5300 yıllık buzadam ötzi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
aLone

aLone

Üye
    Konu Sahibi
5300 yıllık buzadam ötzi


Günümüzden 14 yıl önce İtalyan Alpleri’nde bulunan 5300 yıllık ‘Buzadam’ Ötzi’nin laneti yine gündemde Ötzi’yle bir şekilde temasta bulunduktan sonra kaza ya da hastalık gibi nedenlerle ölen 4 kişiye bir yenisi eklendi. Innsbruck Üniversitesi’nde Ötzi ile ilgili araştırmalar yapan grubun başkanı Konrad Spindler geçen bir pazartesi günü öldü

BUZADAM’la ilgili araştırmalar yapan İnsburg Üniversitesi bilim adamlarından Konrad Spindler, Ötzi’nin ‘lanetli’ olduğunu öne sürenlere ‘Kim bilir, belki de bir sonraki kurban ben olurum’ diye şaka yapıyordu.
BUZADAM’la ilgili araştırmalar yapan İnsburg Üniversitesi bilim adamlarından Konrad Spindler, Ötzi’nin ‘lanetli’ olduğunu öne sürenlere ‘Kim bilir, belki de bir sonraki kurban ben olurum’ diye şaka yapıyordu. 66 yaşındaki Spindler, Buzadam’la temasta bulunduktan sonra ölen beşinci kişi oldu. Yakın çevresinin verdiği bilgiye göre Spindler’de Multiple Skleroz (MS) hastalığının ilk belirtileri görülmüştü.



BİRİNCİ KURBAN Lanetli olduğu söylenen Ötzi’nin ilk kurbanı, adli tıp uzmanı Dr.Rainer Henn’di Ötzi’ye çıplak elle dokunan Henn, yine onunla ilgili bir konferans vermeye giderken trafik kazası geçirerek yaşamını yitirmişti.

İKİNCİ KURBAN Kurt Fritz adlı dağcı, Buzadam’ın bulunduğu bölgede rehberlik yapıyor ve helikopterle ulaşım sağlıyordu. Çığ altında kalarak yaşamını yitirdi.

ÜÇÜNCÜ KURBAN Buzadam’ın hikayesini belgesel yapan Avusturya Televizyonu ORF’den Rainer Hölzl, geçen yıl beyin tümöründen öldü.

DÖRDÜNCÜ KURBAN Son olarak da geçen yılın ekim ayında, Buzadam’ı asıl bulan kişi olan Alman dağcı Helmut Simon, 100 metre yükseklikten düşerek can verdi.1991 eylülünde Buzadam’ı bulduğu yere 150 km. mesafede kaybolan Simon bir hafta sonra ölü bulundu




Bütün lanet teorilerinde olduğu gibi, doğal ölümlerin ve kötü şansın suçlusu olarak gösterilen Buzadam, İtalya’da Bolzano kasabasındaki müzede, eksi 6 derece sıcaklıkta çok özel koşullarda korunuyor. Buzadamı görmek isteyen ziyaretçiler, bir kaskla izleyebiliyorlar
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

d€rVish
Cevap
0
Görüntüleme
587
d€rVish
Haydar
Cevap
1
Görüntüleme
508
ultrayer6
DiaBLoS
Cevap
0
Görüntüleme
342
DiaBLoS


Üst Alt