5800 Fotograf Çekimi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
N72_Black

N72_Black

Üye
    Konu Sahibi
5800 Fotograf Çekimi
Merhabalar arkadaşlar,

Bugün telefonumu yeniledim ve 5800 aldım. Yalnız gözüme çarpan bir şey var, araşırıyorum bir çözüm bulamadım birde size sorayım dedim. Sorunum şu ;

Akşam yapılan çekimlerde (flaşlı) fotografın alt tarafında bir solukluk beliriyor. Aynı kareyi flaşsız yakaladığımda böyle bir sorun meydana gelmiyor. Bu benim telefonumda bir sorunmu yoksa her kullanıcıdamı var, nasıl br sorundur ? Bilgi verirseniz sevinirim, eğer sorun var ise iade edeceğim, teşekkürler.

Örnek resimler (Daha net bir anlatım için bu yazıyı yazarken 2 fotograf çektim, flaşlı resimdeki parlama gayet net belli)

Not: Parmak etkisi diyenler; ilk aklım gelen oydu ve tek elle çekimleri yaptım. Sadece sağ işaret parmağım ile deklanşöre bastım. Kapağıda söküp taktım gene aynı...

Flaşlı çekim

Flaşsız resim

AuRaMooTH

AuRaMooTH

Üye
Büyük ihtimal kameranın altında parmağını tutmuşun ondandır yada kapağı çıkarıp tekrar çek sonucuna bak

olciay

olciay

Üye
Resimlere göre konuşuyorum ; oda ışığınında bunda etkisi olabilir ...

haltie

haltie

Üye
parmak etkiliyor bazen ışık kameraya vuruyor tekrar

N72_Black

N72_Black

Üye
    Konu Sahibi
Parmak etkisi diyenler; ilk aklım gelen oydu ve tek elle çekimleri yaptım. Sadece sağ işaret parmağım ile deklanşöre bastım. Kapağıda söküp taktım gene aynı...

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Arada baya fark var:hmmm

pusatbeyturk

Üye
ışıklı ortamda flaşın kullanılmasından kaynaklanıyor flaş kullanmak yerine beyazdengesinden flöresan yada akkor lamba ayarını şeçin ev ortamıdan o şekil çekin ışık yok veya çok azsa gece modunda zaten flaş kapanıyor parlamayı önlemek için parlamısnında parmakla alakası yok filaş güçlü ve mercege yakın o sebepten parlama yapıyor az ışıkta bunu yapmaz diger ayarlarıylada oynamak gerek

SilentOne

SilentOne

Üye
camerz flasında jelatın varsa çıkar onu ve parmaqını kameranın oraya koymamaya dikkaat et ve bazı ince ayarları yap bak bidaha ole çıkıyormu gor

Mustafa1300

Mustafa1300

Üye
bendede böyle camera ve flash birbirine çok yakın onun etkisi bence

-ORKA-

-ORKA-

Üye
parmak etkisinin yanında flaşında zamanlama hatası yaptığını kendi cihazımdan biliyorum

punqermojo

Üye
Flas kameraya yakın oldguundan fals paylayınca kamerayada ışık yansıyor ve parlak çıkması normal flasın yarısını kalemle boyuyarakk içinden çıkabilrisin.

inn

inn

Üye
arkadaşlar bilmiyorum içinizde profesyonel fotoğraf makinası kullanan varmı ama size profesyonel bir açıklama yapayım diğital fotoğraf makinelerini bilirsiniz video çekimide yapar aynı zamanda ama digital fotoğraf makinasında yapılan video çekimleri hiç bir zaman video kamera kalitesine ulaşmaz ulaşamaz çünki o makine fotoğraf çekme amacında dizayn edilmiştir aynı şekilde video kameralarınıda bazıları fotoğraf çeker ama onlarda fotoğraf makinalarının kalitesine ulaşamaz neden çünkü o makinanın asli göre video çekmek o amaç ile dizayn edilmiştir çet telefonlarınında asli görevleri adı üstünde telefon lakin firmalar satış paylarını pazarlarını arttırmak uğruna böyle değişiklik yaparlar hiç bir cep telefonundan fotoğraf makinası kalitesi beklemeyin artı parantez olarak şunu belirtmek isterimki bende bir 5800 kullanıcı olarak bu makinanın tüm özellikleri fiyatına göre gayet güzel olmasına rağmen fotoğraf çekimi konusunda son derece başarısız!!!

Mustafa1300

Mustafa1300

Üye
kapaktaki camı sık sık temizleyin o gün kapaklı ve kapaksız çekim yaptım valla ağzım açık kaldı %80 abartmasız fark oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt