400-450 tl arası Telefon önerisi istiyorum

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mcalisir

Üye
    Konu Sahibi
400-450 tl arası Telefon önerisi istiyorum
merhaba boyle bir konu acılmıs fakat arkadasın dedikleri hiç acıklayıcı gelmediği icin size başvurmak istiyorum

400-450 tl arası telefon önerisi istiyorum 500 e gelmesin 450 max olsun.

kullanımım genellikle mesaj ve oyun üzerine olacaktır.uzun süredir 6300 kullanıyorum artık çağ atlamam gerekiyor :D
arada oyun oynarım ama cok sık mesajlasırım hatta telefon elimden düşmez diyebilirim.o yüzden mesaj yazarken rahat olacak bi telefon istiyorum müzik de önemli.

samsung ve nokia modellerini inceledim bayagıdır ama karar veremedim. pek fazla internet kullanacağımı düşünmüyorum ama belli olmaz.güzel şık bi telefon olsun lütfen

5800 kullanan bi sürü arkadasım var elime gecmişti kullanmıstım güzeldi begendim açıkcası ama üretiminde problem mi varmış neymiş durdurulmus suan 550tl kadar para istiyorlar.. arkadaşlarım modası geçti fln diyor ama moda insanı değilim müzik için de uygun xpressmusic sonucta

ama size de bi danışmak istedim.önerilerini bekliyorum

HERAXIS

Üye
ben galaxy gio kullanıcısıyım ve telefondan cok memnunum arkadasım.450 civarı bir fiyata bu özelliklerde bi telefon bence cok iyi.Oyun bakımından cok güzel iyi is goruyor cunku islemcisi iyi ekran görünümü baya iyi telefonun seklide baya güzel zaten galaxy ace ile aynı telefon sadece kamerası 3.2 mp zaten senin icinde kamera pek onemli degil tahminen ama 3.2 kamerada fena degil anı iyi yakalar:) sana vavsiye edebilirim:)

ercan5800xm

Üye
ben 5800 derim kardeşim.560 a aldım geçen sene.harika bi cihaz.yeni güncelleme gelicek yolda.flash desteğide olacak.kaçırma derim ben.o evdeki kocaman bilgisayarı cebimde taşıyorum.

HERAXIS

Üye
5800 bu saatten sonra hic bir ise yaramaz bence para verme gio android bir cihaz ve tam bir uygulama manyağı bir telefon forumun android kısmındaki oyunlara bir göz atman yeter sadece:)

mcalisir

Üye
    Konu Sahibi
galaxy gio t20 ve 5800 hepsini araştırdım. t20 yerine nette gio öneriliyor ama özellikleri yeterli gibi. vallaha bi sürü tercih var ama hangisini tercih edeceğimi bilmiyorum. sizce 5800 yerine gio yada t20 almam mantıklı mı? farkları +ları -leri neler olur

HERAXIS

Üye
t20=600 mhz islemci gio=800 mhz islemci 5800=ikisindende dusuk islemci kamera 3 icinde 5800=gio t20 dusuk. t20 ve gio android isletim sistemi en buyuk artı ama 5800 symbian (bu saatten sonra hic bi ise yaramaz) sonuc olarak gio t20 den daha guclu t20 oyunlarda falan donma yapıyor diye duydum ama tam emin deilim malum islemci olayından dolayı bence iyiden kötüye sıralama= gio t20 5800 ama genede sen bilirsin tabi sonucta zevk senin:)

61semih

61semih

Üye
arkadaslar onerı yaparken + yonlerını yazın 5800 onerenlerde yazsınlar bundan 3 yıl once olsa 5800 bende onerırdım ama eskıdı artık cok eskı teknolojı kullanıyor,oyun kıtlıgı rezistif ekran kalın olması vsvs
gio da 800mhz lık ıslemcı 480x320 cozunurlugunde ve 16mılyon renk kapasıtelı ekranı ve android 2.3.3 işletım sıstemıyle parasının hakkını en fazla veren cıhazlardan bırısıdır

Elektr0

Elektr0

Üye
bence 3 tane eksisi var 1. Led flaşı yok 2. deklanşör tuşu yok 3.de Ram 278 Mb bence yetersiz 512 Mb olmalıydı ama 10 uygulamayı aynı anda açtım 50 Mb lık boş yer kalmıştı:hmmm ..2.2 ile gelen telefona 2.3 gingerbread güncellemesi gelirse kaldırır mı bilmiyorum..kamera kalitesi güzel video senin için önemli degilse iyi günümüzün çok aşagısında video çekimi var , android oyunları güzel oynatıyo adreno 200 grafik birimi var telde 800 Mhz hızında Qualcomm işlemci var erkan kapasitif ve çok iyi kullanımı kolay ...

HERAXIS

Üye
dostum 10 tane veya 20 tane uygulamayı niye acacaksınki aynı anda ne anlamı var bi oyun acarsın digerini kapatırsın bi program acarsın digerini kapatırsın bende ram kullanımı su an 134/278 telefonda sıfır kasma :) bendeki surum android froyo bu arada:)

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Gio'da en kral romla bile 10 uygulama açıp 50 mb ram bulamazsın.
Zira ben n97 ve x6'da 10 uygulama açsam uygulamanın çesidine baglı olmakla beraber orjinal fw'de 30-35 mb ram kalır ama açmadan önce de zaten 45-50 mb ram vardır.Cfw'de ise 10 tane açsam 50-60 mb bile kalabilir çünkü 75 mb'a kadar ram kalıyor bana cfw'de ki bu modellerin rami 128 mb.C7 ise 256 mb ram ve bana kalan ram ortalama 160 mb.En fazla 175.
Gİo'da ram sorunu kesinlikle var 300'ün altına inilmemesi gerekli android bir telefonda,minide bile 300 mb'dan fazla var.Bu lafım yine daga geçmelere yol açabilir ama android ram düsmanıdır.512 mb bir telefonda 200 mb ram kalıyorsa siz düsünün 270 mb gio'yu.
Ama o fiyata alınabilecek bir model islemcisi iyi ve gpu var.

61semih

61semih

Üye
dostum 10 tane veya 20 tane uygulamayı niye acacaksınki aynı anda ne anlamı var bi oyun acarsın digerini kapatırsın bi program acarsın digerini kapatırsın bende ram kullanımı su an 134/278 telefonda sıfır kasma :) bendeki surum android froyo bu arada:)
sımdıye kadar hıc ıhtıyacım olmadı fakat bır nokıapacı arkadasın ramı cok az gıonun demesınden sonra denedım 3 oyunu aynı anda acabılıyor bu oyunlar pes11 angrybirds ve bırtahane daha acmıstım ucunude aynı anda acabılıyor. ram yeterlı ınternet pergormansı ıcınde yeterlı hıcbır takılma olmuyor netteyken
denlanşor tusu olmayısı veya flash ı olamamsı tabıkı eksı ama fotograf makınesı almıyoruz soncta akıllı telefon alıyorz ve bukadar ozellıge ragmet fıyatı oldukca makul
oldu olacak butun ozellıklerı koysundar hdmı flash vs fıyatıda 450 tl olsun!! bumudur beklentımız.

bugun bın tl ye satılan cıhazlarda da eksıkler var butun ozellıklerı bır araya koymuyorlar malesef

----------Eklendi @ 00:30:45 ---------- Yazıldı @ 00:25:59 ----------

Zira ben n97 ve x6'da 10 uygulama açsam uygulamanın çesidine baglı olmakla beraber orjinal fw'de 30-35 mb ram kalır ama açmadan önce de zaten 45-50 mb ram vardır.Cfw'de ise 10 tane açsam 50-60 mb bile kalabilir çünkü 75 mb'a kadar ram kalıyor bana cfw'de ki bu modellerin rami 128 mb.C7 ise 256 mb ram ve bana kalan ram ortalama 160 mb.En fazla 175.
Gİo'da ram sorunu kesinlikle var 300'ün altına inilmemesi gerekli android bir telefonda,minide bile 300 mb'dan fazla var.Bu lafım yine daga geçmelere yol açabilir ama android ram düsmanıdır.512 mb bir telefonda 200 mb ram kalıyorsa siz düsünün 270 mb gio'yu.
arkadasım dedıklerın dogrudur sozum yok ama aynı anda 10 tane uygulamayı acıp heosını kullanan kısı pek saglıklı degıldır.
gıo da 3 tane hd oyunu aynı anda acıtım calıstırdı hatta kım oldugunu hatırlamıyorum ıstersen vıdeosunu eklıyım dedım daha konuya ugramadı! 3 tane hd oyun acabılıyorsa bır telefon ramı yeterlıdır.
kaldıkı en fazla ınternette dolasırken muzık acarsın ebuddy feys gıbı programda acık olur daha ne kullanabılırsınkı aynı anda.
ınternette gezınırken oyun oynıyamıyacagımıza gore
oyun oynarken feys,navıgasyon,muzık ... gıbı 10 tane programları acsa ne olur ekranı 10 a bolup hepsını ayrı ayrı aynı andamı kontrol edecegız

• Beğen
Tepkiler: Elektr0
Elektr0

Elektr0

Üye

yok kardeşim sadece denemek için yaptım ramde ne kadar boş yer kalacak die normalde en fazla 2 uygulama açık oluyor bende ki gio da :)

----------Eklendi @ 02:42:16 ---------- Yazıldı @ 02:40:42 ----------

benim gio da 10 uygulama açıkken 50 Mb gibi bir boş alan oluyor Ram'de neden yalan söyleleyim ki ???

----------Eklendi @ 02:53:21 ---------- Yazıldı @ 02:42:16 ----------

sımdıye kadar hıc ıhtıyacım olmadı fakat bır nokıapacı arkadasın ramı cok az gıonun demesınden sonra denedım 3 oyunu aynı anda acabılıyor bu oyunlar pes11 angrybirds ve bırtahane daha acmıstım ucunude aynı anda acabılıyor. ram yeterlı ınternet pergormansı ıcınde yeterlı hıcbır takılma olmuyor netteyken
denlanşor tusu olmayısı veya flash ı olamamsı tabıkı eksı ama fotograf makınesı almıyoruz soncta akıllı telefon alıyorz ve bukadar ozellıge ragmet fıyatı oldukca makul
oldu olacak butun ozellıklerı koysundar hdmı flash vs fıyatıda 450 tl olsun!! bumudur beklentımız.

bugun bın tl ye satılan cıhazlarda da eksıkler var butun ozellıklerı bır araya koymuyorlar malesef

Ya güzel kardeşim neden böle düşünüyorsun ki illa fotoğraf makinalarında mı olacak deklanşör tuşu led flaşı adam bişi yapıyorum diye çıkıyorlar karşımıza bende diyorum ki bir telefonda bazı özellikler standart olsun deklanşör tuşu gibi , led flaş gibi ne bileyim gürültü kesici mikrofonlar gibi yada dolby ses sertifikası gibi samsung'un plitikası hiç güzel degil Ace ile gio arasındaki farka bakın bir mantar türemiş gibi telefon üretiyorlar. tamam haklısınız bir yerde F/P oluyor ama benim istedigim özellikler olmadıktan sonra ben led flaş istiyorum die dünyada başka hiç bir kişi Gio da led flaş varmış F/P oranını bozmuş alınmaz o tel mi diyor ??

• Beğen
Tepkiler: 61semih
61semih

61semih

Üye

yok kardeşim sadece denemek için yaptım ramde ne kadar boş yer kalacak die normalde en fazla 2 uygulama açık oluyor bende ki gio da :)

----------Eklendi @ 02:42:16 ---------- Yazıldı @ 02:40:42 ----------

benim gio da 10 uygulama açıkken 50 Mb gibi bir boş alan oluyor Ram'de neden yalan söyleleyim ki ???

----------Eklendi @ 02:53:21 ---------- Yazıldı @ 02:42:16 ----------

Ya güzel kardeşim neden böle düşünüyorsun ki illa fotoğraf makinalarında mı olacak deklanşör tuşu led flaşı adam bişi yapıyorum diye çıkıyorlar karşımıza bende diyorum ki bir telefonda bazı özellikler standart olsun deklanşör tuşu gibi , led flaş gibi ne bileyim gürültü kesici mikrofonlar gibi yada dolby ses sertifikası gibi samsung'un plitikası hiç güzel degil Ace ile gio arasındaki farka bakın bir mantar türemiş gibi telefon üretiyorlar. tamam haklısınız bir yerde F/P oluyor ama benim istedigim özellikler olmadıktan sonra ben led flaş istiyorum die dünyada başka hiç bir kişi Gio da led flaş varmış F/P oranını bozmuş alınmaz o tel mi diyor ??
keske senın dedıgın gıbı olsa tabıkı bende dahıl herkez bunu ıster ozellıkle dokunmatık telefonlarda deklansor gorevı goren bır tuş yapmalılar yada menu tusu deklansor olmalı ınsan kendısını cekerken zorlanıyor.
fakat cok malıyetlı oldugundan degıl sadece her ozelliği bir telefona koymuyorlar bunu her marka yapıyor nıkoa 8mp kameraya otofokus koymuyor gibi..
adam bu fıyata bu dıyor kısacası

• Beğen
Tepkiler: Elektr0
Kingmortall

Kingmortall

Üye
önünde 2 seçenek var ya gio alacan yada lg optimus me

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Tamam da hocam elinde 3ten fazla hd oyun varsa onlarıda aç mutlaka açıcaktır.
Benim anlattıgım husus HD oyunlar arkaplanda iken degil sadece biri oynanırken ram sorunu oluyor.
Gio'da ana ekrana döndügün an islem biter istersen arkada 20 uygulama olsun.Ama sadece bunlardan birisi faal olarak kullanılırken ram sıkıntısı var.Gio'nun da diger galaxy telefonlarda oldugu gibi sorunlarından birisi bu.Ordan burdan kısmadan telefon ucuzlamıyor maalesef.
Flash,deklansör,ön kamera ve ram gio'nun eksileri.En düsük segment olan minide bile 300'den çok fazla ram vardı.
Ama onunda eksileri baska baska konularda.Yani ya gio alıcaksın yada 1000 liradan asagıya android bi telefon almayaaksın
Çünkü androdiler genelde yüksek donanımlı olur ve ederi kadar parası olmalı ki herseyi tam olsun.

61semih

61semih

Üye
Tamam da hocam elinde 3ten fazla hd oyun varsa onlarıda aç mutlaka açıcaktır.
Benim anlattıgım husus HD oyunlar arkaplanda iken degil sadece biri oynanırken ram sorunu oluyor.
Gio'da ana ekrana döndügün an islem biter istersen arkada 20 uygulama olsun.Ama sadece bunlardan birisi faal olarak kullanılırken ram sıkıntısı var.Gio'nun da diger galaxy telefonlarda oldugu gibi sorunlarından birisi bu.Ordan burdan kısmadan telefon ucuzlamıyor maalesef.
Flash,deklansör,ön kamera ve ram gio'nun eksileri.En düsük segment olan minide bile 300'den çok fazla ram vardı.
Ama onunda eksileri baska baska konularda.Yani ya gio alıcaksın yada 1000 liradan asagıya android bi telefon almayaaksın
Çünkü androdiler genelde yüksek donanımlı olur ve ederi kadar parası olmalı ki herseyi tam olsun.
yok arkadasım yanlısın var o oyunları 3 oyunu actıgımda cıkmadan,go louncher ıle task manager kullanıyorum ekranda calısan uygulamaların ıkonları cıkıyor dıger oyundayken acık olan dıger oyuna gecıyorum kaldıgı yerden devam edıyor yanı ana menu tusuna cıkınca oyundan cıkmıyor.belkı ana menuye gelınce o o uygulamayı dedıgın gıbı donduruyor olabılır fakat bu dahada ıyı bırsey sıstem ıcın bosuna ram kullanımını azaltıyor demektır kagıt ustunde gercekten az gorunen ram ıle bunları yapabılıyorsan ısletım sıstemının başarısıdır bu

mcalisir

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar konudan saptık :D yani gio diyorsunuz öyle mi bir arkadas lg optimus me demişti bu ikisini karşılastırabilecek bi arkadaş var mı acaba

hepsi buradada kıyasla dedim de gio fark atıyor gibi bağlantı hızında 2 kat şarj süreside 3 saat renk olarak da üstün ram olarak 18 mb ama optimusun işlemci gücü belirtilmemiş...

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
yok arkadasım yanlısın var o oyunları 3 oyunu actıgımda cıkmadan,go louncher ıle task manager kullanıyorum ekranda calısan uygulamaların ıkonları cıkıyor dıger oyundayken acık olan dıger oyuna gecıyorum kaldıgı yerden devam edıyor yanı ana menu tusuna cıkınca oyundan cıkmıyor.belkı ana menuye gelınce o o uygulamayı dedıgın gıbı donduruyor olabılır fakat bu dahada ıyı bırsey sıstem ıcın bosuna ram kullanımını azaltıyor demektır kagıt ustunde gercekten az gorunen ram ıle bunları yapabılıyorsan ısletım sıstemının başarısıdır bu

İsletim sisteminin basarısı denemez ön bellekleme ve dondurma olayı multitasking'i destekleyen her telefonda var ama demek istedigim android dondursa bile zaten fazla ram tüketimi var ve uygulamaları dondurma kısmında degil açık olan faal olan uygulamayı oynatma kısmında çok çok fazla ram yiyor.Mesela sen diyorsun ki ana menüye çıkmadan açık programları seçiyorum diye;
senin dedigin nokta su oluyor oyunun üçüde açık ramü sömürüyor ama ben üçü arasında geçis yapiyorum.Bu dedigin olay ne mac'te ne windows'ta ne linuxta var.Benim anlatmak istedigim olay android için yetersiz bir rami olması ve hd oyunların çogu oynanamıyor bunun sebeplerinde birisi ekran çözünürlügü ve ram sorunu.Samsung resmen kedi fare oyunu gibi oynuyor milletle galaxy serisinde.
800 mhz hızı gören gio'ya kosuyor,rami duyan miniye,mininin ekran çözünürlügünü duyan yine gio'ya.
Ama su gerçek 450 lira kadar bir fiyata alınabilecek güze bir telefon gio.Bende tavsiye ediyorum zaten çogu yerde.C5-03 yada 5800 alınacagına gio daha mantıklı.

----------Eklendi @ 16:41:03 ---------- Yazıldı @ 16:40:36 ----------

arkadaşlar konudan saptık :D yani gio diyorsunuz öyle mi bir arkadas lg optimus me demişti bu ikisini karşılastırabilecek bi arkadaş var mı acaba

hepsi buradada kıyasla dedim de gio fark atıyor gibi bağlantı hızında 2 kat şarj süreside 3 saat renk olarak da üstün ram olarak 18 mb ama optimusun işlemci gücü belirtilmemiş...

Me'ye bulasma hocam gio tam senlik:oke:

mcalisir

Üye
    Konu Sahibi
peki c5-03 hakkında neler düşünüyorsunuz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...