5800 Alarm sorunu.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

letmax

Üye
    Konu Sahibi
5800 Alarm sorunu.
Nokia 5800 Xm telefonuma dün yeni yazılım attım. Yalnız yazılım atmadan önce hafıza kartını çıkartıp bilgisayarda formatladım ve tekrar telefona taktım. Yeni yazılım sonrası hard format atarak kullanmaya başladım. Ancak telefonum kapalı iken alarm saati geldiğinde sadece NOKIA yazısı çıkıyor ve alarm çalmadan kapanıyor. Sabah bu yüzden uyanamadım :)
Çözümünü sizinle paylaşmak istedim. Sorun, hafıza kartımı PC de formatlamamdan kaynaklanıyormuş.
Nasıl çözdüm:
1- Hafıza kartını çıkarttım.
2- Telefona hard format attım.
3- hafıza kartına da ayrıca PC de format attım.
4- Hafıza kartını telefona takıp hafıza kartını (telefondan) tekrar formatladım.
5- Telefona tekrar hard format attım (*#7370#)
Daha sonra rehber vs. tekrar geri yükledim.
Şu an sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Birkaç kez test ettim ve sorun düzeldi görünüyor.
:heyo:

teamera05

Üye
yanlız gereksiz konu gibi geldi sorunu bulmussun peki neden var olan konulara yazmayıp konu actın ehueh :)3

letmax

Üye
    Konu Sahibi
yanlız gereksiz konu gibi geldi sorunu bulmussun peki neden var olan konulara yazmayıp konu actın ehueh :)3

Bu hata başıma gelince sorunun çözümü için önce maxicep e baktım. Ancak burada bu konuyla ilgili bir başlık bulamadım. Sorunlarda da göremedim. Yabancı forumlarda bu konularla ilgili başlıklar açıldığını gördüm o yüzden ben de bu sorunu yaşayanlar ve ingilizce bilmeyenler için çözüm önerisinde bulunmak istedim. Gereksiz gibi görünebilir, ancak en azından sen şu anda alarmın çalışmazsa ne yapacağını biliyorsun :ehe

orhaan48

orhaan48

Üye
Nokia 5800 Xm telefonuma dün yeni yazılım attım. Yalnız yazılım atmadan önce hafıza kartını çıkartıp bilgisayarda formatladım ve tekrar telefona taktım. Yeni yazılım sonrası hard format atarak kullanmaya başladım. Ancak telefonum kapalı iken alarm saati geldiğinde sadece NOKIA yazısı çıkıyor ve alarm çalmadan kapanıyor. Sabah bu yüzden uyanamadım :)
Çözümünü sizinle paylaşmak istedim. Sorun, hafıza kartımı PC de formatlamamdan kaynaklanıyormuş.
Nasıl çözdüm:
4- Hafıza kartını telefona takıp hafıza kartını (telefondan) tekrar formatladım.
Şu an sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Birkaç kez test ettim ve sorun düzeldi görünüyor.
çözümü kendin bulman güzel fakat bir düzeltme yapalım. telefona attığın hard format değil o attığın soft formattır hard format kapalı konumda arama tuşu ,kapama tuşu,kamera tuşu basılı halde telefonun açılması ile yapılır

aykut_ksaa

aykut_ksaa

Üye
çözümü bulman güzel tşkler aylaşım için..

hllsvrn

hllsvrn

Üye
Nasıl çözdüm:

Tamam iyi güzel sorunu bulmuşsunda Bir şeyi merak ediyorum..
Hafıza kartına 2 defa telefona 2 defa format atmışsın ne gerek var ki ?

Telefona bir kere HARD format at yeterlidir , Hafıza kartınada telefonda bir kez format at yeterlidir
Bu insanların kafasını karıştırır bir format yeterlidir.. Bence.. :oke:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt