------- Yazıldı @ 14:21:27 ----------

Arkadaşım 5800 için güzel çalışacak ücretsiz navigasyon programı varmı?
Ndrive var ama nokia mpstan daha geç bağlanıyor n drive nokia maps'a nokia suite'den harita yükle ücretsiz kullanabilirsin.

---------- Eklendi @ 14:25:46 ---------- Yazıldı @ 14:23:31 ----------

Telefonun garantisi varsa bence garantiye ver benim yapabileceğim bir konu yok burada

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye

en hızlı ve en garantili hackleme yöntemi

http://www.maxicep.com/symbian-s60v5-yazilim-destek/tum-symbian-cihazlari-3-dk-da-hackleme-2012-sertifika-derdine-son-547695.html

sinanorta

sinanorta

Üye
    Konu Sahibi

en hızlı ve en garantili hackleme yöntemi

http://www.maxicep.com/symbian-s60v5-yazilim-destek/tum-symbian-cihazlari-3-dk-da-hackleme-2012-sertifika-derdine-son-547695.html

O zaman bırakalım da seçimi arkadaşlar yapsın. :)

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
O zaman bırakalım da seçimi arkadaşlar yapsın. :)

dostum alternatif ve çeşitlilik konuya zenginlik katar. Zorla bunu uygula demek bizim haddimize düşmez. Bende sana destek oluyorum dikkat edersen. Seni ezmek gibi bir niyetim yok.
Sakın gücenme ve kırılma burada biz bir aileyiz, hatalarımiz ve kusurlarımiz ile birbirimize sahip çıkmaliyiz.
Gözlerinden öpüyorum kardeşim.

• Beğen
Tepkiler: sublieutenant
sinanorta

sinanorta

Üye
    Konu Sahibi

dostum alternatif ve çeşitlilik konuya zenginlik katar. Zorla bunu uygula demek bizim haddimize düşmez. Bende sana destek oluyorum dikkat edersen. Seni ezmek gibi bir niyetim yok.
Sakın gücenme ve kırılma burada biz bir aileyiz, hatalarımiz ve kusurlarımiz ile birbirimize sahip çıkmaliyiz.
Gözlerinden öpüyorum kardeşim.

Biliyorum zaten senin destek olmak istediğini. Bunu şuradan anladım diyebilirim: Cihaz destek sayfasına senin adına konu açılmış o yüzden benim yardımcı olamadığım konularda sen de yardımcı olabilirsin. :)

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Arkadaşım verdiğin linkteki söylenenleri yaptım işe yaramadı. yine sertifika istiyor.
benim verdiğim linke bak. O çözüm olur derdine büyük olasılıkla. Ben telefonumu bu anlatım ile 2 dakikada hack ettim.

yaren_70

Üye

benim verdiğim linke bak. O çözüm olur derdine büyük olasılıkla. Ben telefonumu bu anlatım ile 2 dakikada hack ettim.

http://www.maxicep.com/symbian-s60v...ckleme-2012-sertifika-derdine-son-547695.html

Arkadaşım teşekkür ederim yönlendirdiğin yerdeki proğramları indirip kurdum istenilen herşeyi yaptım olmadı

---------- Eklendi @ 15:55:11 ---------- Yazıldı @ 15:47:56 ----------

Ayrıyeten bilgisayardan proğramı yüklemeye çalıştığımda yüklenmez dosya boyutu çok büyük diyor.bu söylediklerini yapmadan önce böyle bir sorun yoktu.

sinanorta

sinanorta

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşım teşekkür ederim yönlendirdiğin yerdeki proğramları indirip kurdum istenilen herşeyi yaptım olmadı

---------- Eklendi @ 15:55:11 ---------- Yazıldı @ 15:47:56 ----------

Ayrıyeten bilgisayardan proğramı yüklemeye çalıştığımda yüklenmez dosya boyutu çok büyük diyor.bu söylediklerini yapmadan önce böyle bir sorun yoktu.

Adımların hiç birini atlamadığıza emin misiniz

memet852

Üye
merhaba arkadaşlar ben sorunum telefonu kapattım açayım dedim açılmadı. bataryayı sökünce uzun bekledikten sonra titreşim oluyor ama açılmıyor.acaba niden böyle ediyor. lütfen yardın edin

yaren_70

Üye
evet eminim 2 defa denedim sunuç aynı 5800 v52 ye uygunmu acaba? Bu versyonlarda kırılıyormu?

Üst Alt