48 Milyon İphone Yetmedi !

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Samet.25

    Konu Sahibi
48 Milyon İphone Yetmedi !
'li teknoloji devi 2012'nin son çeyreğinde 54.5 milyar dolar satış geliri ve 13.1 milyar dolar net kâr elde etti. Geçen senenin aynı dönemine göre gelirleri yüzde 18 kârı ise yüzde 1 artan firmanın hisseleri sonuçların beklentileri karşılamaması nedeniyle seans sonrası işlemlerde yüzde 9.8 değer kaybetti. Bunda satışlardaki 'artışın' son 14 çeyreğin en düşük seviyesine gerilemesi etkili oldu.

Ürün bazında satışlara bakıldığında ise geçen senenin son çeyreğinde dünya genelinde 47 milyon 789 bin adet iPhone sattı. Gelirlerin yüzde 56'sını oluşturan iPhone satışları geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 29 bir önceki çeyreğe göre ise yüzde 78 yükseldi.

Bunun yanında firmanın iPad satışları da geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 48 artarak 22 milyon 860 bin adete ulaştı.

özellikle 2010'dan sonra başta 'un akıllı cihaz pazarında aktif bir aktör haline dönüşmesinin ardından pazar payı kademeli olarak gerilemeye başladı. Rekabetin arttığı bir pazarda herhangi bir firmanın satış gelirlerinin artış hızının düşmesi normalde bir felaket olarak algılanmaz. Ancak söz konusu olunca şirketin değeri kısa bir süre içinde 50 milyar dolar civarında eridi.

bugün itibarıyla 483.5 milyar dolar ile dünyanın en değerli şirketi ünvanını halen elinde tutuyor. Ancak bu ünvanı korumak için geçmiş dönemlerden gelen hayaletiyle mücadele etmek zorunda kalacak.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt