Ve Aykut Kocaman 3 yıllık imzayı attı ...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
Ve Aykut Kocaman 3 yıllık imzayı attı ...



Sportif Direktör ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman, Kulübümüzdeki görevini 3 yıl daha uzatan sözleşmeye, bugün düzenlenen törenle imza attı. Her zaman doğru bildiği, inandığı şeyleri savunduğunu söyleyen Aykut Kocaman, Fenerbahçe’nin gelecek vizyonunu da Avrupa’da derece elde etmek olarak gördüğünü ifade etti.

Aykut Kocaman için Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı 1907 Tribünü’nde düzenlenen imza törenine yöneticilerimiz de katıldı. Törende ilk olarak söz alan Yönetim Kurulu Üyemiz Ali Yıldırım, Aykut Kocaman’ı "Kocaman bir adam" olarak tarif etti.

Sözleşmesinde tazminat maddesi bulunmadığını vurgulayan Aykut Kocaman, tahrip edici 3 Temmuz sürecinin artık geride kaldığını, Fenerbahçe’yi yeniden 2 Temmuz’a döndürmeyi ilk hedef olarak belirledikleri söyledi.

Kocaman, sessizliğe karşı durdu
Aykut Kocaman’ın özellikle 3 Temmuz sonrası sergilediği tavırdan övgü dolu sözlerle bahseden Ali Yıldırım, "Bugün önemli bir gün. Aykut Kocaman’la 3 yıllık yenileme için buradıyız. Fenerbahçe’nin 3 Temmuz’dan beri yaşadığı süreç, sıkıntılar, üzerimize gelmeler, vurmalar gözümüzün önünde. Ama Fenerbahçe’yi yıkamayacaklar. Bu camiayı hiç bir şey yapamayacaklar, çünkü bu camia haklı. Bir filozof, ’Kötü gönlerde düşmanların yaptıkları değil dostların sessizliği beni üzer’ demiş. Bizi bunlar üzdü. Ama bu sessizliğe karşı duran taraftar, yönetim kurulu üyelerdi ve bir Aykut Kocaman vardı. Aykut Kocaman, kocaman bir adam. Kendisini bu süreçte yakından tanıdım, adam gibi adam. Anormal iyi bir inasan, iyi bir aile babası. Aziz ağabeyimin, yönetim kurulunda Aykut Kocaman’ın sportif direktör olması için ilk teklifte bulunduğu zamanki o sevincimizin ne kadar doğru olduğunu bugün görüyorum. Hocam her şey gönlünüzce olsun. Başarılar diliyorum" dedi.

Yıldırım, bir soru üzerine de yönetim olarak görevde kaldıkları sürece Aykut Kocaman’ın da görevini sürdüreceğini belirterek, "Biz 3 sene diyorum ama Murat işi abarttı, ’33 sene’ dedi. Biz burada olduğumuz sürece Aykut hoca da burada" dedi.

Hep doğru bildiğimiz şeyleri savunduk
Öncelikle sözlerine teşekkür ederek başlayan Aykut Kocaman ise "Sayın Yıldırım’ın şahsında, başta Başkanımız Aziz Yıldırım olmak üzere tüm yönetim kuruluna, göreve başladığım günden bugüne kadar geçen sürede, iyi ve kötü zamanlardaki destekleri için teşekkür ederim. Fenerbahçe’ye 1988’de girdim 1996’da ayrıldım. Kazandık, kaybettik. Sonra antrenörlük serüveni başladı. Çeşitli takımlarda çalıştım 2009 Haziran’ında tekrar kulübe dönme şansı yakaladım. Bulunduğumu her yerde büyük sevgi ve saygı gördüm. Bunda mutlaka benden kaynaklanan bir şeyler vardır. Ama büyük çoğunluğu futbolculuğum dönemimde 8 yıla sığdıramadığım Fenerbahçe’nin büyüklüğünden kaynaklandı. Bunu, Fenerbahçe’den ayrıldıktan sora çok daha iyi anladım. 2009’da sportif direktör, istemediğim halde 2010’de teknik direktör oldum. 3 Temmuz’dan sonra da bir facia ile karşılaştık. Her zaman doğru olduğunu inandığımız şeyleri ve doğruları savunmak adına kulübümüze sahip çıktık. 8-9 ayda çok özel devrelerden geçtik. Geçtik diyorum çünkü artık bunun geride kaldığını düşünüyorum. Kulüp müthiş bir şekilde sarıldı, kenetlendi ve buna müthiş bir cevap verdi. Biz de futbol takımı olarak bu süreçte, hazırlık maçlarından son oynadığımız Ankaragücü maçına kadar bunun bir bölümünü yansıtmaya çalıştık; zaman zaman hüsranlar, başarısızlıklar olsa da . Futbolcu arkadaşlara bugüne kadar gösterdikleri özveri nedeniyle teşekkür ediyorum. Bunu uzun soluklu olarak sürdürmek istiyorum. Göreve geldiğim ilk günde söylediğim ’Allah mahcup etmesin’ sözleriydi. Bugün de aynı şeyi söylüyorum. Bana güvenenleri mahcup etmemek için elimden geleni yapacağım" dedi.

3 Temmuz’da oluşan hasarı tamir ettik
Toplantıda soruları da yanıtlayan Kocaman, "Kaybettiğimiz oyunculardan ziyade onların ayrılmasına neden olan ortam daha tahrip ediciydi. Oyuncular çok çaplı oyunculardı ama Fenerbahçe’nin onları elden çıkarmasına neden olan ortam daha tahrip ediciydi. Bugün bunu tamir etmiş görünüyoruz. Bunu tamir ettikten sonra tekrar Fenerbahçe’nin eski gücünü, hacmini yakalamak daha kolay olacak. 3 Temmuz’dan bu yana nasıl güçlenerek geldiysek bundan sonra da aynen devam edecek. Hafta sonu Galatasaray ile şampiyonluk maçımızı var. Tüm hesabımız Galatasaray’ı yenmek üzerine. Ondan sonra Mayıs ayından sonra transfer için çok zamanımız var" dedi.

Haksızlığı hiç istemedim
3 Temmuz’da ortaya atılan iddialarla ilgili görüşlerinin değişmediğini söyleyen Kocaman, "Esas olan, iddia edilen bu durum için önce sahaya bakılmalı. Futbolculardan bilirkişi oluşturulsun. İçinde Fenerbahçeli olmasın. Maçları izlesinler ve bu maçlarda futbolun doğal akışına uymayan bir şey var derlerse, ben o zaman üzerime düşeni yaparım. Bugün de aynı düşüncedeyim. Haksızlığı bugüne kadar hiç istemedim, bundan onar da istemiyorum" dedi.

Tazminat maddesi yok
Sözleşmesinde bir tazminat maddesi bulunmadığını belirten Kocaman, "Önümüzdeki 3 yıl için benim açımdan, mali açıdan benim hakkımda tazminat gibi bir şeyler söyleniyor. Böyle bir şey, en azından benim adıma böyle bir şey yok. Sayın Başkan’ın, böyle yaparak bazı şeylerin önüne geçeceği söyleniyor. Ancak ne Sayın Başkanımım ne de benim tazminatla gibi bir konusu olmadığımı lütfen not ediniz" dedi.

Hedef Avrupa
Son olarak Fenerbahçe’nin geleceği ile ilgili soruyu yanıtlayan Kocaman, "Fenerbahçe hayallerine geden bir yol alıyor. Fenerbahçe son 15 yıllık mali, idari ve fiziki organizasyonuyla doğrusu çok önemli bir eşiğe geldi. Hedefi koyduğu yerde sadece Türkiye liginde şampiyonluklar değil Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde de dereceler var. Bu yönde bir organizasyon var. Bizim amacımızı ilk önce Fenerbahçe’yi 2 Temmuz’a döndürmek, ardından da Şampiyonlar Ligi’nde ilk 8 arasında bir derece almak" dedi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

DiaBLoS
Cevap
5
Görüntüleme
373
sekinardi
Cevap
0
Görüntüleme
270
DiaBLoS
Cevap
0
Görüntüleme
277
DiaBLoS


Üst Alt