500 gb harici hdd raw oldu yardim!!!!!!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
atakanbilir

atakanbilir

Üye
    Konu Sahibi
500 gb harici hdd raw oldu yardim!!!!!!!
Arkadaşlar bende samsung 500 gb harici disk var artık hangi hatadan bilmiyorum bilgisayarım yönetimden baktım raw olmuş formatlanmıyor biçimlenmiyor içindekiler önemli degil eski haline ntfs ye nasıl döndürebilirim. Bayagı bir programlar denedim olmuyur yardımlarınızı bekliyorum

AmbaSSad0R

AmbaSSad0R

Üye
linux veya şu anki mevcut işletim sistemi dışında bir sistemle bakın hddye büyük ihtimal ulaşabilirsiniz o zaman,
gparted adlı açık kaynak kodlu bu programlada o hdd yi görebilirsiniz deneyin C=

mert_1047

mert_1047

Üye
R studio var windows icin onunla raw disklerden bi iki kere bilgi kurtardim suan mobildeyim link veremeyecegim maalesef.

atakanbilir

atakanbilir

Üye
    Konu Sahibi
bilgiler benim için önemli degil biçimlendiremiyorum.nasil eski haline getirebilirim

• Beğen
Tepkiler: L-LumieRe
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
bilgiler benim için önemli degil biçimlendiremiyorum.nasil eski haline getirebilirim
ufak bir yerden alıntı yapayım kısa bir anlatım ama araştırırsan işine yarayabilir.
Bilgisayarımın c sinde xp d sinde vista olan bilgisayarımın c bölümü raw şeklini aldı ve ulaşılamaz oldu. Açılışta boot menüsü gelmiyor direk olarak Vista başlıyordu. İnternetten araştırdım fakat çözüm bulamadım sonra kendim uğraşmaya başladım çok şükür bilgilerimi kaybetmeden kurtardım nasıl mı?

Ben de partition magic 8.0 tr vardı onu kullandım. Öncelikle kendi hdd mi söküp başka bir bilgisayara yedek olarak taktım. O bilgisayar da xp olan bölümü raw olarak gördü. PM 8.0 tr ile raw olan bölümü fat32 formatına dönüştürmeyi denedim oldu. Fat32 ntfs bölümlerini görmeyeceği için pm 8.0 ile bölümü tekrar ntfs e dönüştürdüm başarılı oldu. Hdd mi bilgisayarıma taktım bu sefer direk xp den açılış yaptı. EasyBCD 1.7.2 programını indirdim ve vista nın boot bölümünü tekrar kurdum . Şu anda xp ve vistayı tıkır tıkır kullanıyorum bilgilerimi de kaybetmedim. Arkadaşlara belki faydası olur diye yazdım selamlar.

atakanbilir

atakanbilir

Üye
    Konu Sahibi
tamam birde onu deneyim ...............?

atakanbilir

atakanbilir

Üye
    Konu Sahibi
Programlarin hepsini demedim nerdeyse karman corban oldu.ama sonunda exfat olarak bicimlendiriyor.ntfs yapamiyorum. Buna bir cozum var mi

dragotreis

Üye
Programlarin hepsini demedim nerdeyse karman corban oldu.ama sonunda exfat olarak bicimlendiriyor.ntfs yapamiyorum. Buna bir cozum var mi

sorunun çözüme kavuştu mu bilmiyorum ancak anlayamadığım şey raw olmuş hdd'yi sistem kendiliğinden biçimlendirilsin mi? diye uyarıyor zaten. aslında böyle durumlarda sorun disklerdeki verileri kurtarmaktır. sen format atmayı göze almışsın işin daha kolay. hiren's boot diye içinde işine yarayacak birçok program derli toplu olarak bulunmaktadır. bunlardan faydalanabilirsin. low level format atan programlar var google'dan arat bulursun. endişelenme sorunun çözümü kolay!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt