5800 iade parası

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Scudrox

Scudrox

Üye
    Konu Sahibi
5800 iade parası
Arkadaşlar merhaba
ilk çıktığı zamanlar 800 TL ye yakın bir paraya 5800 alıp kazık yemiştim
Şimdi telefonda bir kaç sorun çıktı kasa açıklığı için servise verdim bu seferde ekran kaymaya başladı tekrar servise gitti haliyle.

• Şimdi telefon tekrar bozulursa benim haklarım nelerdir?
  • Telefonu başka bir 5800 la değiştirtmek ya da para iadesi almak benim elimde olan birşey mi?
  • Eğer para iadesi olursa bana telefonun şimdiki değerini mi verirler ya da ilk aldığım fiyat olan 800 tl yi mi?

YuZaRSiFTaN

YuZaRSiFTaN

Üye
3 defa servise giderse degişim kararı aldıklarını biliyorum baskada bilgim yok

celibar

celibar

Üye
30 iş günü içerisinde tamir etmek zorundalar.cihaz tamir oluncaya kadar tüketiciye aynı marka ve model cihaz tahsis etmek zorundalar.eğer cihazı tamir edemezlerse aynı marka ve model sıfır cihaz vermek zorundalar.tüketici isterse, ürün bedelini iade etmek veya farklı bir model cihaz vermek zorundalar. Ürün bedeli olarak fatura tutarını iade etmek zorundalar.benim bildiklerim bu kadar.daha detaylı bilgi almak için tüketici kanununa bak veya en yakın tüketici mahkemesine başvur.

Ne0

Ne0

Üye
Telefonda ciddi bi programsal yada parça sorunu varsa değiştirilir. Cihaz tekrar kullanıcıya gönderilir. Eğer sorun fabrika çıkışlı ve değiştirildiğinde de aynı sonucu cıkarabilicek bir arıza ise, cihaz değiştirilir. Para iadesine gelince, Size şu anki resmi satış fiyatı olan değer iade edilir. Diye biliyorum bende..

estolad

Üye
selamlar

telefon garanti süresi içinde 3 kere aynı nedenden veya 4 kere farklı sebepten ötürü tamir görürse değişim ya da para iadesi isteme hakkınız vardır tüketici kanunu bu hakkı tanımıştır.

ayrıca servis süreleri 1 ayı geçmemelidir, ancak 3 kere tamire gidip her seferinde 20 gun serviste kalırsa da kullanım imkanınızı engelledigi için aynı iade imkanından yararlanabilirsiniz.

eğer telefon paranızın iadesi olursa kullanım bedelinin bundan düşmesi gerekir, mesela 1 sene boyunca 800 liralık bir aleti kullanmışsanız 1 senelik kullanım bedeli bundan dusmeli ve kalan para fatura meblagından odenmelidir, fakat genelde bildigim kadarıyla kullanım bedeli düşmeden aynen fatura miktarı geri verilmekte.

eğer servis size bu haklarınızı vermezse tüketici odasından bilgi alıp hakkınızı tüketici mahkemesinde arayabilirsiniz. tam emin degilim ancak 500 liraya kadar olan miktarlar için hakem kurulu gibi birşey olması lazım yanii daha çabuk işleyen bir süreç var belki miktar daha yuksek olur sizinkini de kapsar

YuZaRSiFTaN

YuZaRSiFTaN

Üye
selamlar

telefon garanti süresi içinde 3 kere aynı nedenden veya 4 kere farklı sebepten ötürü tamir görürse değişim ya da para iadesi isteme hakkınız vardır tüketici kanunu bu hakkı tanımıştır.

ayrıca servis süreleri 1 ayı geçmemelidir, ancak 3 kere tamire gidip her seferinde 20 gun serviste kalırsa da kullanım imkanınızı engelledigi için aynı iade imkanından yararlanabilirsiniz.

eğer telefon paranızın iadesi olursa kullanım bedelinin bundan düşmesi gerekir, mesela 1 sene boyunca 800 liralık bir aleti kullanmışsanız 1 senelik kullanım bedeli bundan dusmeli ve kalan para fatura meblagından odenmelidir, fakat genelde bildigim kadarıyla kullanım bedeli düşmeden aynen fatura miktarı geri verilmekte.

eğer servis size bu haklarınızı vermezse tüketici odasından bilgi alıp hakkınızı tüketici mahkemesinde arayabilirsiniz. tam emin degilim ancak 500 liraya kadar olan miktarlar için hakem kurulu gibi birşey olması lazım yanii daha çabuk işleyen bir süreç var belki miktar daha yuksek olur sizinkini de kapsar

hım bu haklarımız güzelmiş ama heb unutuyoruz yada önemsemiyoruz teşk hatırlattıgın icin güzel insan:oke:

Scudrox

Scudrox

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim sayenizde ben ve 5800 aldığı için ağlayan nice arkadaşımız bilgilenmiş oldu.
Telefonum iki kere servise gitti yani anladığım kadarıyla iki hakkı daha kalmış oldu sonra tüketici mahkemesine gidip hakkımı arayacağım :box belki bir yıldan fazla bir süre süründürecekler ama değeceğine eminim

71113

Üye
s.a
kardeş şimdi ben nokia c5-00 cihaz kullanıyorum 2 defa garantiye girdi cihaz ilk garantiye girince nokia da adam faturaları kayıp etme değişimde lazım olacak dedi faturalar duruyor dosyaladım :D şimdi kardeş bir defa daha garantiye girdikten sonra sıkıntı yok ondan sonra bir defa daha olursa yani 4. garantiye mi gidiyor yoksa değişim veya iadeye mi ???
biraz karışık gibi oldu ama kusura bakma artık kardeşim
eywllh sağ ol şimdiden

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt