4 şehit polise veda..

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Usta Şirin

Usta Şirin

Üye
    Konu Sahibi
4 şehit polise veda..

[h=2]Mardin’in Kızıltepe İlçesi’nde Özel Harekat Şube Müdürlüğü’ne ait 'Akrep' adı verilen zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan 4 polis memuru bugün son yolculuğuna uğurlandı.[/h]
KARAMAN


6 yıllık polis memuru olan, evli ve 1 çocuk babası şehit Kuddusi Arısoy’un (28) cenazesi, bu sabah saatlerinde Karaman Devlet Hastanesi Morgu’ndan alındıktan sonra ilk olarak baba evine getirildi. Şehit Arısoy’un tabutuna sarılan annesi Ayfer Arısoy (55), Tahir Arısoy (57), eşi Döndü Danış Arısoy (27) ve 3 yaşındaki kızı İncinaz Arısoy ile kardeşleri gözyaşlarına hakim olamadı. Bu sırada şehidin yakınlarından baygınlık geçirenler oldu. Fenalaşanlara sağlık görevlileri müdahale bulundu.


Şehit Kuddusi Arısoy’un cenazesi daha sonra dini ve resmi törenin yapılacağı Muammer Aksoy Meydanı’na getirildi. Törene Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Selçuk Boz, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu ve yaklaşık 4 bin kişi katıldı. Arısoy’un cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından omuzlarda Karaman Polis Şehitliği’ne götürülerek toprağa verildi.

ŞEHİDİN ASKER KARDEŞİ DE GEÇEN YIL AYNI TARİHTE YARALANMIŞ

Şehit Kuddusi Arısoy’un, Hakkari Yüksekova’da vatana görevini yapmakta olan 21 yaşındaki kardeşi Jandarma Er Ahmet Arısoy’un da, geçen yıl 4 Ekim günü, yağmurlu bir havada nöbetten dönerken ayağının kayıp düşmesi sonucu, tüfeğinin ateş alması üzerine sağ bacağının kaval kemiğinden yaralandığı ortaya çıktı. Terhisine 1.5 ay kalan Ahmet Arısoy ağabeyinin cenaze töreninde sinir krizi geçirdi. Arısoy, bekletilen ambulansta tedavi edildi.

'BOYACILIK YAPARAK OĞLUMU OKUTTUM'

6 çocuk babası Tahir Arısoy ise boyacılık yaparak ailesinin geçimini sağladığını belirterek, ”Zor şartlar altında oğlum okudu. Başarılıydı. Trabzon Polis Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olduktan sonra Asayiş Şube Müdürlüğü’ne görev yaptı. 3.5 ay önce de Mardin’e tayini çıktı. Gönüllü olarak Özel Harekat Şube Müdürlüğü’ne geçmişti” dedi.

'SİGARA BİLE İÇMEZDİ'

Baba evinin bulunduğu mahallenin bakkalı Rıza Evcen de, ”Kuddusi elimizde büyüdü. Çocukluğundan bu yana tanırım. O hep terbiyeli dürüst oldu. Sigara bile içmezdi" diye konuştu.


ANKARA


Şehit olan polis memuru Aytaç Usta, Kocatepe Camii’nde düzenlenen tören ardından toprağa verildi.
Törene İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, , ve ’li bazı milletvekilleri, Valisi Alaaddin Yüksel, İl Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, askeri erkan, şehit polis memurunun eşi Nur Usta, babası Bahri Usta, annesi Ayşe Usta ile 1.5 yaşındaki kızı Ervannur ve 7 yaşındaki kızı Esma Usta katıldı. İçişleri Bakanı Şahin, şehit polis memurunun ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileyerek cenaze başında dua etti.


Şehit Usta’nın eşi Nur Usta, başsağlığı dileyen Mardin Milletvekili ’e "Benim canımı neden koruyamadınız, o vatanı için gecesini gündüzüne katmıştı. Benim canım gitti" diye konuşarak gözyaşı döktü. Elinde Türk bayrağı bulunan Usta’nın yakını olduğu belirtilen bir kadın, "Yeter artık sabrımız kalmadı. Dışarıları düşüneceğinize biraz da Türkiye’yi düşünün" diyerek isyan etti. Bu sırada bazı sivil polisler kadını susturmaya çalışınca Güler, "Bırakın, Allah sabır versin" diye engel oldu.
Şehit polis memurunun annesi Ayşe ve babası Bahri ile eşi Nur Usta, ayakta durmakta zorlanırken, kayınbiraderi Nebi Üzüm sinir krizleri geçirdi. Sakinleştirici iğne vurulmasına rağmen törende bulunan askerlere dönen Üzüm, "Allah sizleri korusun. Türk bayrağını bu millet dalgalandırdı, yine bu millet dalgalandıracak. Şehitler ölmez vatan bölünmez. Verin elime silahı" derken güçlükle sakinleştirildi.
Cenaze namazının kılınması ardından, Usta’nın cenazesi polis memurlarınca cenaze aracına kondu. Türk bayrağına sarılı cenaze, törenle uğurlanırken aile sinir krizleri geçirirken eşi Nur Usta ambulansa alınarak Karşıyaka Mezarlığı’na götürüldü. Şehit polis Aytaç Usta Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.
 
  • Beğen
Tepkiler: Burak


Burak

Üye
allah rahmet eylesin vatan saolsun :(
 
  • Beğen
Tepkiler: Usta Şirin
anılbaran

anılbaran

Üye
allah rahmet eylesın ailelerine sabır versin üzücü bi durum :(
 
  • Beğen
Tepkiler: Usta Şirin
.eRCaN.

.eRCaN.

Üye
Mekanları cennet olsun.

Allah ailelerine sabır versin.
 
  • Beğen
Tepkiler: Usta Şirin
Samsun55''

Samsun55''

Üye
allah rahmet eylesin :(
 
  • Beğen
Tepkiler: Usta Şirin

pelın_

Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun
Allah geride kalanlara sabir ve genişlik versin
 
  • Beğen
Tepkiler: Usta Şirin
Usta Şirin

Usta Şirin

Üye
    Konu Sahibi
Amin Arkadaşlar Amin :(
 
  • Beğen
Tepkiler: Burak
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Doğuş Pertez
Cevap
1
Görüntüleme
412
Türk-X
Furkan Emekli
Cevap
3
Görüntüleme
475
OttomaN TigeR
spy ghost
Cevap
11
Görüntüleme
785
Sofya-


Üst Alt